www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ: «Όχι» στους εκβιασμούς κατά των εργαζομένων


Με την επίδοση ψηφίσματος στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών, στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Στο ψήφισμα, εκφράζεται η έντονη διαφωνία των Ελλήνων εργαζομένων τόσο για το περίφημο «σύμφωνο για το ευρώ» όσο και για τις «εκβιαστικές απαιτήσεις που επιβάλλονται στους Έλληνες εργαζόμενους».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και η ΕΚΤ παρεμβαίνουν άμεσα σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις αμοιβών σε εθνικό επίπεδο, εξαναγκάζοντας χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ρουμανία να μειώσουν τους κατώτατους μισθούς και αυτούς του δημόσιου τομέα και να

Ανάκληση στεγνωτήρων μαλλιών


Πέντε μοντέλα πτυσσόμενων στεγνωτήρων μαλλιών, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2006 και Απριλίου 2011, αποσύρει και αντικαθιστά εθελοντικά η εταιρεία Philips όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Οι εν λόγω συσκευές φέρουν τους αριθμούς τύπου προϊόντος HP4829 ή HP4940.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε σπανιότατες περιπτώσεις, ο στεγνωτήρας μαλλιών μπορεί να υπερθερμανθεί όταν παραμείνει συνδεδεμένος με την παροχή του ρεύματος. Αυτό θέτει πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς ακόμα και αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Όλα τα μοντέλα που επηρεάζονται διαθέτουν πτυσσόμενη λαβή.

Οι καταναλωτές για να ελέγξουν αν επηρεάζεται η

Διπλή έκκληση ΝΔ σε ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και κυβέρνηση

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας την ότι στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.


Επέκρινε παράλληλα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι διατηρεί, όπως είπε, τα προνόμια των συντεχνιών κάποιων ΔΕΚΟ και «εξακολουθεί να στηρίζει τις συντεχνίες που η ίδια εξέθρεψε και τώρα εκβιάζουν την κοινωνία, κατεβάζοντας τους διακόπτες του ηλεκτρικού και βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές της χώρας στο σκοτάδι».

Απηύθυνε επίσης έκκληση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να σκεφτούν

ΝΔ: Οχι στο Μεσοπρόθεσμο


Σταθερό είναι το «όχι» της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του κόμματος με τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στον κ. Σαμαρά ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο, ενώ ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι τις 30 Ιουνίου που συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά. «Τα ρεκόρ του όμως δεν σταμάτησαν εδώ» τόνισε ο Γιάννης

Γ. Καρατζαφέρης: Αναγκαίες οι συγχωνεύσεις τραπεζών


Την ανάγκη συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ζήτησε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει από τις τράπεζες, στις οποίες μετέχει το δημόσιο, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια και ο ιδιωτικός τομέας.
 
Αναφερόμενος σε συνομιλίες που έχει με ευρωβουλευτές από άλλες χώρες για να προειδοποιήσει ότι οι

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης


Πολλά διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και τις ευρύτερες επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη, κάνοντας λόγο και για τις ενισχυόμενες αμφιβολίες για το ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αντιμετωπίσει ψήφο εμπιστοσύνης, ένα κρίσιμο πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση ζωτικής σημασίας δανείου ύψους 12 δις. ευρώ»,

Χωρίς αντικαταθλιπτικά οι ΄Ελληνες


Ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων καταφεύγει στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Σύμφωνα με μια νέα γερμανοβρετανική έρευνα, ένας στους 10 μεσήλικες και ένας στους 13 ενήλικες πήρε αντικαταθλιπτικά τους τελευταίους 12 μήνες. Στην Ελλάδα πάντως η λήψη τέτοιων φαρμάκων γίνεται στο μικρότερο δυνατό βαθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου ΙΖΑ της Βόννης και του πανεπιστημίου του Γουόργουικ, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπλαντσφλάουερ και τον καθηγητή ʼντριου Όσβαλντ, μελέτησαν ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα περίπου 30.000 Ευρωπαίων σε 27 χώρες. Αναλογικά, τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά καταναλώνονται στην Πορτογαλία, ενώ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο βρίσκονται η Γαλλία και η Βρετανία.

Στην μία άκρη της κατάταξης βρίσκεται η Πορτογαλία όπου το 84% δηλώνει ότι δεν έχει πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικό, το 5% παίρνει κατά καιρούς (όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη), το 2% τακτικά

Κάλπες των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα για «μη ψήφο εμπιστοσύνης»


«Μη ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση καλούνται να δώσουν οι περαστικοί από το Σύνταγμα, όπου οι «αγανακτισμένοι» έχουν στήσει τις δικές τους κάλπες.

Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες», συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ την άρνηση του χρέους ως προϊόντος εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως.
Το κίνημα αυτό βλέπει αρνητικά το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το οποίο θα

΄Aγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων


Τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να παρακολουθήσει, κυρίως από περιέργεια, την τοποθέτηση του τεράστιου αγάλματος η οποία έγινε με γερανούς.

Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, τοποθετήθηκε στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία των Σκοπίων.

Το ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων


Στην τελική ευθεία μπήκε η εκδίκαση της υπόθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς ξεκίνησαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι απολογίες των κατηγορουμένων, μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Χαρ. Χατζιμιχελάκης, Παν. Μασούρας, Εμμ. Γιόσπας, Ν. Βογιατζάκης, Γ. Καραγιαννίδης, Αλεξ. Μητρούσιας, Κων. Καρακατσάνη, Ερρ. Ράλλης και Π. Αργυρού στους οποίους αποδίδονται αδικήματα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.


Κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Μασούρας, που πριν λίγους μήνες αποφυλακίστηκε με όρους, καθώς συμπλήρωσε το όριο της 18μηνης προφυλάκισης για την υπόθεση, δήλωσε πως δεν βρίσκεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως «εγκληματίας» αλλά «ως πολιτικός εχθρός του

Επίσημη επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Ρουμανία 28-29/6

Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία θα πραγματοποιήσει από τις 28 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2011, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατόπιν πρόσκλησης του Ρουμάνου

Μπήκαν παράνομα στην 114 Πτέρυγα Μάχης


Εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Τανάγρας εντοπίστηκαν από περίπολο στη 1.50 τη νύχτα δύο άγνωστοι, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές.

Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Μετεξεταστέα η Παιδεία

Αν θεωρήσουμε ότι οι βαθμοί των υποψηφίων από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ένα βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του επιπέδου των μαθητών αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τότε η εικόνα από τα φετινά αποτελέσματα είναι, σαφώς, αποκαρδιωτική.


Χαμηλά. Πολύ χαμηλά κατέβηκε φέτος ο πήχυς των επιδόσεων των υποψηφίων που διεκδικούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε μαθήματα αιχμής, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική, οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση ξεπέρασαν το ποσοστό ρεκόρ του 70%.

Από τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, προκύπτει ότι οι βάσεις στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών θα κατρακυλήσουν μέχρι πολύ χαμηλά. Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις φυσικομαθηματικές σχολές του δεύτερου πεδίου και στις πολυτεχνικές σχολές του τέταρτου. Από την πτώση δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι περιζήτητες

Τηλεφωνήματα για βόμβες στα δικαστήρια Αθήνας Πειραιά Θεσσαλονίκης


Για τοποθέτηση βομβών στο Εφετείο Αθηνών και τα δικαστήρια Πειραιά και Θεσσαλονίκης προειδοποίησε άγνωστος με τηλεφωνήματα σε εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό.

Οπως υποστήριξε, οι βόμβες θα εκρήγνυντο στις 10.00. Σε εξέλιξη εδώ και ώρα είναι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί

Η κεταμίνη «σκοτώνει» την ουροδόχο κύστη


Η χρόνια χρήση του ναρκωτικού κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ουροδόχο κύστη. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει ομάδα χειρουργών και επιστημόνων με δημοσίευσή της στο επιστημονικό περιοδικό «BJU International». Τα νέα ευρήματα των ειδικών προκαλούν επίσης ανησυχία σε ό,τι αφορά την πιθανή χρήση της ουσίας ως αντικαταθλιπτικού.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως αναισθητικό και αναλγητικό φάρμακο. Ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής ως ναρκωτική ουσία, κυρίως μεταξύ νεαρών που διασκεδάζουν σε κλαμπ και θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα νιώσουν μεγαλύτερη … ανάταση.

Η πρώτη περίπτωση εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων στην ουροδόχο κύστη τα οποία συνδέονταν με χρήση κεταμίνης κατεγράφη το 2007. Ωστόσο ως σήμερα ελάχιστα στοιχεία ήταν γνωστά σχετικά

Βρήκε το φως του μετά από 55 χρόνια!


Ενας 63χρονος άνδρας ο οποίος τυφλώθηκε στο ένα μάτι πριν από 55 χρόνια, βρήκε και πάλι το φως του! Η περίπτωσή του, η οποία θεωρείται μοναδική στα ιατρικά χρονικά, δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Medical Case Reports».

Ο ασθενής, που ζει στις ΗΠΑ, ήταν οκτώ ετών όταν υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι μετά από χτύπημα με πέτρα.

Σε περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής αποκολληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρουσιάζει μόνιμη βλάβη και έτσι ακόμη και η επέμβαση αποκατάστασης της αποκόλλησης δεν μπορεί να ξαναχαρίσει την όραση στον ασθενή.

Κατέρριψε τους κανόνες


Ωστόσο ο 63χρονος κατέρριψε τους κανόνες. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσηλευτηρίου Eye and Ear στη Νέα Υόρκη που τον παρακολουθούν , πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση

21 Ιουνίου - Πρώτη μέρα του καλοκαιριού


Στην μετεωρολογία το καλοκαίρι καθορίζεται συμβατικά ως η περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο έως τη φθινοπωρινή ισημερία. Στο Νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι ξεκινά κατά στις 21 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει συμβατικά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Κατά την διάρκεια του (Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου) και

Μπάνιο στη θάλασσα: Τι πρέπει να προσέχετε

Η κολύμβηση προϋποθέτει υγρό περιβάλλον, πισίνα ή θάλασσα, με όλα τα παρεπόμενα. Μία απλή ζάλη στη στεριά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, η ίδια ζάλη μέσα στη θάλασσα μπορεί να σημαίνει ακόμα και απώλεια της ζωής. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πνιγμός αφορά αυτούς που δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. Αυτό δεν είναι σωστό. Κατά κανόνα, αυτός που δεν γνωρίζει να κολυμπά δεν εκτίθεται στον κίνδυνο της κολύμβησης στα βαθιά νερά. Η κράμπα που συνήθως στη στεριά κανέναν δεν απασχολεί, στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, αποτελεί αιτία πνιγμού.

Σε ορισμένα ευαίσθητα άτομα το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων της καρδιάς, που οδηγεί σε στηθάγχη, αρρυθμία, συγκοπτικά επεισόδια . Αλλά και πέραν των ειδικών περιπτώσεων, γενικότερα κάθε άρρωστος ο οποίος υποχρεούται να παίρνει φάρμακα για την πίεσή του ή την καρδιά του πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα το μπάνιο του στη θάλασσα.

Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες κατακλύζονται από κόσμο που θέλει να απολαύσει τα θαλασσινά μπάνια. Εν τούτοις, κάθε χρόνο γνωρίζουμε ότι θα χαθούν 300-400 ζωές από πνιγμό. Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες καλούνται να δώσουν τη μάχη. Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες.

Κατ’ αρχάς ο άνθρωπος, όταν κολυμπά, δεν βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Οτιδήποτε του συμβεί στη στεριά που να μπορεί να αναταχθεί, δεν επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία στη θάλασσα. Απλά πράγματα όπως μία ζάλη ή μία λιποθυμία μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό. Ακόμα

Νέα μέτρα


Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 39 ευρώ το χιλιόλιτρο, επιβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος 100 ευρώ σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και κατάργηση της έκπτωσης φόρου για όσους προσκομίζουν αποδείξεις (θα παραμείνει το μέτρο μόνο για το χτίσιμο του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ) είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο αρχικό νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα εφαρμοστεί μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Μάλιστα τα μέτρα αυτά, μαζί και με την ετήσια εισφορά «αλληλεγγύης» σε όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, την επιβολή φόρου περιουσίας σε ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% σήμερα στα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφενεία κτλ., την

ΔΕΗ: Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και την Τρίτη

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν και την Τρίτη εξαιτίας της απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να αποσυρθεί ο νόμος με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπλέον ποσοστό 17% της επιχείρησης.

Τα Προγράμματα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ. Παράλληλα γίνεται συνεννόηση με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες προκειμένου να περιορίσουν την ζήτηση

Ο καιρός στις 21.06.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, και επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν