www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Παγώνουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2010

Καμία αύξηση στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. δεν θα γίνει το 2010, ενώ παράλληλα, θεσπίζεται Κοινωνικό Τιμολόγιο, με μειωμένες χρεώσεις, που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.


Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. θα παραμείνουν «παγωμένα» καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η μοναδική αύξηση που θα ισχύσει φέτος, αφορά στην αναπροσαρμογή του ειδικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), η οποία, όμως, δεν θα ισχύσει για τους οικιακούς καταναλωτές.

Ο θεσμός του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) προβλέπει έκπτωση ύψους 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου, για κατανάλωση από 0 έως 800 κιλοβατώρες (kWh) και έκπτωση

Στο 11,6% εκτινάχθηκε η ανεργία το Μάρτιο

Στο 11.6% διαμορφώθηκε η ανεργία το Μάρτιο, όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9,2%.


Η ανεργία υποχώρησε κατά 0,5% σε σχέση με τον Φεβρουαρίου (12,1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 65.773 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2009 (μείωση 1,5%) στα 4.423.899 άτομα, ενώ αυξήθηκαν κατά 19.848 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 0,5%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 121.699 άτομα σε σχέση με το Mάρτιο του 2009 σε 578.723 άτομα. Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, μειώθηκαν κατά 26.554 άτομα.

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.292.663 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΣΤΑΤ., το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών, όπου αγγίζει το 29,8%. Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9% και στους

«Καφεΐνη» από τη Google για πιο γρήγορα και φρέσκα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google έθεσε σε λειτουργία ένα νέο σύστημα αναζήτησης, ταξινόμησης και παρουσίασης των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, το οποίο ισχυρίζεται πως παρέχει κατά 50% πιο «φρέσκα» αποτελέσματα σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα.

Η «Καφεΐνη», που αποτελεί και «απάντηση» στις νέες προκλήσεις από την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τη Google, για ανταποκρίνεται στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διακινείται πια στο Web.


Όπως δήλωσε η Κάρι Γκράιμς, μια από τις μηχανικούς λογισμικού της εταιρίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, το νέο σύστημα σχεδιάστηκε, επειδή οι χρήστες προσδοκούν πλέον τα αποτελέσματα

Το παλαιότερο παπούτσι είναι Νο 37

Μια φορά και έναν καιρό, πριν από περίπου 5.500 χρόνια, κάπου στα βουνά της Αρµενίας κάποιος περπατούσε φορώντας στο δεξί αυτό το υπόδηµα ? το παλιότερο υπόδηµα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.


Προφανώς και δεν αγοράστηκε σε κατάστηµα. Φτιάχτηκε από ένα µονοκόµµατο κοµµάτι δέρµα ? αγελάδας, πιθανότατα ? και πήρε στοιχειωδώς τη φόρµα παπουτσιού χάρη στα κορδόνια που το έσφιξαν στην πίσω και την πάνω του πλευρά.

Νούµερο 37, τόσο το µέτρησαν µε βάση τα σηµερινά δεδοµένα οι ερευνητές, αλλά την εποχή εκείνη κάλλιστα θα µπορούσε να το φοράει άνδρας. Βρέθηκε µόνο, χωρίς το ταίρι του, σε µια σπηλιά. Οµως οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι πετάχτηκε, άλλωστε είναι φορεµένο, όχι παραφορεµένο. Πώς κατέληξε εκεί; Και σε τι χρησίµευε το γρασίδι (της ίδιας ηλικίας) που βρέθηκε εντός του; Μόνο εικασίες µπορεί να γίνουν. Αλλά αυτό δεν εµποδίζει την οµάδα των αρχαιολόγων υπό τον Ιρλανδό Ρον Πινιάσι να δηλώνει ενθουσιασµένη µε το εύρηµα.
tanea

Standard & Poor's: Η χρεοκοπία της Ελλάδας «δεν είναι αναπόφευκτη»

Η ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ή η διάσπαση της ευρωζώνης «δεν είναι αναπόφευκτες βραχυπρόθεσμα», εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών της Standard & Poor's, σε δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ στο Reuters Investment Summit, στο Λονδίνο.


Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Μπιρς είπε ότι ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ έδωσε χρόνο στην Ελλάδα για να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αναπόφευκτο σχετικά με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, βραχυπρόθεσμα», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Reuters.

«Άρα, η Ελλάδα έχει το περιθώριο και το χρόνο να δείξει στην αγορά και στους ίδιους τους πολίτες

Τα νέα όπλα εναντίον του καρκίνου

Ελπίδες για την καλύτερη αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου άφησε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συνέδριο Ογκολογίας στον κόσμο, που ολοκλήρωσε προχθές τις εργασίες του στο Σικάγο. Επιπλέον, η είδηση πως ένα εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να κυκλοφορεί μέσα σε μια δεκαετία, αποτελεί απόδειξη του πόσο πολύ έχει προχωρήσει η επιστήμη στη μάχη εναντίον της νόσου.


Η διάγνωση του καρκίνου δεν ισοδυναμεί πλέον με θανατική καταδίκη, καθώς ήδη κατορθώνουν να τον νικούν σχεδόν έξι στους δέκα ασθενείς. Και μολονότι ένα μαγικό χάπι εναντίον του δεν αναμένεται να βρεθεί ποτέ, οι ειδικοί είναι πλέον πεπεισμένοι πως σταδιακά μετατρέπουν την πάλαι ποτέ θανατηφόρο ασθένεια σε ένα χρόνιο νόσημα.

Στο 46ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) παρουσιάστηκαν πειραματικές αλλά υποσχόμενες θεραπείες για πολλές από τις 200 διαφορετικές μορφές καρκίνου _ μεταξύ αυτών, για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, για το πολλαπλούν μυέλωμα, για ορισμένους καρκίνους του εγκεφάλου, για το μελάνωμα και για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη. Παρουσιάστηκαν επίσης μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιούν τους

«Ράμπο» για τους τζαμπατζήδες

«Κεφαλοκυνηγούς» αποκλειστικής απασχόλησης για τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ, τον ηλεκτρικό και το Μετρό, προσλαμβάνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).


Oι περίπου 160 νέοι ελεγκτές κομίστρου αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, με κύριο στόχο να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή, η οποία εξελίσσεται σε μεγάλη πληγή για τα οικονομικά του ΟΑΣΑ.

Η οικονομική κρίση και οι απανωτές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων τα προηγούμενα δύο χρόνια, έχουν εκτινάξει την εισιτηριοδιαφυγή στα 40 εκατ. ευρώ (2009), από τα 18 εκατ. ευρώ που ήταν το 2006! Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, σήμερα 20%- 25% των επιβατών κάνει διαδρομές με τα

Εμπλοκή 25 προσώπων και εταιρειών στα μαύρα ταμεία της Siemens

«Φως» στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και στις χρηματιστηριακές συναλλαγές 25 φυσικών και νομικών προσώπων που κατά τη δικογραφία εμπλέκονται στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» της SIEMENS αναζητεί η εξεταστική επιτροπή.

Πρόκειται για τους Ν. Δεβλέτογλου χρηματιστή, Αθ. Ράμμο χρηματιστή, Γ. Κορωνιά επιχειρηματία (έχουν ήδη καταθέσει και οι τρεις στην εξεταστική επιτροπή), Λ. Λαυρεντιάδη επιχειρηματία και δικαιούχο λογαριασμών σε υπεράκτιες εταιρείες, Δ. και Γ. Δαμκαλίδη, Κ. Κορμά, Μ. Νικολιδάκη, Χρ. Μαρκόπουλο, Αν. Περίσσιο, Αν. Καντά, «BALISEA», Π. Κουκουλομάτη, «KPMG», «Prince Pacific Ltd», Η. Kienest, Γερμανό υπήκοο, συνταξιούχο, που διαμένει στην Ελλάδα, Μ. Κάτσικα επιχειρηματία (έχει καταθέσει), Β. Τυρογαλά, Γ. Καλδή, Αλ. Λέτσα (είχαν ιδρύσει τις εταιρείες Placid Blue-Fairways Estates έπειτα από εντολή του Χριστοφοράκου), Σ. Γιαννακάκη (έχει καταθέσει), Εμ. Παπαδογιαννάκη, Γρ. Κυριτσάκα, πρόεδρο χρηματιστηριακής εταιρείας (έχει καταθέσει), Ι. Παναγιωτόπουλο και την κ. Σκουταροπούλου (σύζυγός του).


Από τα μαύρα ταμεία

Επιστολή με το σχετικό αίτημα απέστειλε χθες ο πρόεδρος της εξεταστικής επιστολής Σ. Βαλυράκης προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επικεφαλής της ΥΠΕΕ, τον πρόεδρο της Επιτροπής

Στη φτήνια οι απολύσεις και χωρίς δημοσιονομικό όφελος

Στο μισό θα πέσει η αποζημίωση απόλυσης με βάση τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, αν και υπάρχει απόκλιση με το υπουργείο Οικονομικών που εμφανίζεται να προωθεί πιο ήπια πρόταση. Παράλληλα, η κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία προώθησης όλων των αντεργατικών μέτρων μέσα στον μήνα, ακόμη και το... ημιτελές όσο και σκληρό Ασφαλιστικό.

Η δραστική περικοπή των αποζημιώσεων απόλυσης προβλέπεται στο Μνημόνιο (σαν εξίσωση των αποζημιώσεων μεταξύ υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών-βλέπε σχετικούς πίνακες) και γίνεται χάριν των εργοδοτών. Οι φτηνές απολύσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των μηνιαίων ποσοστών μαζικών απολύσεων και την κατάργηση της Διαιτησίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης ετέθησαν στο Μηνομόνιο από τον ΣΕΒ και έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση σαν... αντιπαροχή στη διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού στον

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νέος πρύτανης ο Θ. Πελεγρίνης

Το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη και αντιπρυτάνεις τους καθηγητές κυρίους Συκόπουλο, Δουκαδάκη και Λιακάκο συγκέντρωσε την πλειοψηφία, στη δεύτερη ημέρα των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Πελεγρίνης επικράτησε με 55% έναντι 45% του ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χριστόδουλο Στεφανάδη.
vaftemporiki