www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορική επιτυχία το PSI

Με την ολοκλήρωση των βημάτων που απομένουν ξεφεύγουμε από την κινούμενη άμμο των τελευταίων μηνών.


Πρόκειται για έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας.


Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα.


Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών. Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση,

Λείπουν 36 φάρμακα από την αγορά σύμφωνα με τον ΕΟΦ


Τριάντα έξι φάρμακα λείπουν από την αγορά. Αυτό διαπίστωσαν οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από ελέγχους, παρότι - όπως είπαν - επίσημη αναφορά το τελευταίο διάστημα δεν έλαβαν.

Από τα 36 φάρμακα, τα 24 είτε έχουν ανακληθεί, είτε έχουν υποκατάστατα και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς μπορούν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους και τον φαρμακοποιό τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους.

Για τα υπόλοιπα δώδεκα φάρμακα τα οποία είναι αναντικατάστατα, ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει σε

Ξενοδοχεία στα οκτώ στρέμματα

Έναν δεύτερο νόμο μέσα στο σχέδιο νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) έφερε χθες, Πέμπτη, αργά το βράδυ προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου για τον ΝΟΚ το υπουργείο …πισωγύρισε όσον αφορά το ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων.

Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης είχε υπερτονίσει τη μείωση της κάλυψης από 70% σε 60% σε όλα

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την εξυγίανση του Πτωχευτικού Κώδικα


Ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την επανεξέταση και υποβολή πρότασης βελτιώσεων των διατάξεων των άρθρων 99-106 περί διαδικασίας εξυγίανσης του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν.3588/2007) συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Πρόεδρος της επιτροπής τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Περάκης, καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη οι Πέτρος Σελέκος (γενικός γραμματέας στρατηγικών

Σε ορίζοντα τριών ετών η μείωση των μισθών στο Δημόσιο


Σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλεπόταν θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του.

Τα παραπάνω διευκρινίζονται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με την οποία παρέχεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%.

Ειδικότερα, για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα εξής:
- Από 1-11-2011, μειώθηκαν κατά 25% οι συνολικές αποδοχές του συγκριτικά με αυτές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011.

- Η υπερβάλλουσα μείωση (15%), περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1-11-2012, επιπλέον

«Όχι» Εφετείου στα αναδρομικά για τον πρώην βουλευτή Ευγένιο Χαϊτίδη


Όχι είπε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις αναδρομικές διαφορές αποδοχών που διεκδικούσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγένιος Χαϊτίδης, ενώ την ίδια στιγμή μόνο 43 βουλευτές φαίνεται πως έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των αναδρομικών.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που

Διανομή μικρογευμάτων σε 11 σχολεία της Αττικής


Τη διανομή μικρογευμάτων σε 11 σχολεία της Αττικής που δεν διαθέτουν κυλικεία ξεκίνησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, με ευθύνη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα αφορά σχολεία περιοχών χαμηλού βιοτικού επιπέδου και περιλαμβάνει τη διανομή στους μαθητές, 1.146 σάντουιτς ημερησίως έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στις 15 Ιουνίου, πλην των διακοπών

Στη φυλακή ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας


Προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 66χρονος συνταξιούχος εκτελωνιστής που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στη βόρειο Ελλάδα.

Την ίδια τύχη είχε ένας ακόμα κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, ο οποίος επίσης φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 45 άτομα σε 13 διαφορετικούς νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων τρεις προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι -στην πλειονότητά τους «περιφερειακά» μέλη της σπείρας- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κατά

Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου


Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον Οίκου Ναύτου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, αλλά και να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας, στους άνεργους ναυτικούς.

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα από κοινού, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο νομοσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου για Υγεία, εντάσσει τον Οίκο Ναύτου από τις αρχές Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ

Φθηνό λάδι απευθείας από τους παραγωγούς


Το κίνημα του ελαιολάδου προστίθεται στο κίνημα της πατάτας. Η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ), μόνο στο δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, έχει συμφωνήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, να παραδώσει 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ οι παραγγελίες συνεχίζονται, αφού η πρώτη παράδοση, θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.

Το λάδι παραδίδεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων, έναντι 3,00 ευρώ ανά λίτρο, στο 50% περίπου της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων.

Λακωνικό αλλά και μεσσηνιακό ελαιόλαδο μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές και σε

ΛΑ.Ο.Σ.: Χωρίς αμυχές κλέφτες πολιτικοί και κόμματα μιζαδόροι


«Το μόνο που απομένει είναι να φωνάξουν τον Χριστοφοράκο να αναλάβει ...επικεφαλής της "Διαύγειας"», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. για το συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.

«Όλα μέλι - γάλα... Οι κλέφτες πολιτικοί και τα

Η Coca Cola… αλλάζει – Βρέθηκε καρκινογόνο συστατικό

Η συνταγή της Coca Cola, που επί χρόνια αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό για την εταιρία… αλλάζει.

Coca Cola και Pepsi ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε αλλαγή της συνταγής, αφού τους αναγκάζει ο νόμος!


Μετά την διαπίστωση ότι το αναψυκτικό περιέχει ένα καρκινογόνο συστατικό, την 4- μεθυλιμιδαζόλη, ζητήθηκε από την εταιρία να αλλάξει τα συστατικά της ή να φέρει μια προειδοποιητική σήμανση.

Επειδή το δεύτερο θα ήταν καταστροφικό για την εταιρία, οι υπεύθυνοι έδωσαν εντολή να αλλάξει η σύσταση. Να μειωθεί ουσιαστικά η συγκεκριμένη ουσία

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα ξαναβγούμε στις αγορές για 10-20 χρόνια


Την απορία του για τους πανηγυρισμούς για το PSI εξέφρασε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς όπως σημείωσε, με την εξέλιξη αυτή η χώρα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές για 10 - 20 χρόνια.

«Με αυτό που έγινε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σαν Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να πάμε ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών» και «αν η Ελλάδα χρειαστεί εσωτερική βοήθεια, κανείς δεν εμπιστεύεται τα

Γερμανικά και γαλλικά στα δημοτικά από το νέο σχολικό έτος


Γερμανικά και γαλλικά θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τα γερμανικά θα διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής από την α' λυκείου.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της υπογραφής χάρτας συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Στόχος της είναι η ελληνογερμανική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η χάρτα, που αφορά 340.000 μαθητές και 2.500 καθηγητές, προβλέπει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επιμόρφωση γερμανικής γλώσσας όσον αφορά τους καθηγητές,

ΔΗΣΥ: «Συγχαρητήρια για το κουκούλωμα με Siemens»


Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα του συμβιβασμού με τη Siemens εξέδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία συγχαίροντας ειρωνικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το κουκούλωμα της υπόθεσης.

«Η συμφωνία ελληνικού κράτους – Siemens κλείνει χωρίς η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να έχει θέσει τον απαράβατο όρο να αποκαλυφθεί ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 Έτσι οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και τα κόμματα που πήραν τα χρήματα θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να συναλλάσσονται,

Nτόρα Μπακογιάννη: Πρώτο βήμα το PSI


Το «κούρεμα» του χρέους αποτελεί ένα πρώτο βήμα, δηλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την έκβαση του PSI, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

«Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ

ΝΔ: Η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται


Παρά τη θετική εξέλιξη του PSI, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο μία νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, όπως είπε.

«Η θετική εξέλιξη της ανταλλαγής των ομολόγων δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και τη στήριξη στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στήριξη,

Reuters: Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη δόση των δανείων


Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποδεσμευθεί η πρώτη δόση των δανείων από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με

Αναστολή δρομολογίων Προαστιακού στο τμήμα Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο


Τροποποιούνται λόγω έργων από Δευτέρα 12 Μαρτίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών των παρακάτω τακτικών δρομολογίων:

Αεροδρόμιο - Ανω Λιόσια
4262 αναχ. 21:11 - άφιξη 21:43
4264 21:26 - 21:58
4266 22:11 - 22:43
4268 22:26 - 22:58
4270 23:11 - 23:43

Ανω Λιόσια - Αεροδρόμιο
4263 αναχ. 21:47 - άφιξη 22:20
4265 22:02 - 22:35

Σύσταση επιτροπής διεκδίκησης του κυπέλλου του Σπύρου Λούη


Με αφορμή την πρόθεση των απογόνων του Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη να διαθέσουν προς πώληση το κύπελλο που απενεμήθη στον πρώτο Έλληνα νικητή Μαραθώνιου δρόμου το 1896, αποφασίστηκε σε έκτακτο Δ.Σ. του Ολυμπιακού Μουσείου, η σύσταση επιτροπής διεκδίκησης του εθνικού κειμηλίου, με σκοπό τη μόνιμη παραμονή του στην χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οίκου διεθνών δημοπρασιών Κρίστις, το εθνικό κειμήλιο θα δημοπρατηθεί στις 18 Απριλίου.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Ολυμπιακού Μουσείου αναφέρονται τα εξής: «Ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, των άμεσα συνδεδεμένων με την ελληνική

Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη στο υπουργείο Υποδομών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες θα πραγματοποιήσει στις 3 μ.μ. της Τρίτης η ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Υποδομών, όπου θα συνεδριάσει για το ζήτημα το δ.σ. του ΕΔΣΝΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτίθεται μεταξύ άλλων και στα ΜΜΕ, καθώς -όπως αναφέρει «έχουν επενδύσει στην ανάληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων σε

Φθηνή πατάτα και στο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας


Συνολικά 1.000 σακιά πατάτες Θηβών, 30 κιλών το καθένα, διανέμει σήμερα στους δημότες έως τις 3 μ.μ. ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στην Πλατεία Κύπρου, από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Τα 30 κιλά κοστίζουν 5 ευρώ.


Εν τω μεταξύ, περίπου 5.400 κουτιά γάλα, του 1,5 λίτρου, διανεμήθηκαν στα δημοτικά σχολεία του Πειραιά, με πρωτοβουλία του δήμου και μετά από

Μεταμοσχεύσεις χωρίς φάρμακα

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο να απαλλάξουν τους λήπτες μοσχευμάτων από δύο βασικά προβλήματα: την ανάγκη εύρεσης απολύτως συμβατού δότη, αλλά και την ανάγκη λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων εφ' όρου ζωής, τα οποία χρειάζονται σήμερα για να αποφύγουν την απόρριψη του μοσχεύματος.

Αντικατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η νέα τεχνική, η οποία παρουσιάζεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine», αφορά ουσιαστικά την αντικατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος του λήπτη με το ανοσοποιητικό σύστημα του δότη.

Αυτό γίνεται μέσω της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, από τον οποίο παράγονται κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μέθοδος εφαρμόστηκε σε μόλις οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού. Σε κάποιους από αυτούς, μάλιστα, τα μοσχεύματα δεν παρουσίαζαν πλήρη ιστοσυμβατότητα.

Οι πέντε από τους οκτώ ασθενείς έπαψαν τελικά να λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, και οι ερευνητές ευελπιστούν τώρα ότι η μέθοδος θα είναι εξίσου αποτελεσματική και στις

Εντοπίστηκαν κενά ασφαλείας στον Chrome


Μπορεί η Google να επαιρόταν ότι ουδείς μπορούσε να “χακάρει” τον Chrome αλλά φαίνεται ότι εφεξής θα είναι αρκετά πιο μετριόφρων. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι είχε κάθε λόγο να περηφανεύεται καθώς, μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε καταφέρει να διατρήσει την άμυνα του στο διαγωνισμό Pwn2Own.

Δυστυχώς για την εταιρεία όμως, η VUPEN Security τα κατάφερε και μέσα σε μόλις λίγα λεπτά μπόρεσε να τρέξει δικό της κώδικα μέσα σε ολόκληρη

Γιώργος Καρατζαφέρης: Να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου


Αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό

Χωρίζουν ο Γιώργος και η Κάθυ Κοσκωτά

Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν ο Γιώργος Κοσκωτάς και σύζυγός του Κάθυ που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο γάμο τους που μετρά τριάντα χρόνια.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ο τραπεζίτης μπήκε στη φυλακή, το ζευγάρι είχε ήδη πέντε ανήλικα παιδιά. Η Κάθυ και τα παιδιά τους ταξίδεψαν στην Αμερική, αφού αν έμενε στην Ελλάδα υπήρχε κίνδυνος

Πάνω από 6 εκατ. ευρώ η ζημία από τη μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ


Σε έξι συλλήψεις προέβη η Οικονομική Αστυνομία για τη μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Η δράση του κυκλώματος αρχίζει από το 2003 και, όπως εκτιμάται, η ζημιά που προκάλεσε στο ΙΚΑ ξεπερνά κατά πολύ τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Στην κατοχή των έξι συλληφθέντων -τέσσερις γυναίκες, υπάλληλοι του Ιδρύματος και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 966.000 ευρώ και τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος μέχρι στιγμής αριθμός ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, καθώς και τη θέση τους σε διαφορετικά Τμήματα του ιδίου

Μικρές υλικές ζημιές σε τράπεζα από χειροβομβίδα


Αγνωστοι πέταξαν στις 4 τα ξημερώματα αμυντική χειροβομβίδα, έξω από κατάστημα τράπεζας, στην οδό καλλιρόης 19, στο Νέο Κόσμο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην τζαμαρία της

Ανακαλούνται τα ειδοποιητήρια για οφειλές προς το δήμο Πειραιά


Ακυρώνεται, εντολή του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, οποιαδήποτε διαδικασία έχει κινηθεί εναντίον οφειλετών του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νομοθετικού Διατάγματος 356/74.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είχε αποστείλει ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του δήμου Πειραιά, στα οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ως μέτρο είσπραξης, είτε το ενδεχόμενο δήμευσης περιουσιακών στοιχείων

ΥΠΟΙΚ: Ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας με το PSI


Με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI φεύγει από την πλάτη του ελληνικού λαού ένα τεράστιο βάρος 105 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου.

«Οφείλαμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας αυτή την απαλλαγή από το βάρος του χρέους», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως ανοίγει πλέον ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα.

Όπως είπε, με την ολοκλήρωση του PSI επιτυγχάνεται ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 ενώ δεν αποκλείεται και ακόμα μεγαλύτερη μείωση αν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα.

Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι μικρότερο, πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ. «Βαδίζουμε

Δίωξη για ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες» στον πρώην βουλευτή Σπ. Λιβανό


Ποινική δίωξη για ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες» άσκησε σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σπήλιου Λιβανού, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Ευάγγελος Αργύρης, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Λιβανός εμφάνισε το 2009 μηδενικές καταθέσεις, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, το 2008 και το

Στο 2,1% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο


Στο 2,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 2,3% που ήταν τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού ΕΔείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Φεβρουαρίου 2012 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011 προκύπτει αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2012, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 1,5%, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 11 - Φεβρουαρίου 12, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 10 - Φεβρουαρίου 11, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι

Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - εισαγγελική έρευνα για καρτέλ προανήγγειλε ο Σ. Ξυνίδης


Με προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και διαβίβαση της σχετικής επιστολής στον εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων, απαντά η κυβέρνηση στις ενδείξεις για ύπαρξη καρτέλ δύο βασικών προμηθευτών στο ρύζι.

Τα παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη.

Ο κ. Ξυνίδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί με τον ίδιο

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα στο κέντρο


Ελεγχόμενη έκρηξη σε τσάντα που εντοπίστηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας και η οποία θεωρήθηκε ύποπτη πραγματοποίησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης

Ηλιακή καταιγίδα: Τα χειρότερα πέρασαν... για τώρα, λένε οι επιστήμονες


Ήταν η σφοδρότερη ηλιακή καταιγίδα της τελευταίας πενταετίας. Η - συνήθως συγκρατημένη- NASA προειδοποιούσε για πιθανό χάος στις τηλεπικοινωνίες, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, ακόμη και για διατάραξη των αερομεταφορών εάν πλήττονταν τα συστήματα πλοήγησης. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, τα χειρότερα πέρασαν χωρίς να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις. Επιστήμονες λένε ότι σωματίδια θα συνεχίσουν να «βομβαρδίζουν» τη Γη και τις επόμενες ώρες, όμως η καταιγίδα παραμένει στο επίπεδο G1, το χαμηλότερο στη σχετική κλίμακα.

«Σε αυτό το επίπεδο, οι επιπτώσεις θα είναι σχετικά ήπιες», λέει ο ʼλεξ Γιανγκ από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA. «Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.» Η

΄Αρμα Πολιτών: Πανηγυρίζουν, αλλά ο λαός θα τους «κουρέψει» στις εκλογές


«Η επικύρωση της εκποίησης της εθνικής μας κυριαρχίας αντιμετωπίζεται ως χαρμόσυνο γεγονός από τον Υπουργό Οικονομικών της τρόικας και του Μνημονίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με το PSI το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.

Τονίζει ακόμη ότι «ο λαός θα ''κουρέψει'' στις εκλογές που έρχονται

Ευ. Βενιζέλος: Εκλογικός στόχος παραμένει η πρωτιά


Σε κατηγορηματική άρνηση των ισχυρισμών ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οξύτατη ήταν η αντίδρασή του σε σχόλιο του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραμείνει στη θέση του «ύπαρχου, καθώς και τότε ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός».

«Αφήστε τα ευφυολογήματα σε σχέση με τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή πολιτική διεύθυνση», ανέφερε

Ευ. Βενιζέλος: Η ανταπόκριση στο PSI ξεπέρασε κάθε προσδοκία


Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) ανακοίνωσε και από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές ιστορικό προηγούμενο».

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή, μη αναμενόμενη διεθνώς επιτυχία και δείχνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει την Ελλάδα όχι μόνο ως μια βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση αλλά μια βιώσιμη χώρα που μπορεί και πάλι να καταστεί ανταγωνιστική.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για μια ψήφο εμπιστοσύνης στο δυναμισμό και τις προοπτικές

Εξεταστική για το έλλειμμα: «Απόρροια έξωθεν χειραγώγησης» οι χειρισμοί Γεωργίου


Οι χειρισμοί του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που οδήγησαν στην αύξηση του καταγεγραμμένου ελλείμματος για το έτος 2009, υπήρξαν «απόρροια έξωθεν χειραγώγησης», εκτίμησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο κ. Λογοθέτης ήταν μαζί με την Ζωή Γεωργαντά τα δύο μέλη της ΕΛΣΤΑΤ που ήρθαν σε ρήξη με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, εκφράζοντας την αμφισβήτησή τους για την ακολουθούμενη μεθοδολογία καταγραφής των στατιστικών στοιχείων και αύξησης του καταγεγραμμένου ελλείμματος από το 13,6% στο 15,7%, καταγγέλλοντας παράλληλα πως η επεξεργασία των στοιχείων γινόταν εν κρυπτώ.

Ο κ. Λογοθέτης μάλιστα κατηγορείται για παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας του κ.

ΥΠΟΙΚ: ΣΤΟ 85,8% Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤO «ΚΟΥΡΕΜΑ», ΣΤΟ 95,7% ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ CACS


















Ο καιρός στις 09.03.2012


Συννεφιασμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους