www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης


Πολλά διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και τις ευρύτερες επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη, κάνοντας λόγο και για τις ενισχυόμενες αμφιβολίες για το ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αντιμετωπίσει ψήφο εμπιστοσύνης, ένα κρίσιμο πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση ζωτικής σημασίας δανείου ύψους 12 δις. ευρώ»,
επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το BBC.

«Οι υπουργοί ισχυρίζονται ότι χωρίς περαιτέρω μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ωστόσο πολλοί Έλληνες φαίνεται ότι προτιμούν αυτή την επιλογή από περισσότερη λιτότητα», επισημαίνει ο αρχισυντάκτης του δικτύου επί ευρωπαϊκών θεμάτων.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του σήμερα που ενδέχεται να καθορίσει αν η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα χρεοκοπήσει», επισημαίνει το Bloomberg. «Η αποψινή ψηφοφορία έρχεται μετά από μία ταραγμένη εβδομάδα για τον Παπανδρέου», προσθέτει.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης υπενθυμίζει στην Ευρώπη ότι η απειλή χρεοκοπίας κάθε άλλο παρά έχει απομακρυνθεί», υποστηρίζει η βρετανική Independent, συμπληρώνοντας ότι «αναμένονται περισσότερες διαδηλώσεις καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει λιτότητα στον κόσμο». «Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία ημέρα πολιτικού δράματος καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή απόψε με φόντο τελεσίγραφο της ΕΕ για περισσότερα μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να αποφύγει μία καταστροφική χρεοκοπία», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μόνο το πρώτο βήμα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ενός από τα δημοσιεύματα για την κρίση που φιλοξενούν σήμερα οι New York Times. «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση μέτρων λιτότητας αυτό το μήνα, θα κερδίσει επίσης μία άμεση ένεση ρευστού που θα καθησυχάσει την ίδια και την υπόλοιπη Ευρώπη για την ώρα. Αλλά αυτό θα είναι το εύκολο κομμάτι», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας ηγέτης αντιμετωπίζει κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης απόψε καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την υποστήριξη για τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις εν μέσω ενισχυόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας που προκαλεί το νέο κύμα μέτρων λιτότητας», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: