www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Standard & Poor's: Η χρεοκοπία της Ελλάδας «δεν είναι αναπόφευκτη»

Η ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ή η διάσπαση της ευρωζώνης «δεν είναι αναπόφευκτες βραχυπρόθεσμα», εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών της Standard & Poor's, σε δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ στο Reuters Investment Summit, στο Λονδίνο.


Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Μπιρς είπε ότι ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ έδωσε χρόνο στην Ελλάδα για να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα αναπόφευκτο σχετικά με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, βραχυπρόθεσμα», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Reuters.

«Άρα, η Ελλάδα έχει το περιθώριο και το χρόνο να δείξει στην αγορά και στους ίδιους τους πολίτες

της ότι εφαρμόζει ένα δημοσιονομικό σχέδιο», σημείωσε.

Όπως είπε, η S&P δεν συμμερίζεται την απαισιοδοξία που υπάρχει στην αγορά για το μέλλον της Ευρωζώνης.

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο, όπου είναι πολύ εύκολο να είμαστε εξαιρετικά απαισιόδοξοι και βεβαίως αν η S&P συμμερίζονταν αυτόν το βαθμό απαισιοδοξίας, οι αξιολογήσεις μας για την ευρωζώνη θα ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές που είναι τώρα», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P, στα τέλη Απριλίου, υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «junk», όπως επίσης και τις αξιολογήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: