www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ψήφιση των μέτρων από 180 βουλευτές


Το Σύνταγμα είναι σαφές ως προς το αν απαιτείται απόλυτη ή αυξημένη πλειοψηφία βουλευτών για την έγκριση μιας διεθνούς συνθήκης ή συμφωνίας. Το άρθρο 28 προβλέπει τις εξής κατηγορίες:

1. Οι διεθνείς συμβάσεις κυρώνονται με νόμο. Αυτό σημαίνει ότι για την απλή περίπτωση μιας διεθνούς σύμβασης, αρκούν οι 151 βουλευτές.

2. Η αναγνώριση, με διεθνή σύμβαση ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα, διενεργείται με ψήφιση νόμου για την οποία απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 180 βουλευτές.

3. Οι περιορισμοί ως προς την εθνική κυριαρχία, εφόσον πληρούνται και οι άλλοι όροι του άρθρου 28 του Συντάγματος, επιβάλλονται με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή και πάλι από 151 βουλευτές. [Με τον ίδιο αριθμό μπορεί να ψηφιστεί μεταβολή στα όρια της επικράτειας καθώς και αποδοχή ξένης στρατιωτικής δύναμης, κατά το άρθρο 27 του Συντάγματος].

Συνεπώς, από τις τρεις αυτές περιπτώσεις που προβλέπει το Σύνταγμα για τις σχέσεις εθνικού με διεθνές συμβατικό δίκαιο, μόνο στην περίπτωση αναγνώρισης συνταγματικών αρμοδιοτήτων σε όργανα διεθνούς οργανισμού απαιτούνται οι 180 βουλευτές. Στις άλλες περιπτώσεις, ακόμη και για

6 tips που κόβουν την όρεξη


Η παροιμία λέει πως 'τρώγοντας έρχεται η όρεξη'. Το ζητούμενο είναι όμως με ποιον τρόπο φεύγει! Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να περιορίσετε τη λαχτάρα που νιώθετε κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά στο αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό; Ακολουθούν λοιπόν 6 απλά τρικ που μπορούν, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, να σας βοηθήσουν να ελέγξετε καλύτερα την όρεξή σας:
  • Καταναλώστε το γεύμα σας πιο αργά: Μελέτες έχουν δείξει πως, για να καταλάβουμε ότι χορτάσαμε, απαιτούνται περίπου 20 λεπτά από την έναρξη του γεύματος. Εάν όμως τρώμε γρήγορα δεν προλαβαίνει το σώμα να αντιληφθεί ότι χόρτασε και κινδυνεύουμε να υπερκαταναλώσουμε τροφή. Βάλτε λοιπόν το πιρούνι σας στο ρελαντί και θα δείτε ότι και καλύτερο έλεγχο της μερίδας σας θα έχετε και θα απολαμβάνετε με ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση το γεύμα σας.
  • Αλλάξτε τη γεύση σας: Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε βουρτσίζοντας τα δόντια σας ή μασώντας μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Επίσης, μπορείτε να καταναλώσετε ανθρακούχο νερό με

Προαστιακός: Αναστολή δρομολογίων Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλονται από τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, και μέχρι νεωτέρας, τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού Αεροδρόμιο - Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών

Αντιπαράθεση στις τάξεις των δικαστικών για τις κινητοποιήσεις


Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για το ζήτημα της διακοπής των δικαστικών συνεδριάσεων από τις 12 μ.μ. έως το τέλος του ωραρίου των δικαστηρίων στις 3 μ.μ.

Η απόφαση για την διακοπή των δικαστικών συνεδριάσεων ελήφθη κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕ της 15ης Δεκεμβρίου 2011, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο έχει υπογραμμίσει ότι η δικαστές δεν μπορούν να απεργούν, αλλά ούτε να πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.

Ακολούθησαν συναντήσεις των εκπροσώπων των δικαστικών Ενώσεων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για το θέμα, ενώ άλλες δικαστικές Ενώσεις δεν συντάχθηκαν με την απόφαση της ΕΔΕ.

Ωστόσο ορισμένα μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕ (δεν καθορίζεται ο αριθμός των μελών), με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι το ψήφισμα

Νέα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ τη Δευτέρα


Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στη 1 μ.μ. αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση

Νέο σύστημα Πανελλαδικών από το 2014 καταρτίζει το υπουργείο Παιδείας

Νέο σύστηµα Πανελλαδικών µε «διπλές» εξετάσεις την ίδια ηµέρα σε ενδοσχολικό και εθνικό επίπεδο παρουσιάζει στις αρχές Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας. Το νέο εξεταστικό σύστηµα, το οποίο θα εφαρµοστεί από το 2014, εντάσσει στη διαδικασία επιλογής των φοιτητών τα ίδια τα πανεπιστήµια, διατηρώντας ωστόσο ρόλο και για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία τελικά δεν θα καταργηθεί αλλά απλώς θα αναµορφωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, τα τµήµατα των πανεπιστηµίων και των ΤΕΙ, σε συνεργασία µε τον «αναβαθµισµένο» κοσµήτορα της σχολής στην οποία υπάγονται, θα καθορίζουν τα προαπαιτούµενα µαθήµατα, αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθµολόγηση των εισακτέων τους.

Με το νέο εξεταστικό σύστηµα όποιος θέλει να σπουδάσει, π.χ., Μαθηµατικά θα έχει να κάνει µε τη διοίκηση του Μαθηµατικού Τµήµατος και µόνο. Στο σηµείο αυτό φαίνεται ότι αλλάζει ο σχεδιασµός του υπουργείου Παιδείας, καθώς ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η εισαγωγή θα

Τα ελληνοτουρκικά από το Α ως το Ω

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά,ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο.Το αλφαβητάρι που ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται θα μας είναι μάλλον απαραίτητο.

ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
: Ακόμη και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να πλέουν διαμέσου του Αιγαίου αρκεί ο πλους να έχει τα χαρακτηριστικά της αβλαβούς διέλευσης που είναι:

*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια.


ΑΟΖ
 (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Κάθε κράτος μπορεί να δηλώσει τη θαλάσσια περιοχή εώς και 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές του ως περιοχή που μπορεί να εκμεταλλευτεί θαλάσσιους φυσικούς όρους. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ.



ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ
:Με τη κρίση των Ιμίων το 1996,η Άγκυρα έθεσε θέμα κυριότητας για περισσότερες από 100 νησίδες,βραχονησίδες και νησάκια που η μεταβίβασή τους στην Ελλάδα δεν αναφέρονται ονομαστικά στις σχετικές συνθήκες. Η Τουρκία σκοπίμως αγνοεί τα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάνης:

Άρθρο 12: Η τουρκική κυριαρχία περιορίζεται στα μικρασιατικά παράλια και σ΄ όσα νησάκια βρίσκονται μέχρι και 3 μίλια από αυτά.
Άρθρο 15:Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για τα Δωδεκάννησα,τα οποία με τη Συνθήκη των

"Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές"

“Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη” αναφέρει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, μετά την επίσκεψη και παραμονή στη χώρα μας ομάδας 20 δημοσιογράφων, που έζησαν από κοντά την κατάσταση στη χώρα.

Όπως λένε, μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο. 

Αυτό που είδαν είναι “μία εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα. 

“Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα” αναφέρουν.

“Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική κατά της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει” προσθέτουν.

“Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967

"Δεν είστε εντολοδόχος της κυβέρνησης κ. Πρόεδρε" - Άρθρο σοκ Ναυάρχου

Του Σήφη Μανουσογιαννάκη
Αντιναύαρχου ΠΝ ε.α


Δυο μέρες πριν η Ελλάδα συρόταν από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις σε μια δέσμευση οικονομική και πολιτική τουλάχιστον εικοσαετούς προοπτικής. Νίκη παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση ότι σε δέκα χρόνια θα ευρεθούμε στα οικονομικά επίπεδα που ήμασταν το 2009. Όμως εξ αιτίας της οικονομικής μας κατάστασης το 2009 συρθήκαμε σαν λαός ως εδώ με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας έχουν ρίξει στη δυστυχία.

Είναι καιρός τώρα, που ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει την αγανάκτηση και την περιφρόνηση του στο υπάρχον συντεχνιακό κράτος που οικοδόμησαν οι πολιτικοί από την μεταπολίτευση και μετά. Πολλές φορές η αγανάκτηση αυτή εναντίον των πολιτικών έχει καταγραφεί όχι μόνον φραστικά αλλά και με έργα (ξυλοδαρμοί και εκσφενδόνιση αυγών και γιαουρτιών). 

