www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αυλαία για την μεγάλη ελληνίδα σταρ Ειρήνη - Άννα Καλουτά

Η Ειρήνη-Άννα Καλουτά του Στεφάνου, ηθοποιός, πρωταγωνίστρια και θιασάρχης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.


Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας. Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα "Καλουτάκια", παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.

Έχει συμμετάσχει σε επιθεωρήσεις των γνωστότερων επιθεωρησιογράφων σε οπερέτες όπως: "Γλυκειά Νανά", "Διαβολόπαιδο", "Βαφτιστικός" , "Μοντέρνα κορίτσια" κ.ά. του Θεόφραστου

Αεροπλάνο ή ηφαίστειο ?




































Αναγνώστης

Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στον Βύρωνα

Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» εντόπισε το απόγευμα του Σαββάτου η Αστυνομία σε ισόγειο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, ο οποίος είχε νοικιασθεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα «Δημοσθένης Μανδαλώζης».


Στο όνομα αυτό, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είχε εκδοθεί πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Στον προαναφερόμενο χώρο στάθμευσης βρέθηκαν μέχρι τώρα περίπου 180 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν:

- Τρεις φιάλες υγραερίου, χωρητικότητας 20 λίτρων έκαστη, οι οποίες ήταν μισογεμάτες με εκρηκτική ύλη ANFO .

- Τέσσερα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης ελαιόλαδου, χωρητικότητας 75 λίτρων έκαστο, εκ των οποίων τα δύο (2) γεμάτα εκρηκτική ύλη ANFO .

- Μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων χρώματος πράσινο η οποία περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO .

- Τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν διπλές πινακίδες κυκλοφορίας.

- Πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, εντός των οποίων, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του παραπάνω χώρου ενώ υπενθύμισε τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, τα οποία αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφυγέτων.

Επίσης, με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια.
naftemporiki

Διαμέρισμα με σημαντικά ευρήματα στον Καρέα

Διαμέρισμα και υπόγειο γκαράζ σε πολυκατοικία στον Καρέα το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας εντόπισε το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο διαμέρισμα βρέθηκαν φιάλες υγραερίου με εκρηκτική ύλη ANFO ενώ στο υπόγειο γκαράζ κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Όπως ανέφεραν πηγές της Αστυνομίας, το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει πριν από δύο χρόνια ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση με τη μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκτιμάται μάλιστα πως τα μέλη της οργάνωσης το χρησιμοποιούσαν ως ενδιάμεση γιάφκα.
naftemporiki

Αρρωσταίνουν όσοι το... παίζουν σκληροί

Είναι γνωστό πως οι «αληθινοί άνδρες» δεν κλαίνε, ούτε ζητούν οδηγίες για να πάνε κάπου. Τώρα, μία νέα μελέτη δείχνει πως με τη νοοτροπία αυτή όχι μόνο υπονομεύουν την ψυχική υγεία τους ή τέλος πάντων κινδυνεύουν να χαθούν καθ' οδόν προς μια επίσκεψη, αλλά μπορεί να θέτουν τα θεμέλια για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων σωματικής υγείας στο μέλλον.

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι ενστερνίζονται απόλυτα το στερεότυπο του «αληθινού άνδρα» (θεωρείται αυτός που είναι δυνατός, δεν εξωτερικεύει τη θλίψη του και αντέχει στον πόνο) έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους άνδρες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της προληπτικής ιατρικής (κάνοντας λ.χ. ετήσιο τσεκ-απ).

Ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο, όμως, είναι το εύρημα πως η τάση αποφυγής της πρόληψης είναι ισχυρότερη στους άνδρες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι έχουν ανατραφεί με την καραμέλα του «αληθινού άνδρα», παρά σε αυτούς με χαμηλό.

Στην πραγματικότητα, οι άνδρες της μελέτης οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει μόνο τη βασική εκπαίδευση και εργάζονταν ως χειριστές μηχανημάτων, σε φορτηγά, σε οικοδομές ή σε αγροτικές

Αυξάνονται οι τραυματισμοί από τα βαράκια

Αύξηση κατά 50% παρουσιάζουν οι τραυματισμοί κατά την προπόνηση με βάρη τις δύο τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

'Οπως γράφουν επιστήμονες από το Οχάιο στην Αμερικανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής (ΑJSΜ), οι άντρες είναι αυτοί που συνηθέστερα τραυματίζονται (αποτελούν το 82% όσων διακομίζονται στο νοσοκομείο), με τους νέους ηλικίας 13-24 ετών να υφίστανται τους μισούς τραυματισμούς όταν κάνουν ασκήσεις με βάρη.

Στο 90% των περιπτώσεων, ο τραυματισμός έχει γίνει με ελεύθερα βάρη (όπως οι αλτήρες) και όχι με

Ανοίγει το επάγγελμα των οδηγών φορτηγών

Ανοίγει το επάγγελμα των οδηγών φορτηγών τις προσεχείς ημέρες από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ το θεσμικό πλαίσιο θα έχει οριστικοποιηθεί –εσπευσμένα λόγω ΕΕ- έως το καλοκαίρι.

Η δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών σταδιακά θα απελευθερωθεί ενώ αρχικά θα προορίζεται για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Παράλληλα θα δρομολογηθεί και η απελευθέρωση του κομίστρου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει και σε ουσιαστική απελευθέρωση του κλάδου.

Οι προσδοκίες και το παράδειγμα της ΕΕ

Σημειώνεται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μέτρα έφεραν μείωση των τιμών έως και 25% και ενίσχυση της

Θ. Πάγκαλος: Κανονικά οι Μεσογειακοί αγώνες το 2013

Tη διαβεβαίωση πως οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά το 2013 έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βόλο.


Όπως ανέφερε, είναι βούληση και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, να γίνουν οι αγώνες, ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν περικοπές στον προϋπολογισμό των αγώνων, λέγοντας: «Όταν υπάρχει υπερβολικό κόστος, μπορεί να υπάρξει υπερβολικό κέρδος και το κέρδος καταλήγει σε κάποιες τσέπες. Κι εμείς δεν θέλουμε να μας πείτε, όταν τελειώσουν οι μεσογειακοί αγώνες, ότι μερικοί έφαγαν και εξαφάνισαν αποταμιεύσεις και οικονομίες του Ελληνικού λαού».
naftemporiki

Aντ. Σαμαράς: Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Γ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ

Την αντίθεσή του στην προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο.


Όπως ανέφερε, η χώρα δεν θα αντέξει τα μέτρα που θα μας επιβάλλει, προβλέποντας ισοπέδωση μισθών και συντάξεων.

Επιρρίπτοντας την πλήρη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε βάρος του.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η μπλόφα -όπως τη χαρακτήρισε- του Πρωθυπουργού για το ΔΝΤ γύρισε σε βάρος της χώρας. Αν και παραδέχθηκε πως επί ΝΔ υπήρχε κρίση ελλείμματος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως εκείνο δημιούργησε κρίση δανεισμού.

«Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ» πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει, ότι η δική του κυβέρνηση δοκιμάζεται, ότι η δική του κυβέρνηση μας έφερε ως εδώ, ότι η δική του κυβέρνηση

Γ. Παπανδρέου: Εντός των επόμενων εβδομάδων οι αποφάσεις μας για το μηχανισμό

Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των επόμενων εβδομάδων αν θα ενεργοποιήσει ή όχι το μηχανισμό στήριξης από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο περιοδικό Newsweek.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική επίσημη απόφαση και πρόσθεσε. «Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε έτσι ώστε αν χρειαστεί να πατήσουμε το κουμπί, να είναι όλα έτοιμα» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει ακόμη πως το σχέδιο βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ δεν συνιστά διάσωση, απλώς δίνει στην Ελλάδα «ανάσες» ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δανεισμό της από τις αγορές τον επόμενο μήνα, οπότε και πρέπει να αναχρηματοδοτήσει χρέους ύψους 11

Ψηφίστε το αγαπημένο σας παγκάκι

Από την κρίση του κοινού περνάει η επιλογή του νέου σχεδίου για τα νέα παγκάκια της Αθήνας. Οι κάτοικοι και δημότες έχουν κληθεί να απαντήσουν ηλεκτρονικά στο ερώτημα ποιο παγκάκι θα επέλεγαν από μια ευρεία βάση σχεδιαστικών προτάσεων - συμμετοχών από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού Athens Bench Μark, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων ΑΘΗΝΑ 2010 και η ψηφοφορία για το οποίο παρατάθηκε μέχρι τις 18 Απριλίου 2010.


Το κοινό βλέπει τις συμμετοχές των καλλιτεχνών και επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις μέσω online δημοσκόπησης.

Οι 100 προτάσεις με την καλύτερη βαθμολογία θα περάσουν στην τρίτη και τελική φάση. Κριτική

Καταχρηστικές πολλές χρεώσεις τραπεζών

Στην άρνηση της ολομέλειας του ΣτΕ προσέκρουσε η προσπάθεια των τραπεζών να ακυρώσουν απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης η οποία καταργούσε ως παράνομες πολλές χρεώσεις που επέβαλλαν τα πιστωτικά ιδρύματα.


Το ΣτΕ, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα των τραπεζών, αποφαίνεται πως οι απαγορεύσεις αυτές, δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ τονίζει ότι οι περιορισμοί της υπουργικής απόφασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι και έχουν σαν στόχο να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των καταναλωτών.

Τα βασικά σημεία της ρύθμισης

Αναλυτικά η υπουργική ρύθμιση προβλέπει τα εξής:

* Απαγορεύεται η επιβολή ποινής προεξόφλησης σε περίπτωση που ο δανειολήπτης θελήσει να προεξοφλήσει το δάνειό του μετά τον πρώτο χρόνο και εφόσον αυτό είναι στεγαστικό με κυμαινόμενο επιτόκιο.

* Οι τόκοι που θα επιβαρύνεται ο καταναλωτής σε περίπτωση στεγαστικού δανείου κυμαινόμενου

Επαναπατρισμός κεφαλαίων χωρίς έλεγχο

Με την καταβολή φόρου μόνο στο 5% και χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες θα μπορούν οι Έλληνες θα μπορούν να επαναπατρίσουν χρηματικά κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό. Το κίνητρο που προώθησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε σε ισχύ από χτες Πέμπτη 15 Απριλίου και μεταξύ άλλων, προβλέπει:


*Φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν μέσα σε έξι μήνες να μεταφέρουν τα χρήματά τους που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην αλλοδαπή σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, καταβάλλοντας το 5% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν. Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος 8% επί του συνόλου της αξίας.

*Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για τη μη τήρηση φακέλου τεκμηρίωσης

Εν μέσω εξετάσεων η απεργία της ΟΛΜΕ

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου προχωρούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Η ΟΛΜΕ προτείνει απεργία και εν μέσω των πανελλαδικών.
Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση, την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 22 Απριλίου, συμμετοχή στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και 27 Απριλίου, συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μαΐου.


Επίσης, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 4 Μαΐου από κοινού με τη ΔΟΕ. Την ημέρα εκείνη οι απόφοιτοι Β' κύκλου των ΤΕΕ θα δίνουν γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ εισηγείται στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 4 και 5 Μαΐου και τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 6 του μήνα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 14/5, ημέρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
newsit

Χωρίς διαφθορά θα είχαμε πλεόνασμα!

Αν ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα ήταν τόσο "καθαρός" όσο της Σουηδίας ή της Ολλανδίας, ο προϋπολογισμός θα ήταν πλεονασματικός, σύμφωνα με έρευνα του έγκριτου αμερικανικού ινστιτούτου Brookings.Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal, η διαφθορά στοιχίζει στο δημόσιο κορβανά 20 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι δωροδοκίες, το πατρονάρισμα και άλλες μορφές διαφθοράς αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη διόγκωση του χρέους.


"Αν η Ελλάδα είχε καλύτερο έλεγχο της διαφθοράς - όχι απαραίτητα στα επίπεδα της

Παρέλυσαν οι αερομεταφορές της Ευρώπης

Το χάος στις αερομεταφορές συνεχίζεται σήμερα σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, λόγω του νέφους της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας.


Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Αεροπορική Ασφάλεια, τα σοβαρά προβλήματα θα διαρκέσουν πιθανότατα «πολλές ημέρες».

Γερμανία: Ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 GMT. Και τα δεκαέξι διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας θα παραμένουν κλειστά για έξι περισσότερες ώρες από ό,τι είχε προβλεφθεί.

GMT = ώρα Γκρίνουιτς = το καλοκαίρι -3 ώρες Ελλάδος, το χειμώνα -2 ώρες Ελλάδος

Η διατροφή που δυναμώνει τη μνήμη

ΣΙΚΑΓΟ Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, πουλερικά καθώς και σε κάποια φρούτα και λαχανικά μπορεί να κρατήσει μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη είδαν ότι άτομα που λάμβαναν θρεπτικά στοιχεία τα οποία βοηθούν τη νοητική υγεία παρουσίαζαν 40% λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης της νευροεκφυλιστικής νόσου.

«Η διατροφή ίσως αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να μειώσει κάποιος τον κίνδυνο της νόσου» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Αrchives of Νeurology» Γιαν Γκου.

Η ερευνήτρια προσέθεσε πως με δεδομένο ότι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την

Ατάκες γυναικών & ανδρών

Οι 10 ατάκες που λέει μια γυναίκα για να ρίξει χυλόπιτα και τι πραγματικά εννοεί:
1. Σε βλέπω σαν αδελφό μου

(Μου θυμίζεις τον Κουασιμόδο στην Παναγία των Παρισίων)

2. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας

(Συνομήλικος της Ακρόπολης είσαι; )

3. Δεν με ελκύεις με αυτόν τον τρόπο

(Είσαι ο πιο άσχημος τύπος που έχω δει ποτέ μου)

4. Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτήν την εποχή

(Δεν θέλω να περάσω όλο το βράδυ μαζί σου γιατί θα ακούσεις όλα τα τηλεφωνήματα από τους άνδρες με τους οποίους βγαίνω)

5.Έχω ήδη ερωτικό δεσμό

(Ο οποίος είναι ο αρσενικός μου γάτος και μια μεγάλη σακούλα ποπκόρν)