www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Επαναπατρισμός κεφαλαίων χωρίς έλεγχο

Με την καταβολή φόρου μόνο στο 5% και χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες θα μπορούν οι Έλληνες θα μπορούν να επαναπατρίσουν χρηματικά κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό. Το κίνητρο που προώθησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε σε ισχύ από χτες Πέμπτη 15 Απριλίου και μεταξύ άλλων, προβλέπει:


*Φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν μέσα σε έξι μήνες να μεταφέρουν τα χρήματά τους που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην αλλοδαπή σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, καταβάλλοντας το 5% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν. Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος 8% επί του συνόλου της αξίας.

*Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για τη μη τήρηση φακέλου τεκμηρίωσης
συναλλαγής ή για την ελλιπή του τήρηση ή για τη μη υποβολή του εν λόγω φακέλου μέσα σε 30 μέρες από την ημερομηνία που θα ζητηθούν τα στοιχεία από την φορολογική αρχή. Το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και το 20% της συνολικής αξίας. Σήμερα το πρόστιμο που επιβάλλεται φτάνει έως και τα 10.000 ευρώ.

*Δίνεται η ευκαιρία σε εργαζομένους και συνταξιούχους να επιλέγουν είτε τη φορολόγησή τους στα έτη στα οποία ανάγονται οι αποδοχές, είτε στο τέλος της είσπραξης τους με μη υπολογισμό του 20% των αποδοχών αυτών.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: