www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τεστ εξυπνάδας

Στο δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της:


'Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι:

Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και μια ελιά στη μυτούλα του!'.

Απαντά ο μαθητής:  Δεν ξέρω κυρία!'.

Και η δασκάλα του λέει:

'Μα είναι η γάτα, την ελιά έβαλα απλά να σε μπερδέψω'.

Πέτρο, πες μου εσύ: έχει φτερό, ράμφος και από κάτω ένα κουκούτσι;'.

Ο βραδύγλωσσος και τα παπάκια








Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με ΚΕΔΚΕ-ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη»


Συναντήσεις με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ αλλά και το προεδρείο της ΕΝΑΕ με επίκεντρο το σχέδιο «Καλλικράτης» είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χ. Ζώης δήλωσε ότι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις της ΝΔ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν αλλά ενισχύονται. «Θα δώσουμε τη μάχη για να υπάρξει πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη διοικητική μεταρρύθμιση», τόνισε.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για χρήσιμη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την απόφαση της ΚΕΔΚΕ που έχει δύο μέρη: «Το πρώτο μέρος ότι αν αυτό το σχέδιο νόμου παραμείνει ως έχει δεν γίνεται αποδεκτό από την Τ.Α. και

Στις 7 Μαΐου αναμένεται η απόφαση της Γερμανίας για την Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα την επόμενη Παρασκευή, μόλις το γερμανικό κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρίντερλε.


«Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει την Παρασκευή, μόλις το κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός.

Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι τα δύο σώματα το κοινοβουλίου θα αποφάσιζαν έως τις 7 Μαΐου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα δεν ήταν οριστικό.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ετοιμάζονται να εγκρίνουν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα στη

Δ. Δρούτσας: Υπέρτατος στόχος η αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών στο Αιγαίο

«Όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να ξεπεραστούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του παρελθόντος καθώς και η αμοιβαία καχυποψία στις σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.


Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου.

Συμμετείχε δε στο ίδιο πάνελ με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

Ερωτηθείς από το ακροατήριο για την αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών στις δυο πλευρές του Αιγαίου, επεσήμανε ότι αυτό «είναι το όραμα και ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής και αξίζει να δουλέψουμε με συστηματικό τρόπο γι αυτό».

Από την πλευρά του, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο κ. Μπαμπατζάν μίλησε γενικότερα τονίζοντας ότι «η αντίληψη της απειλής στην περιοχή δεν αφορά μόνον τις δύο χώρες» και ότι η Τουρκία «ωθεί

ΝΔ: Πριν το πέρας των διαπραγματεύσεων το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν ζητά η ΝΔ.


Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος επέκρινε έντονα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων μετά τις διαπραγματεύσεις.

«Ο κ. Παπανδρέου θέλει τους Πολιτικούς Αρχηγούς “ακροατές” - και στην καλύτερη περίπτωση “σχολιαστές”- τετελεσμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο αντίποδα πρόσθεσε πως «ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε διάλογο ουσίας, γιατί θεωρεί ότι η εθνική συνεννόηση πρέπει να βασίζεται στη γνώση των αληθινών στοιχείων και όχι σε διαρροές και σε προαποφασισμένα».
naftemporiki

Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στην Αθήνα από τους αξιωματικούς των Ε.Δ.!

Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας κατά των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση στο ήδη πενιχρά αμοιβόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα «εκτελεστεί» την ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λοιπά μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρούν σε αυτή την διαμαρτυρία, προάγγελο και άλλων κινητοποιήσεων.

 "Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας», λένε οι ίδιοι και φαίνεται ότι έτσι είναι: Η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το "αυτοεμπάργκο" στις αμυντικές επενδύσεις επεκτείνεται στο προσωπικό των Κλάδων.

Οι απώλειες στο ετήσιο εισόδημά τους έχει φέρει πολλούς από αυτούς σε κατάσταση απελπισίας: "Θα μου πάρουν το σπίτι ή θα πεινάσουν τα παιδιά μου. Δεν έχω άλλη επιλογή" μας περιέγραφε την οικονομική του κατάσταση αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού.


Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 03/05 θα συγκεντρωθούν φορώντας κανονικά τις στολές τους όλοι μαζί, ενωμένοι, λοχαγοί, ταγματάρχες, πλωτάρχες, σμηναγοί - όπως θα πολεμούσαν τον

Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν ... "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο"!

Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία!

Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».


Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.
defencenet

ΚΕΔΚΕ: Μη αποδεκτός ως έχει ο «Καλλικράτης»

Το σχέδιο νόμου για τον «Καλλικράτη» δεν γίνεται αποδεκτό, όπως είναι σήμερα διατυπωμένο, απεφάνθη μετά από ψηφοφορία το δ.σ. της ΚΕΔΚΕ και αποφάσισε να συνεχίσει τη διαβούλευση με το ΥΠΕΣ «προκειμένου να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις».


Επιδιώκει έτσι, το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, «να υπηρετεί πράγματι τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων σχετικά με το χωροταξικό του σχεδίου, προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να διαμορφωθεί η τελική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Για το λόγο αυτόν, η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης, τουλάχιστον 15 ημερών.
naftemporiki

Μαθητές σε ρόλο διαμεσολαβητή

Παιδιά αναλαμβάνουν χρέη «ειδικού διαπραγματευτή» ώστε να αποφεύγονται οι καβγάδες στο σχολείο

«Πριν από λίγο καιρό δύο παιδιά από την τάξη μου τσακώθηκαν. Είδα ότι ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια και τους είπα ότιαν θέλουν,μπορούν να βρουν λύση στη διαφωνία τους με άλλους τρόπους. Τελικάήρθαν και συζητήσαμε ποιο ήταν το πρόβλημα μεταξύ τους, είπε ο καθένας τα επιχειρήματά του και το θέμα λύθηκε χωρίς ξύλο».

Στην παραπάνω περίπτωση τον ρόλο του... ειδικού διαμεσολαβητή είχε η Στέλλα Χατζηδημητρίου, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου. Στο διπλανό τμήμα της ίδιας τάξης, ο Ανδρόνικος Κυριακού προσπαθεί κι αυτός να προωθήσει το ειρηνευτικό πνεύμα, ακόμη κι όταν πρωταγωνιστής του καβγά είναι ο ίδιος! Η Θωμαΐς Ζουρνατζή, από την Α΄

Όχι στην Κατάργηση της Ιωνιδείου και των παλιών ιστορικών Προτύπων από Πειραματικά

Φέτος κλείνουν 25 χρόνια από την κατάργηση των Προτύπων Σχολείων και τη μετατροπή τους σε Πειραματικά.

Φαίνεται λοιπόν ότι η διαδικασία της πλήρους ισοπέδωσης των παλιών Προτύπων δεν έχει κανένα όριο απλά άλλαξε μανδύα. Άφησε το επιχείρημα των σχολείων ΕΛΙΤ και των υποτιθέμενων ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών…(προς τα κάτω) και υιοθέτησε τη γραμμή της «περικοπής κόστους» στα πλαίσια της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής.

Και όταν μιλάμε για ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες εννοούμε ότι σήμερα το 95% των Ελληνικών Νοικοκυριών δεν έχουν ευκαιρία να στείλουν τα παιδιά τους στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ζηρίδη κλπ και θα χάσουν και την πιθανότητα της ευκαιρίας να μπουν σε ένα δημόσιο πειραματικό σχολείο όπως η Ιωνίδειος, η Βαρβάκειος, η Ζωσιμαία, η Ευαγγελική Σχολή κλπ.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Σύνδεσμο, στο Υπουργείο

ΟΠΑΠ: Ορισμός νέων γενικών διευθυντών

Την τοποθέτηση δύο νέων Γενικών Διευθυντών στον ΟΠΑΠ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ειδικότερα, στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής, που συστάθηκε μετά τη διάσπαση της Γενικής Διεύθυνσης Λειτουργιών σε δύο Γενικές Διευθύνσεις, ήτοι τη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών και τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής τοποθετείται με ημερομηνία έναρξης άσκησης των καθηκόντων του την 30-04-2010 ο κ. Στέλιος Χειλαδάκης.

Επίσης, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης τοποθετείται με ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του την 03-05-2010 ο κ. Βενετσάνος Ρογκάκος του Ηλία.
naftemporiki

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 3 Μαΐου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προαναγγέλλοντας μάλιστα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.


Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη, την οποία θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή με συμμετοχή απορριμματοφόρων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ την ίδια ημέρα

Υποβαθμίζει εννέα ελληνικές τράπεζες η Moody’s

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης εννέα ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε πως προχωρά η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τη μειωμένη χρηματοοικονομική τους ισχύ και τις περαιτέρω πιέσεις που αναμένεται να δεχθούν εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Ergasias, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Emporiki Bank, ATEbank, Geniki, Marfin Egnatia και Attica Bank.


Στην ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι οι υποβαθμίσεις αφορούν στην αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής ισχύος (BFSR) καθώς και στις αξιολογήσεις των καταθέσεων και χορηγήσεων των εν λόγω πιστωτικών ιδρυμάτων.
naftemporiki

Επίθεση Τσίπρα για τα μέτρα: «Δεν σέβεστε την ιστορία σας»

Σκληρή ήταν επίθεση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ «Παίρνετε διαζύγιο από την ιστορία σας και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως τέτοια καταστροφή έχει να ζήσει η χώρα από το Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.


Με αφορμή την αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι το ΕΣΥ είναι «παιδί του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως αυτό είναι το πρόβλημα με βάση ό,τι συμβαίνει στη χώρα το τελευταίο εξάμηνο. «Σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία αντί για προσλήψεις κάνετε ακριβώς το αντίθετο μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση, μειώσατε λειτουργικές διαπάνες κατά 2/3 μειώσατε τους μισθούς».

«Υπάρχει άλλη πρόταση», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «να μην δεχθείτε την καταστροφή της χώρας» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

«Πως μπορείτε να κόβετε δύο μισθούς από τη νοσηλεύτρια και τον εκπαιδευτικό που μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. «Εχετε τι καταλάβει τι πάτε να κάνετε; Δεν

Στο 5% τα επιτόκια δανεισμού τριετούς διάρκειας

Στο 5% θα είναι τα επιτόκια δανεισμού τριετούς διάρκειας για τη χώρα μας, ενώ για τα δάνεια μεγαλύτερης διάρκειας το επιτόκιο θα κυμανθεί στο 6%, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρινίζοντας ότι τα επιτόκια αυτά αφορούν δάνεια που θα συνάψει η Ελλάδα μέσα από διμερείς συμφωνίες με χώρες της ΕΕ.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτη, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε επίσης πως το επιτόκιο του δανείου που θα πάρουμε από το ΔΝΤ θα είναι πολύ μικρότερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Αϊβαλιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς, ενώ υποστήριξε ότι θα έπρεπε η Ελλάδα να αντιδράσει στο «4ο Ράϊχ που μας επέβαλε η Γερμανία».
naftemporiki

Η Ισπανία ισχυρίζεται ότι δεν θα χρειαστεί βοήθεια

Το ισπανικό χρέος είναι υπό έλεγχο και η Ισπανία δε θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια όπως η Ελλάδα, δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Ελενα Σαλγάδο σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Cinco Dias.


Σύμφωνα με τη Σαλγάδο, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.

Η ισπανίδα υπουργός εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι αποφάσεις για τη βοήθεια χωρών της ευρωζώνης που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις πρέπει να λαμβάνονται γρηγορότερα και απηύθυνε έκκληση για υλοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.
naftemporiki

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτάκτως ο Αντ.Σαμαράς

΄Εκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στις 13:30.


Oδήγησαν τη χώρα σε οξύτατη κρίση δανεισμού

Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και της κατάστασης της οικονομίας επέρριψε εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού επί επτά μήνες διαχειρίστηκε, με επικοινωνιακή λογική, το πρόβλημα ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας (πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είδαν τα ελλείμματά τους, κατά μέσο όρο, να εκτοξεύονται από το

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι στη μη επιστροφή του ΕΦΚ

Για νέο αιφνιδιασμό των πρατηριούχων από το υπουργείο Οικονομικών, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει πως «μετά την πολυήμερη καθυστέρηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με πρόσχημα την εκκαθάριση που έπρεπε να γίνει μετά τις αυξήσεις των φόρων, έγινε γνωστό ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το υπουργείο δεν θα επιστρέφει τα χρήματα σε όσους πρατηριούχους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο».

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η παρακράτηση γίνεται με προφορική εντολή, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η υπουργική απόφαση που απαιτείται και ότι δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες

ΗΣΑΠ: Παράταση εργασιών εως 16/5 στο τμήμα Φάληρο-Καλλιθέα

Παρατείνεται έως τις 16 Μαΐου η διακοπή των δρομολογίων του ΗΣΑΠ στο τμήμα Φάληρο-Καλλιθέα, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής που επρόκειτο να ολοκληρωθούν σήμερα, δεν έχουν τελειώσει.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ, οι εργασίες θα παραταθούν πιθανόν μέχρι τις 16 Μαϊου. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ13.

naftemporiki

Πολιτικό casus belli η σύνδεση της επιτήρησης με τα εθνικά θέματα

Η απόπειρα σύνδεσης της οικονομικής επιτήρησης με τα εθνικά θέματα αποτελεί πολιτικό casus belli, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.


Βρισκόμαστε σε επιτήρηση, αλλά σε επιτήρηση για την οικονομία μας, για κανένα άλλο θέμα, αν κάποιος τολμούσε να τα συνδέσει σε βάρος μας θα αποτελούσε για μας ένα πολιτικό casus belli, διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορούμε να συγχέουμε δύο διαφορετικά πράγματα ... Άλλο η μάχη για την οικονομική επιβίωση της χώρας και άλλο τα εθνικά θέματα, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως κόκκινη γραμμή και στα δύο ζήτηματα είναι το συμφέρον της πατρίδας.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για περιρρέουσα φιλολογία, με την οποία συγχέονται αυτά τα δύο ζητήματα. «Φόβο θα δείχναμε αν καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια στην εξωτερική πολιτική», σημείωσε και

Νέα κόντρα με ΟΤΕ για το Ιντερνετ

«Αγκάθι» στις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ ΟΤΕ και Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποτελεί η χθεσινή απάντηση της ρυθμιστικής αρχής στην απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ευρυζωνικών συνδέσεων των 8 Mbps στα 24 Mbps.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, η διαδικασία είχε εγκριθεί σε επίπεδο χονδρικής, ενώ, όπως αναφέρει, «η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ που επηρεάζονται από την

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων -έντυπο Ε9- προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποστολή των φορολογικών εντύπων και της έκδοσης διευκρινιστικών εγκυκλίων.


Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου:


Από τις 20 Μαΐου αρχίζουν να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, αξιωματικούς ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών

Δολοφόνος του αστυνομικού στην Κυψέλη ο ληστής του Ευόσμου

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε χθες το βράδυ επίδοξος ληστής στον Εύοσμο σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, κατά την οποία έριξε ακόμα και χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο νεκρός ληστής ήταν σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτός που είχε σκοτώσει πριν από περίπου ένα χρόνο τον αστυνομικό της ομάδας Δ, Σπύρο Θεοδώρου, στην Κυψέλη. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 12:30. Υπενθυμίζεται ότι για το φόνο του αστυνομικού είχαν συλληφθεί το Φεβρουάριο ένας 30χρονος μαζί με τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο Πέραμα.

Όλα άρχισαν χθες το βράδυ στις 21:55, όταν το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης

Μειώσεις και περικοπές σε όλους... 25% αφορολόγητο στους βουλευτές!

Στενάζει ο υπάλληλος και ο εργάτης... και οι εθνοπατέρες έχουν φοροελαφρύνσεις, ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής διατηρούν τον 15ο και τον 16ο μισθό!


Κόβεται ο 13ος και ο 14ος μισθός, κόβονται οι συντάξεις, έρχονται νέες αυξήσεις ως και 10% στους ειδικούς φόρους, αυξάνεται και ο Φ.Π.Α. αλλά για όλους τους άλλους.

Οι βουλευτές την ώρα που όλη η χώρα στενάζει διατηρούν το αφορολόγητο ύψους 25% στις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα βρίσκουν και τεχνάσματα για να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να αντισταθμίσουν τη... χασούρα απ' τη φορολόγηση του υπόλοιπου 75%.

Οι βουλευτές μέχρι να αρχίσουν να φορολογούνται είχαν κατά μέσο όρο ένα εισόδημα περί τα 7.500

Μπαρόζο: Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας της εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


Όπως τόνισε, το πακέτο βοηθείας που θα δοθεί στη χώρα θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων ημερών. Η διάσωσης της Ελλάδας θα αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης σε άλλες χώρες, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπαρόζο ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Ζιαμπάο συζήτησε το θέμα της Ελλάδας, ωστόσο η κινεζική πλευρά «ουδέποτε

Κάντε το μπαλκόνι σας μια μικρή όαση

Η μόδα της πράσινης ταράτσας κερδίζει έδαφος και καθιερώνεται στη συνείδηση των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις

Από αύριο Μάιος. Η φύση φοράει τα οργιαστικά της χρώματα, και όχι μόνο στην ύπαιθρο. Το πράσινο έχει σκαρφαλώσει σε βεράντες και ταράτσες, προσφέροντας φυσικό κλιματισμό και μόνωση, χαλάρωση και μια ανάσα δροσιάς και ευεξίας. Η μόδα με τις πράσινες βεράντες έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των κατοίκων των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε δήμους, όπως η Λάρισα, να πραγματοποιήσουν και σχετικούς διαγωνισμούς.

«Η κάλυψη με φυτά ακόμη και σε μικρή έκταση και κλίμακα βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος στο νοικοκυριό σε χαμηλότερα επίπεδα. Είναι φυσικός κλιματισμός» τονίζει η αρχιτέκτων τοπίου κυρία Ελλη Παγκάλου.

΄Εχει αποδειχθεί ότι, όταν τους θερινούς μήνες επικρατεί στην ταράτσα θερμοκρασία ακόμη και 60 βαθμών Κελσίου, η τοποθέτηση φυτών και δένδρων, με το κατάλληλο σύστημα προστασίας και αποστράγγισης, ρίχνει κατακόρυφα τη θερμοκρασία ακόμη και κατά 50%.

Το κόστος κατασκευής και τοποθέτησης εξαρτάται από τον όγκο των φυτών και το συνολικό εμβαδόν που καλείται κανείς να καλύψει. Πάντως, για μια μέση αθηναϊκή ταράτσα ή βεράντα το

Φολικό οξύ και Β6 «ασπίδα» για την καρδιά

Εάν θέλετε να προστατευθείτε από το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και τα άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, φροντίστε να καταναλώνετε άφθονες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνιστούν ιάπωνες ερευνητές.


Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερους από 23.000 άντρες και 36.000 γυναίκες διαπίστωσαν ότι οι άντρες που ελάμβαναν άφθονη βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ οι ίδιες βιταμίνες προστάτευαν πολύ τις γυναίκες από το εγκεφαλικό και την καρδιοπάθεια.

΄Οπως γράφουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Stroke», η μελέτη τους διήρκεσε 14 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο 986 εθελοντές πέθαναν από εγκεφαλικό, 424 από στεφανιαία νόσο και 2.087 από όλα τα άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φολικό οξύ και η Β6 προστατεύουν το καρδιαγγειακό επειδή μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο σε υψηλά επίπεδα βλάπτει τα εσωτερικά τοιχώματα των

΄Εως 50% ακριβότερα πουλάνε οι πολυεθνικές στην Ελλάδα

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ.

 Οι μισθοί πέφτουν, αλλά οι ΄Ελληνες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβότερα, έως και κατά 50%, από τους άλλους Ευρωπαίους τα εμπορεύματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Την ώρα που οι μισθοί στο Δημόσιο ψαλιδίζονται, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα, και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στην... κλίνη του Προκρούστη από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, οι πολυεθνικοί όμιλοι που ελέγχουν την ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών εξακολουθούν να πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπορεί ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, να ζήτησε μείωση μισθών και τιμών σαν

Επιστολή τριών κατηγορουμένων για τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο «Ποντίκι»

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κωνσταντίνος Γουρνάς από τη φυλακή, αναφέρουν ότι σύντροφός τους στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν και ο Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

Στην επιστολή, οι τρεις συλληφθέντες τονίζουν ότι αισθάνονται περήφανοι για την οργάνωσή τους και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.


"Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς", αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι "δεν είμαστε εμείς τρομοκράτες αλλά η εξουσία".

Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας

Μείωση των βουλευτών σε 200 προτείνει ο Αντ. Σαμαράς

Τον περιορισμό του αριθμού των βουλευτών σε 200 πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ως μέτρο που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλλει για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι οφείλει να είναι ρεαλιστής, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν μπορεί να μεταφραστεί ως συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική -την οποία εξάλλου θεωρεί υπεύθυνη για την κρίση δανεισμού.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο αδυναμία να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εκτίμησε ότι τελικώς η Ελλάδα βγήκε

Σε σημαντικό βιότοπο των ΗΠΑ οδεύει η τεράστια πετρελαιοκηλίδα

Τη βοήθεια του Πενταγώνου ζητά η εταιρεία BP.

Η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού από την καταστροφή μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να φτάσει εντός των επόμενων ωρών στο σημαντικό βιότοπο Πας-α-Λουτρ της Λουιζιάνας, ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ.

«Αναμένουμε να δούμε τις πρώτες επιπτώσεις στο Πας-α-Λουτρ σήμερα και στα νησιά Τσάντλερ το Σάββατο», είπε ο κυβερνήτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους από το Μπατόν Ρουζ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει πλησιάσει τις ακτές και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το βιότοπο του Πας-α-Λουτρ. Η υποναύαρχος Μαίρη Λάντρι, που είναι επικεφαλής

Αναβλήθηκε η δίκη του Γ. Δημητράκη

Αναβλήθηκε για τις 6 του ερχόμενου Δεκεμβρίου η δίκη του Γιάννη Δημητράκη, στο Εφετείο καθώς ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του επικαλέστηκε κόλλημα.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ, ο κατηγορούμενος ζήτησε να του βγάλουν τις χειροπέδες, για να του απαντήσει ο πρόεδρος: "Έχετε δίκιο, όχι δεσμά εδώ μέσα".

Μέσα και έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα, που φώναζαν υπέρ του συνθήματα συμπαράστασης. Ο Γ. Δημητράκης έχει κριθεί πρωτοδίκως ομόφωνα ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 ετών κατά συγχώνευση, για ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Φέρεται ως ο ένας εκ των αποκαλούμενων "ληστών με τα μαύρα".

Δείτε προηγούμενη ανάρτηση: http://kryfokamari.blogspot.com/2010/04/blog-post_942.html

Απίστευτο! Ινδός ζει χωρίς φαί και νερό από το 1940

Ινδός υποστηρίζει ότι δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί νερό για τουλάχιστον 40 χρόνια και επιβιώνει χάρη στην «πνευματική δύναμη». Δείτε το βίντεο.

Ο 82χρονος Πραχλάντ Τζανί ισχυρίζεται ότι από το 1940 σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Κι όταν τον ρωτούν πως επιβιώνει, δε διστάζει να αποκαλύψει ότι τον κρατά στη ζωή μια γυναικεία θεότητα η οποία τον τροφοδοτεί με ελιξίριο μέσω του ουρανίσκου του!


Η περίπτωση του Τζανί, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογα περιστατικά, διχάζει. Άλλοι τον θεωρούν κινητό θαύμα άλλοι τρελό. Τώρα όμως έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του!