www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων


Στην τελική ευθεία μπήκε η εκδίκαση της υπόθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς ξεκίνησαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι απολογίες των κατηγορουμένων, μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οι Χαρ. Χατζιμιχελάκης, Παν. Μασούρας, Εμμ. Γιόσπας, Ν. Βογιατζάκης, Γ. Καραγιαννίδης, Αλεξ. Μητρούσιας, Κων. Καρακατσάνη, Ερρ. Ράλλης και Π. Αργυρού στους οποίους αποδίδονται αδικήματα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.


Κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Μασούρας, που πριν λίγους μήνες αποφυλακίστηκε με όρους, καθώς συμπλήρωσε το όριο της 18μηνης προφυλάκισης για την υπόθεση, δήλωσε πως δεν βρίσκεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως «εγκληματίας» αλλά «ως πολιτικός εχθρός του
καθεστώτος αιχμαλωσίας».

Ο νεαρός κατηγορούμενος επανέλαβε τη θέση του ότι η δίκη που διεξάγεται είναι πολιτική και όχι ποινική. «Βρίσκομαι εδώ ασυνθηκολόγητος», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν εναντίον του στοιχεία, αλλά τόνισε πως «δεν πρόκειται να μπει στο ψευτοδίλημμα αθώος ή ένοχος». Τέλος αφού είχε προηγουμένως ζητήσει να θεωρηθούν όσα θα πει «πολιτική δήλωση» ολοκλήρωσε την απολογία του με τη φράση «Ζήτω στην επανάσταση και στον αριστερό ανατρεπτικό αγώνα».


Οι απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Παρασκευή ή την Δευτέρα, ενώ μέχρι στιγμής αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των δικαστών οι έξι εκ των κατηγορουμένων καθώς οι Χατζιμιχελάκης, Καραγιαννίδης και Αργυρού δεν μετέχουν στις συνεδριάσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του δικαστηρίου να μην μαγνητοφωνούνται τα πρακτικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, που ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και σημαδεύτηκε από εντάσεις αλλά και αποχωρήσεις κατηγορουμένων, κατέθεσαν περίπου 60 μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα κατηγορούμενοι δικάζονται για τρεις από τις εκρήξεις που είχε αναλάβει η οργάνωση στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και στις οικίες του πρώην υφυπουργού Παναγιώτη Χηνοφώτη και του ζεύγους Γ. Αρσένη - Λ. Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: