www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Βρήκαν πετρέλαιο στο Αφγανιστάν

Τον εντοπισμό κοιτάσματος πετρελαίου δυναμικού 1,8 δισεκατομμυρίων βαρελιών στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το Αφγανιστάν.


Ο "μαύρος χρυσός" εντοπίσθηκε ανάμεσα στις επαρχίες Μπαλχ και Σιμπεργάν, ύστερα από έρευνα αφγανών και ξένων γεωλόγων. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Ορυκτών Πόρων "η αρχική εκτίμηση αναφέρεται σε 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια και θεωρώ ότι θα υπάρχει περισσότερη

Συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου κάνουν το ταξίδι του Τιτανικού

Σε δύο χρόνια το κρουαζιερόπλοιο Balmoral , με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του διάσημου ναυαγίου, θα «σηκώσει άγκυρα» για το ταξίδι του Τιτανικού.

Σκοπός του ταξιδιού, που θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία, είναι να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε ο Τιτανικός, πριν 100 χρόνια.


Το Balmoral, διασχίζοντας το βόρειο Ατλαντικό θα βρεθεί τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες. Εκεί και πριν το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη, μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού θα τιμήσουν σε ειδική τελετή τη μνήμη των θυμάτων.

Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεάνιου , Μιλβίνα Ντιν πέθανε το Μάιο του 2009 σε ηλικία 97 ετών στη Βρετανία, από πνευμονία. Ήταν μόλις εννέα εβδομάδων όταν είχε

Ιστορική Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα

Σήμερα ζούμε ένα κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός, επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την ομιλία του στην λειτουργία, την πρώτη μετά από 88 χρόνια, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και τόνισε ότι "το προσκύνημά μας αυτό είναι μια επιπλέον γέφυρα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα εις τους δύο λαούς".


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσερχόμενος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την επευφημία "Αξιος, Αξιος".

Χαιρέτισε πιστούς, ευλόγησε μικρά παιδιά, προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της μονής που κοσμείται με περίφημες τοιχογραφίες

Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!