Καιρό τώρα σαν τελευταία ελπίδα, αφού το κυβερνών πολιτικό κόμμα δεν συγκινείται αναμένει μια πολιτική πρωτοβουλία (παραίτηση) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα οδηγούσε σε εκλογές και θα έδιδε προοπτική και ανακούφιση στον λαό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως

Νίπτει τας χείρας της η σύγκλητος του ΕΜΠ για τυχόν επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου

Συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει στο Ίδρυμα. Η Σύγκλητος που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου εξέδωσε απόφαση την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, και διευκρινίζει ότι για «την πρόληψη...
ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων, των οποίων την αστική ευθύνη προστασίας και φύλαξης φέρουν μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Πάντως, οι Συγκλητικοί, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή

Σχέδιο για άμεση είσπραξη ΦΠΑ μέσω κάρτας επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Σχέδιο για την άμεση ενίσχυση των δημοσίων εσόδων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προωθώντας την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ. Ειδικότερα, η ρύθμιση που φαίνεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι όταν ένας καταναλωτής πληρώνει με κάρτα το τμήμα του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ, ο φόρος δε θα αποδίδεται στην εταιρεία από την τράπεζα, αλλά θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στο Δημόσιο.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί ότι θα περιορίσει και τη φοροδιαφυγή, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της

Να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φόρο στους Έλληνες για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιούν προτείνει γερμανίδα ιστορικός

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ.

Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.

«Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντ για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο 'Αγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Αλφα

Άστοχες δηλώσεις Παπανδρέου για Κρήτη και Αραβική Άνοιξη


Μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προέβη στο εξής σχόλιο σχετικά με την Κρήτη και την Αραβική Άνοιξη:

«Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει». Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να θυμάται ότι η Κρήτη είναι απλώς ένα ελληνικό νησί και όχι ανεξάρτητο κράτος ώστε να μπορεί να ασκεί δική της εξωτερική πολιτική σε σχέση με οποιονδήποτε Άραβα, Ισραηλινό, Κενυάτη ή Ζουλού. Και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μιας χώρας οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, ενώ απαντήσεις του είδους… είναι προφανές το τι εννοεί, απλά δεν είναι επαρκείς. Κι εμείς αντιλαμβανόμαστε μια χαρά το τι εννοούσε λογικά, απλώς επισημαίνουμε ότι η αποκαλούμενη ως διπλωματική γλώσσα είναι μια πολύ πιο πολύπλοκη υπόθεση από ότι η καθημερινή συζήτηση μεταξύ δυο ατόμων, φίλων ή

Η Apple απαντά για τα προβλήματα μπαταρίας του i-Phone 4S

Μηχανικοί της Apple επικοινωνούν με διάφορους ιδιοκτήτες του τελευταίου μοντέλου iPhone, για να καταφέρουν να λύσουν κάποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σχετικά με την διάρκεια της μπαταρίας.

Ένας από τους ιδιοκτήτες δήλωσε ότι η εταιρεία του ζήτησε να εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης στο κινητό του, ενώ ένας άλλος πάλι δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν μηχανικό της εταιρείας σε απάντηση μιας ανάρτησης που είχε γίνει στο forum, όπου και σε αυτή την περίπτωση ζητήθηκε η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος. Και στις δύο περιπτώσεις οι μηχανικοί ανέφεραν ότι θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί με τους, σε μια βδομάδα περίπου, ώστε να μάθουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το πρόγραμμα, όπως και έγινε και τελικά οι ιδιοκτήτες απέστειλαν ένα αρχείο με τα δεδομένα επισυναπτόμενα. Μάλιστα η εταιρεία φάνηκε να έχει δηλώσει ότι δεν

Νερό-καρκίνος στη Θεσσαλία!

Τον τρόμο σε 17.000 κατοίκους των νομών Λαρίσης και Μαγνησίας προκαλούν αποτελέσματα μετρήσεων που εντόπισαν υψηλότατες τιμές καρκινογόνων ουσιών σε νερό της βρύσης!

Πρόκειται για αναλύσεις πιστοποιημένου εργαστηρίου από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού Αρμένιο, στο δήμο Κιλελέρ, τις οποίες παρουσιάσε η εφημερίδα RealNews.

Η ουσία που ανιχνεύθηκε είναι το περιβόητο εξασθενές χρώμιο, το ίδιο δηλη΄τηριο που έχει βρεθεί και στο νερό του Ασωπού.

Μάλιστα, η περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στο Αρμένιο είναι μεγαλύτερη από αυτή του

Ο καιρός στις 30.10.2011


Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και τοπικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, με λίγες βροχές το πρωί στην Κρήτη, περιμένουμε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 18 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 18 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές