www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Εντός των επόμενων εβδομάδων οι αποφάσεις μας για το μηχανισμό

Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των επόμενων εβδομάδων αν θα ενεργοποιήσει ή όχι το μηχανισμό στήριξης από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο περιοδικό Newsweek.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική επίσημη απόφαση και πρόσθεσε. «Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε έτσι ώστε αν χρειαστεί να πατήσουμε το κουμπί, να είναι όλα έτοιμα» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει ακόμη πως το σχέδιο βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ δεν συνιστά διάσωση, απλώς δίνει στην Ελλάδα «ανάσες» ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δανεισμό της από τις αγορές τον επόμενο μήνα, οπότε και πρέπει να αναχρηματοδοτήσει χρέους ύψους 11
εκατομμυρίων ευρώ. «Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού, καθώς και το πόσο μπορούμε να το αντέξουμε. Εγώ δεν βλέπω πάντως πρόβλημα ούτε και το Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αποκλείσει την δυνατότητα ενεργοποίησης του μηχανισμού» επισήμανε.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, μεταβαίνει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις κλιμάκιο αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: