www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μη σταματάτε το φτέρνισμα

Το φτέρνισμα αποσκοπεί στον καθαρισμό των αεραγωγών της μύτης μας από σκόνες, βλέννα και άλλα ξένα σωματίδια.


Οταν εμποδίζουμε το φτέρνισμα, κατ' αρχάς όλα αυτά παραμένουν μέσα μας και συνεχίζουν να μας ενοχλούν. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να προξενήσουμε σημαντικότερα προβλήματα. Οταν φτερνιζόμαστε, τα ξένα σωματίδια εκτοξεύονται αρκετά μέτρα μακριά, με ταχύτητα έως και 150 χιλιόμετρα την ώρα. Αν κλείσουμε επομένως τα ρουθούνια μας, όλη αυτή η ενέργεια στρέφεται προς τα μέσα, αυξάνοντας την πίεση στις ρινικές κοιλότητες, την ευσταχιανή σάλπιγγα και άλλα σημεία του κεφαλιού. Κατά κανόνα, δεν

«Οι μικροοργανισμοί μας εκπέμπουν SOS»

«Τα θαλάσσια οικοσυστήματα δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν στην αύξηση του διοξειδίου και αρκετά είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση»


Τα στρείδια, όπως και άλλοι θαλάσσιοι μικροοργανισμοί κινδυνεύουν από την υψηλή συγκέντρωση CO2.

Το διοξείδιο του άνθρακα, λόγω της ρύπανσης, έχει αυξηθεί στην ατμόσφαιρα και στα επιφανειακά νερά των ωκεανών κατά 30% τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τα νερά αυτά να γίνονται όξινα και θαλάσσιοι οργανισμοί όπως τα κοράλλια, τα στρείδια κ.λπ. να έχουν πρόβλημα επιβίωσης, εξηγεί στην «Κ.Ε.» ένας εκ των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στη Μικροβιακή Θαλάσσια Βιολογία, ο αμερικανός γεωχημικός, Νταν Ρεπέτα, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Γουντς Χολ. Ο καθηγητής μίλησε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και το Θαλάσσιο Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με οργανωτές τον διεθνή Οργανισμό IMBER και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Ε Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο μικροβιακό οικοσύστημα σχετίζονται με τη συντελούμενη κλιματική αλλαγή;

Α Είναι αλήθεια πως υπάρχουν εποχικοί κύκλοι αλλαγών, ετήσιοι κύκλοι αλλαγών και υπερδεκαετείς κύκλοι αλλαγών. Για να μπορέσουμε να πούμε ότι οι αλλαγές που συντελούνται δεν σχετίζονται με τη φυσική μεταβλητότητα αλλά την κλιματική αλλαγή, χρειαζόμαστε μακροχρόνιες παρατηρήσεις. Ομως, στην ατμόσφαιρα η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα είναι μεγαλύτερη κατά 30% σε σχέση με το φυσιολογικό. Οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα στα επιφανειακά

Καθίζηση απειλεί χωριό στα Ιωάννινα

Στο έλεος των καθιζήσεων βρίσκεται το ορεινό χωριό Μουζακαίοι, όπου από τις τελευταίες βροχές υποχώρησε μεγάλο κομμάτι γης, και προκάλεσε βαθιά ρήγματα. Κατεδαφίστηκε το πνευματικό κέντρο του χωριού, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και 3 διπλανές αποθήκες.


Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν προσωρινά, ενώ δύο κολόνες της

Επίθεση Δασκαλόπουλου στους συνδικαλιστές του Δημοσίου

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τη νοοτροπία των συνδικαλιστών του Δημοσίου Τομέα. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν είδα κανέναν από τους κατ΄επάγγελμα προστάτες του λαού να δίνει πραγματική μάχη για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που απολύονται στον βωμό του χρεοκοπημένου κράτους».


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ διερωτήθηκε με νόημα: "Μόνο οι κομματικές συντεχνίες του Δημοσίου είναι ιερές και απαραβίαστες;".

Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις υπεραμύνθηκε εκ νέου των ευέλικτων μορφών και ανέφερε ότι αφορούν μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις με ισχυρά σωματεία, ενώ προσθέτει πως "δίνουν τη δυνατότητα στους πλέον αρμόδιους -στη διοίκηση και στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης- να συναποφασίζουν με αναφορά στις εξελίξεις, στην οικονομία και στον κλάδο. Έτσι σώζουν δουλειές , δεν απειλούν δουλειές". Διευκρίνισε, δε, πως η ισχύς των επιχειρησιακών

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του Wikileaks

Δημοσιεύτηκαν τελικά στην ιστοσελίδα Wikileaks τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ.


Ξένες εφημερίδες και πρακτορεία μεταδίδουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, επικαλούμενοι τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα, οι ΗΠΑ πίεζαν τη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσει πόλεμο κατά του Ιράν, Σαουδάραβες χρηματιστές και επιχειρηματίες χρηματοδοτούαν την Αλ Κάιντα, η Κίνα διεξάγει κυβερνοπόλεμο κατά των ΗΠΑ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έδωσε εντολή στους αμερικανούς διπλωμάτες στον ΟΗΕ να κατασκοπεύουν ξένους συναδέλφους τους.

Παράλληλα, υφίσταται διαμάχη ΗΠΑ - Πακιστάν για τα πυρηνικά καύσιμα, η ρωσική αλλά και η αφγανική κυβέρνηση έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, η Τουρκία στήριξε την Αλ Κάιντα

Κάθε μήνα 200 νέοι κρατούμενοι

Οι μαζικές συλλήψεις μικροεγκληματιών από την ομάδα ΔΙΑΣ και η μη εξαγορά των μικρών ποινών λόγω οικονομικής κρίσης γεμίζουν τα σωφρονιστικά καταστήματα


Μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, κρατάει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης. Οι ελληνικές φυλακές βρίσκονται ήδη στο σημείο μηδέν και μια σπίθα είναι αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη.

Η οικονομική κρίση αυξάνει με γεωμετρική, σχεδόν ανεξέλεγκτη, πρόοδο τον αριθμό των εγκλείστων. Κάθε μήνα μπαίνουν στις φυλακές 200 νέοι κρατούμενοι, διογκώνοντας επικίνδυνα τον υπερπληθυσμό τους. Πρώτη φορά το σύνολο των κρατουμένων ξεπέρασε το ιστορικό ρεκόρ των 12.600 εγκλείστων, από τους οποίους οι 7.300 (ποσοστό άνω του 60%) είναι αλλοδαποί.

Η κατάσταση μοιάζει σχεδόν μη αναστρέψιμη, καθώς στις αρχές του χρόνου, αν δεν υπάρξει κάποια ριζική παρέμβαση, ο πληθυσμός των φυλακών θα ξεπεράσει τα 13.000 άτομα! «Σε λίγο θα βάλουμε στρώματα και στις τουαλέτες» έλεγε στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Α.

Σε εφημερίδες μοίρασε τα απόρρητα έγγραφα το WikiLeaks

Επίθεση από χάκερς δήλωσε ότι δέχεται η ιστοσελίδα WikiLeaks, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε κανονικά σε λειτουργία. Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των νέων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, το WikiLeaks γνωστοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση έχει παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα σε αρκετές εφημερίδες.


"Δεχόμαστε επίθεση από υπολογιστή", ανέφερε το WikiLeaks, μέσω του Twitter. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η ιστοσελίδα τεθεί εκτός λειτουργίας πολλές εφημερίδες θα συνεχίσουν και θα δημοσιεύσουν τα έγγραφα, που τους έχει ήδη παραχωρήσει.

Μεταξύ των εφημερίδων και των περιοδικών, σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Twitter, είναι οι: El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian και NYT.

Οι νέες διαρροές του WikiLeaks έχουν προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι, με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα θέτει πολλές ζωές σε

Νέο καθεστώς για κάμερες και «κουκούλες»

Κανόνες στοιχειώδους νομιμότητας στο σημερινό ασύδοτο καθεστώς λειτουργίας των καμερών της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους της Αθήνας, που δεν αλλάζουν όμως την εφιαλτική εικόνα της διαρκούς παρακολούθησης όλων των πολιτών, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση.


Με καθυστέρηση 14 μηνών, οι προεκλογικές δεσμεύσεις της γίνονται πράξη, καθώς προωθείται άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη που υιοθετεί πλήρως τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θέμα.

Ομως μια άλλη εκκρεμότητα της κυβέρνησης, η υπόσχεσή της να καταργήσει άμεσα τον περίφημο «κουκουλονόμο», παραμένει μετέωρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική κατάργηση του νομοθετήματος Δένδια για την κουκούλα, με την οποία παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος διαδηλωτές ακόμη και σήμερα, θα γίνει μέσω της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα!

Η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της στις αρχές του 2011. Μια από τις αιτίες της καθυστέρησης για τις αλλαγές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σε σχέση με το υπ. Δικαιοσύνης), στα θέματα ασφαλείας και προστασίας ατομικών δικαιωμάτων. Πολλοί λένε ότι ο εμπρησμός στη Marfin και ο τραγικός θάνατος των εργαζομένων εκεί, συνετέλεσε στην περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς οι διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ήθελαν εν λευκώ χρήση των

«Εφυγε» ο Γιώργος Φούντας

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας.

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία "Χειροκροτήματα" του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην "Στέλλα" του Μιχ. Κακογιάννη.

Επαιξε επίσης σε μερικές από τις ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως η "Μαγική Πόλη" του Ν. Κούνδουρου και τα "Κόκκινα Φανάρια" του Βασ. Γεωργιάδη, καθώς και στο "Ποτέ την

Νέοι δήμαρχοι απειλούνται με έκπτωση από το αξίωμα

Τσουχτερά πρόστιμα απειλούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες νεοεκλεγέντες δημάρχους, ενώ οκτώ εξ αυτών αντιμετωπίζουν ίσως και το ενδεχόμενο της έκπτωσης από το αξίωμά τους.


Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών περί πλήρους διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο τον οποίο με προκλητικότατο τρόπο παραβίασαν -και εξακολουθούν να παραβιάζουν- ουκ ολίγοι δήμαρχοι και ακόμη περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ανά τη χώρα.

Όπως είναι γνωστό, με τον νέο νόμο 3870/2010 τον οποίο μετά βαΐων και κλάδων παρουσίασε ο Γιαννης Ραγκούσης, όλοι οι μετέχοντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όφειλαν (ήδη από την προεκλογική περίοδο) να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών επακριβώς τις δαπάνες των συνδυασμών τους, όπως επίσης και την προέλευση των κονδυλίων που χρησιμοποίησαν για την καμπάνια τους. Και τούτο προκειμένου για πρώτη φορά οι πολίτες να

Παρά την απεργία της ΠΝΟ τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα από την Κρήτη κατέπλευσαν στον Πειραιά

Τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα και επιβάτες κατέπλευσαν το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά από την Κρήτη, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Τα τρία πλοία -Κρήτη 1, Φαιστός Παλλάς και Λατώ- μετέφεραν 300 φορτηγά δίνοντας ανάσα στους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης.

«Είναι μια θετική εξέλιξη προς το παρόν, γιατί αν συνεχισθεί η απεργία καταλαβαίνεται ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης που βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας.

Ο εκπρόσωπος των παραγωγών Αντώνης Μπιτσάκης ανέφερε ότι «εισακούσθηκαν οι φωνές μας για

«Ελεύθερα» για δύο ώρες τα διόδια Αφιδνών

Για περίπου δύο ώρες, πάνω από 1.000 κάτοικοι της βορειο-ανατολικής Αττικής άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και οι οδηγοί διέρχονταν από το σταθμό χωρίς να πληρώνουν.


Η κινητοποίηση, που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία κατά των διοδίων, ξεκίνησε με κομβόι από το πάρκο

Γαλλογερμανική συμφωνία για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης

Σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης φέρονται να κατέληξαν Γερμανία και Γαλλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η συμφωνία επετεύχθη και κατά τη σημερινή σύνοδο πρόκειται να παρουσιαστούν τα κύρια σημεία της.


"Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν πιέσει τις τελευταίες ώρες το Ecofin να στείλει ένα σαφές μήνυμα σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο μηχανισμό. Μια συμφωνία έχει επιτευχθεί", αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγή της Ε.Ε., που έχει πρόσβαση στις διαπραγματεύσεις.

Αν και στο τραπέζι των σημερινών συνεδριάσεων είναι η οριστικοποίηση της παροχής βοήθειας προς την Ιρλανδία, αξιωματούχοι της Ε.Ε. άφηναν να εννοηθεί ότι πρέπει να συζητηθούν γενικότερα

WikiLeaks: Τα έγγραφα αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα

«Τα έγγραφα που ετοιμαζόμαστε να δημοσιεύσουμε αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα στις χώρες όλου του κόσμου» δήλωσε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ, σχετικά με τα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα.


Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιορδανία, ο Τζούλιαν Ασάντζ έδωσε την εν λόγω απάντηση, όταν ρωτήθηκε αν η νέα διαρροή θα αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση με τη

Στο «κόκκινο» 11.000 επιχειρήσεις

Καλύτερα να δανείσεις σήμερα τον ηλεκτρολόγο ή το συνεργείο της γειτονιάς σου, παρά ένα γυμναστήριο ή ένα ξενοδοχείο. Η κρίση και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν αυξήσει κατά 44% τις πτωχεύσεις και τις καθυστερήσεις πληρωμών σε όλους σχεδόν τους κλάδους, φέρνοντας ταυτόχρονα σε δυσχερή θέση άλλοτε μεγάλους ομίλους και εταιρείες με υψηλό τζίρο.


Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τη σύγκριση της πιστοληπτικής ικανότητας ή του ποσοστού ασυνέπειας 213.892 ελληνικών επιχειρήσεων το διάστημα Ιουλίου 2009 - Ιουνίου 2010, σε σύγκριση με την περίοδο 2003 - 2009 από την ICAP. Από 3,56% το ποσοστό ασυνέπειας για το σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους στο 5,12%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 11.000 επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα στο «κόκκινο».

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο εμπορικός τομέας, όπου το ποσοστό ασυνέπειας ανήλθε στο 4,78%, έναντι 3,08% την περίοδο 2003-2009. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μέχρι στιγμής έχει επιδείξει ο τομέας των υπηρεσιών. Στη βιομηχανία οι πτωχεύσεις και οι καθυστερήσεις

Και οι αρχαίοι Έλληνες τα έσπαγαν

΄Οταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον ΄Αρειο Πάγο», μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή.

Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους. Κρασί, φαγητό, ενίοτε και τυχερά παιχνίδια- έτσι εξηγείται και η κακή φήμη τους- ήταν οι παροχές αυτών των χώρων. Και επειδή ο κάπηλος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και λιανοπωλητής, οι αρχαίες πηγές λένε ότι τα εμπορεύματά του ήταν το κρασί, το ξύδι και οι πυρσοί με τους οποίους οι πελάτες φώτιζαν τον δρόμο για το σπίτι τους τη νύχτα, ώστε να προστατεύονται από τους κλέφτες μανδυών.

Μια τέτοια ταβέρνα εντοπίστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από τον αμερικανό αρχαιολόγο Τ. Λέσλι Σιρ Τζούνιορ κατά τις ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Την απόδειξη μάλιστα για την ύπαρξη της ταβέρνας, η οποία προφανώς ήταν ένα απλό κτίσμα σε μια σειρά καταστημάτων της Αγοράς, την έδωσε ακριβώς η ύπαρξη μεγάλου

Νέες τρύπες στην... ευρωζώνη

Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε στην πρώτη πράξη του δράματος. Η Ιρλανδία στη δεύτερη, η Πορτογαλία στην τρίτη και η Ισπανία παίρνει σειρά.


Το βασικό σενάριο είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις: οι αγορές ανεβάζουν διαρκώς το κόστος δανεισμού μιας χώρας της ευρωζώνης και την αναγκάζουν να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε την άνοιξη ύστερα από την πίεση της ανάγκης. Οι λόγοι για την άνοδο του κόστους δανεισμού (πέραν του προφανούς της κερδοσκοπίας) είναι διαφορετικοί. Για την Ελλάδα είναι το υψηλό έλλειμμα σε συνδυασμό με το υψηλό χρέος. Για την Ιρλανδία η ανάγκη διάσωσης του προβληματικού τραπεζικού τομέα. Στην Πορτογαλία, μολονότι δεν έχει τόσο μεγάλο έλλειμμα όσο η Ελλάδα, ούτε οι τράπεζές της τα προβλήματα της Ιρλανδίας, ο συνδυασμός του ελλείμματος (9,3% με αύξηση κατά 2,5% το τελευταίο δεκάμηνο), του χρέους (76%) και του χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης (1,5%) οδηγεί το κόστος δανεισμού στα ύψη. Στην Ισπανία το πρόβλημα εντοπίζεται στον τραπεζικό τομέα που έχει έκθεση ύψους 180 δισ. ευρώ σε προβληματικά δάνεια στον κατασκευαστικό κλάδο και στο έλλειμμα που ήταν 11,1% το 2009

«Δυσκίνητη η απονομή της Δικαιοσύνης» λένε οι εισαγγελείς

Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης επισήμανε το σύνολο σχεδόν των ομιλητών στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκκρεμούν 700.000 μηνύσεις και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εκκρεμότητες αναμένεται να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.


Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κλαμίδας και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες "η Δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής".

Ταυτόχρονα απηύθυναν από κοινού έκκληση προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία

Γ.Παπανδρέου: Έφθασε ο κόμπος στο χτένι με τις ΔΕΚΟ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, με αιχμή τού δόρατος τις ΔΕΚΟ, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, την οποία και θα επιδιώξει η κυβέρνηση.


Ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" επικρίνει την τακτική δεκαετιών που ακολουθήθηκε στις ΔΕΚΟ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνηση πως "έφθασε ο κόμπος στο χτένι".

"Ανεχθήκαμε να έχουμε ΔΕΚΟ με πελώρια ελλείμματα ή μέτριες υπηρεσίες και πληρώσαμε όλοι ένα πανάκριβο λογαριασμό. Σήμερα έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα γιατί δεν πάει άλλο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Προσθέτει, δε, πως "η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης με σοβαρή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους", την οποία χαρακτηρίζει εθνική επιταγή, ενώ εκφράζει

Μειώσεις φόρων στα αυτοκίνητα - «Φιλί ζωής» για την κτηματαγορά

Φορολογικό νομοσχέδιο-«σκούπα» με 10 αλλαγές που έχουν στόχο να αναθερμάνουν την αγορά ακινήτων και αυτοκινήτων και να κάνουν χειροπιαστές τις υποσχέσεις για μειώσεις φόρων από το 2011 στις επιχειρήσεις πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση των εσόδων, όπως οι αλλαγές στη φορολογία του καπνού και των τσιγάρων και το κυριότερο η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% για τα είδη καθημερινής κατανάλωσης και την παροχή υπηρεσιών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», με τις νέες ρυθμίσεις θα μειωθούν τα τέλη ταξινόμησης στα μικρού και μεσαίου κυβισμού οχήματα με αποτέλεσμα να επέλθει μείωση της φορολογίας που θα κυμαίνεται από 1.500 ευρώ ως 2.000 ευρώ, ενώ η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» για αγορά πρώτης κατοικίας θα ισχύσει για τα πρώτα 120 τ.μ. επιφανείας και αντικειμενικής αξίας από 200.000 ευρώ ως 300.000 ευρώ, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Μάλιστα, η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» δεν θα αφορά μόνο την περίπτωση αγοράς ακινήτου με μετρητά, αλλά και την απόκτηση ακινήτου με στεγαστικό δάνειο, δηλαδή θα εξαιρούνται από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» και τα χρεολύσια. Η εξαίρεση από το «πόθεν έσχες» θα αφορά περιπτώσεις απόκτησης ακινήτων που

Ο καιρός στις 28.11.2010

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή καταιγίδες βορειοανατολικά και πιθανόν πρόσκαιρα στα βορειότερα τμήματα της Δυτικής Ελλάδας, περιμένουμε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 22 στην Ήπειρο, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 24 - 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 29 – 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο σε θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 – 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί έως