www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σε εφημερίδες μοίρασε τα απόρρητα έγγραφα το WikiLeaks

Επίθεση από χάκερς δήλωσε ότι δέχεται η ιστοσελίδα WikiLeaks, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε κανονικά σε λειτουργία. Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των νέων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, το WikiLeaks γνωστοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση έχει παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα σε αρκετές εφημερίδες.


"Δεχόμαστε επίθεση από υπολογιστή", ανέφερε το WikiLeaks, μέσω του Twitter. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η ιστοσελίδα τεθεί εκτός λειτουργίας πολλές εφημερίδες θα συνεχίσουν και θα δημοσιεύσουν τα έγγραφα, που τους έχει ήδη παραχωρήσει.

Μεταξύ των εφημερίδων και των περιοδικών, σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Twitter, είναι οι: El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian και NYT.

Οι νέες διαρροές του WikiLeaks έχουν προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι, με αυτό τον τρόπο, η ιστοσελίδα θέτει πολλές ζωές σε
κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάντζ δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους ότι τα έγγραφα θα αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα ανά τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: