www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση Δασκαλόπουλου στους συνδικαλιστές του Δημοσίου

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τη νοοτροπία των συνδικαλιστών του Δημοσίου Τομέα. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν είδα κανέναν από τους κατ΄επάγγελμα προστάτες του λαού να δίνει πραγματική μάχη για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που απολύονται στον βωμό του χρεοκοπημένου κράτους».


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ διερωτήθηκε με νόημα: "Μόνο οι κομματικές συντεχνίες του Δημοσίου είναι ιερές και απαραβίαστες;".

Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις υπεραμύνθηκε εκ νέου των ευέλικτων μορφών και ανέφερε ότι αφορούν μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις με ισχυρά σωματεία, ενώ προσθέτει πως "δίνουν τη δυνατότητα στους πλέον αρμόδιους -στη διοίκηση και στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης- να συναποφασίζουν με αναφορά στις εξελίξεις, στην οικονομία και στον κλάδο. Έτσι σώζουν δουλειές , δεν απειλούν δουλειές". Διευκρίνισε, δε, πως η ισχύς των επιχειρησιακών
συμβάσεων δεν απειλεί με μειώσεις μισθών και υπογράμμισε ότι είναι "αναπόφευκτο το νυστέρι στις ασύμφορες ΔΕΚΟ, στους άχρηστους οργανισμούς , στους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου".

"Αυτά βούλιαξαν τη χώρα, αυτά πληρώνει σήμερα ο κάθε πολίτης" τόνισε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και υπογράμμισε πως "την κρατικοδίαιτη Ελλάδα την έστησαν και τη λυμαίνονται κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα και όχι οι επιχειρήσεις".



Δεν υπάρχουν σχόλια: