www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Aντ. Σαμαράς: Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Γ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ

Την αντίθεσή του στην προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο.


Όπως ανέφερε, η χώρα δεν θα αντέξει τα μέτρα που θα μας επιβάλλει, προβλέποντας ισοπέδωση μισθών και συντάξεων.

Επιρρίπτοντας την πλήρη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση σε βάρος του.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η μπλόφα -όπως τη χαρακτήρισε- του Πρωθυπουργού για το ΔΝΤ γύρισε σε βάρος της χώρας. Αν και παραδέχθηκε πως επί ΝΔ υπήρχε κρίση ελλείμματος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως εκείνο δημιούργησε κρίση δανεισμού.

«Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΔΝΤ» πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει καταλάβει τίποτα, ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει, ότι η δική του κυβέρνηση δοκιμάζεται, ότι η δική του κυβέρνηση μας έφερε ως εδώ, ότι η δική του κυβέρνηση
μας σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους», είπε και συμπλήρωσε ότι «όσο η κυβέρνηση αποτυγχάνει, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους».

Εξακολουθώντας τη σκληρή κριτική ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξεχνά ότι οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασίασαν τον δανεισμό της χώρας, ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον λαϊκισμό στη χώρα, ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα, ότι ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ για να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι, αλλά η μπλόφα του γύρισε εναντίον της Ελλάδας και το πιστόλι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του».

«Ξεφορτωνόμαστε τα βαρίδια»

Ο κ. Σαμαράς έκανε αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της ΝΔ και επανέλαβε τη δέσμευση «να ξεφορτωθεί όλα τα "βαρίδια" του παρελθόντος».

«Η ΝΔ έχει αναγνωρίσει όλες τις αμαρτίες της και ξεφορτώνεται όλα τα βαρίδια του παρελθόντος, αυτή την εντολή έχω και αυτή την εντολή θα την κάνω πραγματικότητα», τόνισε, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των συνέδρων. «Μηδενίζουμε το κοντέρ και οικοδομούμε ξανά την αξιοπιστία μας». Σημείωσε, δε, ότι η πρώτη πράξη, σε αυτή την κατεύθυνση, ήταν η εκλογή νέου αρχηγού από 800.000 ανθρώπους» πρόσθεσε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: