www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μαζί στις κάλπες Σαμαράς- Ντόρα

Ραντεβού στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης δίνουν Σαμαράς- Μπακογιάννη, αφήνοντας έξω από την αντιπαράθεσή τους αυτό το πεδίο. Δήμαρχοι και νομάρχες, οι οποίοι αποτελούν «κεφάλαιο» για τη γαλάζια παράταξη, θα λάβουν στήριξη και από τους δύο ανεξαρτήτως της στάσης που κράτησαν στις εσωκομματικές εκλογές.


Μετά τα μέσα Νοεμβρίου τοποθετούν, για τον λόγο αυτόν, στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη τις όποιες κινήσεις της για τη δημιουργία νέου κόμματος. «Τώρα πρέπει να δοθεί κοινή μάχη. Στη συνέχεια μπορεί να έρθει και το κόμμα», λένε τα μηνύματα που λαμβάνει η πρώην υπουργός από αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος τα οποία είχαν ταχθεί ενθέρμως στο πλευρό της.

«Δεν είμαι κανένας κομπλεξικός άνθρωπος». Με αυτή τη φράση η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως από τη στήριξη που θα δώσει σε υποψηφίους «πάρα πολλοί θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία». Εξάλλου, στην εσωκομματική μάχη η πρώην υπουργός είχε ισχυρά ερείσματα στο αυτοδιοικητικό δυναμικό. Αντιστοίχως, στη Ρηγίλλης το «ξεκαθάρισμα» του κόμματος και η ανανέωση που είχαν προαναγγείλει

Δίωξη κατά της ΔΕΗ για εμπρησμό

Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια (πλημμέλημα) κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου στο Μικροχώρι Αττικής, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι υπήρχε πλημμελής συντήρηση στους πυλώνες της ΔΕΗ που βρίσκονται στο σημείο, συνδέοντας την εκδήλωση της πυρκαγιάς με την κακή κατάσταση

Μυστικά για όνειρα γλυκά

Την συνταγή την βρήκε αμερικανός ψυχολόγος και είναι τρία απλά βήματα τα οποία δεν είναι δύσκολο να τα ακολουθήσει κανείς.


Ο Μπάρι Κράκοου, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, που ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από εφιάλτες, δημιούργησε μια τεχνική την οποία ονομάζει «θεραπεία μέσω φαντασιακής ανάκλησης» (imagery rehearsal therapy).

Η μέθοδος αποτελείται από τρία βήματα:

Πρώτον, ο ασθενής ανακαλεί στον νου του τις λεπτομέρειες του εφιάλτη. Τις αποθηκεύει, όσο μπορεί, στη μνήμη του και κατόπιν ζωγραφίζει, καταγράφει ή διηγείται την τρομακτική εμπειρία του.

Στο δεύτερο βήμα, ο ασθενής θα πρέπει να γράψει ο ίδιος ένα «θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης», να επινοήσει δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχει ευτυχές, για τον ίδιο, τέλος.

Το τρίτο βήμα είναι να μελετήσει κάποιες συγκεκριμένες στρατηγικές υπέρβασης του φόβου. Επί δύο εβδομάδες ο ασθενής θα πρέπει να «εξευμενίσει» τον εφιάλτη «προβάλλοντας» μέσα του συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος.

Ο γιατρός διαβεβαιώνει ότι η μέθοδος έχει λαμπρά αποτελέσματα, και αναφέρει ένα συγκεκριμένο περιστατικό σαν παράδειγμα προς μίμηση. Μια γυναίκα ασθενής του είδε σε εφιάλτη ότι την καταδίωκε ένα αυτοκίνητο ενώ κάποια τεράστια μάτια που ανήκαν σε ένα τέρας την πλησίαζαν. Στον ύπνο της είπε

Σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων χειριστών

Σήμερα θα τελεστούν οι κηδείες των δύο άτυχων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου AH-64 DHA στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.


Ειδικότερα, στις 14:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιώκα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στον Ρέντη και στη συνέχεια η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά.

Στην τελετή θα παραστεί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος

ΟΣΕ: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

Φάρσα αποδείχθηκε, μετά από τον εξονυχιστικό έλεγχο της αστυνομίας, το τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα, που ακινητοποίησε την αμαξοστοιχία του ΟΣΕ 884 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης.


Με καθυστέρηση πάνω από μια ώρα, το τρένο αναχώρησε στις 11:15 για τον προορισμό του.
naftemporiki

Από ανθρώπινο σφάλμα η πτώση του «Απάτσι»

Σε σφάλμα του πληρώματος αποδίδεται η πτώση του ελικοπτέρου «Απάτσι» που σημειώθηκε χθες στη Πάχη στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές που επέβαιναν σε αυτό.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα τόσο των στοιχείων του ελικοπτέρου όσο και των όσων διαμείφθηκαν μεταξύ πιλότου κα πύργου ελέγχου, η εικόνα φαίνεται να ξεκαθαρίζει και δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εμπειρογνώμονες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το μοιραίο συμβάν οφείλεται σε λάθος χειρισμού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr, το ελικόπτερο μόλις είχε ολοκληρώσει τη συντήρησή του και είχε βγει για δοκιμαστική πτήση.

Όλα έβαιναν καλώς και κατά την επιστροφή του στη βάση ο κυβερνήτης ζήτησε να κάνει εκπαιδευτική

Ε.Ε.: Εις βάθος έρευνα για τη συγχώνευση Olympic Air - Aegean

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε έρευνα σε βάθος βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της Ε.Ε. σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines.


Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε., η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή τρέφει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές

Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στην Οινόη μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Ακινητοποιήθηκε προσωρινά η αμαξοστοιχία 884 Αθήνας - Παλαιφάρσαλου στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα. Έλεγχο στο σημείο διενεργεί η αστυνομία.

Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε καύσιμα.

Μειωμένη είναι ωστόσο σε σχέση με πέρυσι από τα ξημερώματα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξ αιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες παραμένουν ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το εάν θα πρέπει να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους.


Αντίθετα αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ. Χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς του ΟΣΕ, αν και το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία

Μετακινήσεις υπαλλήλων μετά την απογραφή

Ευρείες ανακατατάξεις στον σκληρό πυρήνα του κράτους, με μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις οργανισμών και φορέων και θέσπιση νέου μισθολογίου, σηματοδοτεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όπως άφησαν να εννοηθεί οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κκ. Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο «Καλλικράτης» στο κεντρικό κράτος, που προβλέπει, εκτός των άλλων, τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων, την επανεξέταση όλων των οργανισμών λειτουργίας τους και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων της διοίκησης. «Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης θέσεων στο Δημόσιο» διαβεβαίωσε ωστόσο, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί ούτε από την τρόικα. Εκανε όμως λόγο για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των

Με απόφαση του ΣτΕ θα κατεδαφιστούν είκοσι μία βίλες στη Χαλκιδική


Την κατεδάφιση των παράνομων πολυτελών κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Σάνη αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη την εισήγηση του κ. Δ. Σκαλτσούνη. Πρόκειται για 21 βίλες οι οποίες έχουν χτιστεί στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα (Κασσάνδρα) Χαλκιδικής. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες βίλες θα πρέπει να κατεδαφιστούν αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή το φθινόπωρο.
Ειδικότερα, η εταιρεία Σάνη την τριετία 1995-1998 κατασκεύασε βίλες και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα. Στη συνέχεια τα ακίνητα αυτά πουλήθηκαν σε τρίτους. Ακολούθως προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εκπρόσωποι δύο οικολογικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη και ο εκπρόσωπος της

Πλούσια σε ουράνιο η ελληνική γη!

Πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, «Uranium 2009», την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα». Αν και οι πληροφορίες των ελλήνων επιστημόνων κάνουν λόγο για την ύπαρξη μόνο 10.000 βεβαιωμένων τόνων ουρανίου, η εφετινή έκθεση των διεθνών οργανισμών αναφέρεται έως και σε διπλάσια νούμερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανομή των ποσοτήτων του σπάνιου μεταλλεύματος γίνεται ως εξής: Επτά χιλιάδες τόνοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί από τους έλληνες γεωλόγους. Επίσης, είναι βέβαιη η ύπαρξη περίπου 1.000 ακόμη τόνων στη χώρα. Επιπροσθέτως, η μελέτη αναφέρεται σε άλλα πιθανά κοιτάσματα που φτάνουν τους 6.000 τόνους, ενώ τονίζει ότι προφανώς υπάρχει αντίστοιχη ποσότητα, η οποία δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.

Στο Δελτίο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας του 1998, τα περισσότερα κοιτάσματα της Ελλάδας εντοπίζονται στα βόρεια του Νομού Σερρών, στην παράκτια ζώνη μεταξύ Σερρών και Καβάλας, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Νομού Δράμας, ενώ επεκτείνονται και προς τη γειτονική Ξάνθη. Επίσης, διάσπαρτα μικρά κοιτάσματα έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής

Ατλάντικ: Ένα άρθρο 99 που βάζει φωτιά στην αγορά

Πως η νεότερη ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τη ραγδαία ανάπτυξη αγωνίζεται να μην κηρύξει πτώχευση. Ο μετοχικός "εμφύλιος" που σπάραξε την εισηγμένη, ποιες οι συνέπειες για προμηθευτές, πιστωτές και λιανεμπόριο.

Η μπλε καρδιά... της Ατλάντικ αγωνίζεται για να μη σταματήσει να χτυπά και το άρθρο 99 είναι η... Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αλλά όπως και το κρεβάτι στις ΜΕΘ των ελληνικών κρατικών νοσοκομείων είναι δυσεύρετο, έτσι είναι δύσκολη και η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της Ατλάντικ.


Στην αγορά εκφράζονται φόβοι πως αν η Ατλάντικ... πέσει, μπορεί να πάρει κι άλλους μαζί της, όχι τους μεγάλους προμηθευτές της, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είχαν λάβει τα μέτρα τους, αλλά εγχώριους παραγωγούς, βιοτεχνίες κ.λπ. που έβρισκαν πρόσφορο χώρο παρουσίας στα ράφια των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 20,6 εκατ. ευρώ, με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα, και πολλοί μεγάλοι προμηθευτές της έχουν ήδη λάβει μέτρα προστασίας απέναντι στο ενδεχόμενο πτώχευσης της (κάποιοι προέβησαν σε διακανονισμό, άλλοι διέκοψαν τη συνεργασία). Όχι όμως και οι μικρότεροι, αφού στην αγορά ψιθυρίζεται πως είναι πάνω από 2.000 οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων που προμηθεύουν την Ατλάντικ.

Ωστόσο, παραμένουν οι πληροφορίες για σημαντικά ανοίγματα της Ατλάντικ, ενώ για να γίνει αποδοχή της αίτησης για το άρθρο 99 από το Πρωτοδικείο, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει στο διακανονισμό το

Μούμια... ο γηραιότερος άνδρας του Τόκιο

Τον κρατούσαν σπίτι για να εισπράττουν τη σύνταξη

Πήγαν να τον συγχαρούν για τα γενέθλιά του, αλλά ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει εδώ και πάνω από 30 χρόνια!


Η απίστευτη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και «πρωταγωνιστής» ήταν ένας άνδρας ο οποίος στα αρχεία εμφανιζόταν ως ο γηραιότερος άνδρας, με ηλικία 111 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν τον Σόιγκεν Κάτο που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου 1899. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειά του εμπόδισαν τους υπαλλήλους, λέγοντας ότι δε θέλει να βλέπει κανέναν.

Αυτό προκάλεσε υποψίες στις αρχές και ζητήθηκε η βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μπήκε δια της

Σερβίρουν... προσφορές

Στον χορό των αλλεπάλληλων προσφορών και των εκπτώσεων εισέρχεται μετά το λιανεμπόριο και η αγορά του καφέ και των εστιατορίων. Μεγάλοι παίκτες από τον χώρο της καφεστίασης μειώνουν τις τιμές σε συγκεκριμένα είδη, «μαγειρεύουν» οικονομικότερα μενού και εισάγουν τακτικές τύπου happy hour, προκειμένου να διατηρήσουν τους πελάτες τους. Ως εκ τούτου, η αγορά εξελίσσεται σε πεδίο μάχης μεταξύ των αλυσίδων αλλά και των μικρότερων μεμονωμένων επιχειρηματιών. Ολοι διεκδικούν πλέον με μεγαλύτερη δυσκολία μερίδιο από τα 7 δισ. ευρώ που ξοδεύουν οι Ελληνες ετησίως σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Μόνο για σερβιριζόμενο καφέ οι έλληνες καταναλωτές δαπανούν γύρω στα 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο.


Με δεδομένη τη μείωση της κατανάλωσης που γίνεται αισθητή ολοένα και περισσότερο, στελέχη του κλάδου επισημαίνουν ότι η τακτική των προσφορών που εφαρμόζεται στα καταστήματα λιανικών

Διακόπτεται η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ στο τμήμα Αττική - Φάληρο

Διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο τμήμα Αττική-Φάληρο, από σήμερα Σάββατο έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται ως εξής: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ με τις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ (ΑΤΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ) και ΟΜΟΝΟΙΑ - ΦΑΛΗΡΟ με την λεωφορειακή γραμμή Χ19.


Επίσης, από την Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 και μέχρι το τέλος του έτους θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό το τμήμα Αττική-Μοναστηράκι.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι λόγω έργων στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ Α.Ε. από τον Σταθμό Μοναστηρακίου έως τον σταθμό Αττικής, από τις 26 Ιουλίου 2010 και έως την ολοκλήρωση των έργων, οι επιβάτες, κάτοχοι:

- Μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης του ΗΣΑΠ Α.Ε. του μηνός Ιουλίου,

Ο καιρός σήμερα 30.07.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις κατά τόπους κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι, και λίγες βροχές στα βορειοανατολικά, περιμένουμε το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 31 – 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 ως 34 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 ως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 ως 29 – 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ τοπικά στο Αν. Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι και πρόσκαιρα έως ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί –

YouTube: Αυξάνεται από 10 σε 15 λεπτά το ανώτατο όριο για το «ανέβασμα» βίντεο

To YouTube έκανε το χατήρι των φίλων του και δίνει πλέον στους χρήστες πέντε ακόμα λεπτά, αυξάνοντας από 10 σε 15 το ανώτατο όριο (πλαφόν) για το «ανέβασμα» (upload) βίντεο.

Διευθυντικό στέλεχος του site δήλωσε, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ότι η αύξηση της χρονικής διάρκειας των βίντεο ήταν το κυριότερο αίτημα των χρηστών του.


«Σας ακούσαμε και είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυξήσαμε το όριο του upload στα 15 λεπτά», δήλωσε ο Τζόσουα Σίγκελ, προσθέτοντας ότι αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε «συνεχιζόμενες τεχνολογικές προσπάθειες».

Οι επίσημοι εταίροι του YouTube είχαν ήδη τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» βίντεο με διάρκεια άνω

Τρεις συλλήψεις για τη φωτιά στη Σάμο

Με την κατηγορία του εμπρησμού συνελήφθησαν απόψε στη Σάμο τρεις κτηνοτρόφοι από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την Πυροσβεστική, ο ένας από τους τρεις ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι άλλοι δύο ακόμη εξετάζονται. Και οι τρεις είναι κάτοικοι της περιοχής.


Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν για ποιο λόγο έβαλαν τη φωτιά, ενώ σημειώνεται πως ο ένας από τους τρεις είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν