www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Νίπτει τας χείρας της η σύγκλητος του ΕΜΠ για τυχόν επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου

Συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει στο Ίδρυμα. Η Σύγκλητος που συνεδρίασε στις 14 Οκτωβρίου εξέδωσε απόφαση την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, και διευκρινίζει ότι για «την πρόληψη...
ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων, των οποίων την αστική ευθύνη προστασίας και φύλαξης φέρουν μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Πάντως, οι Συγκλητικοί, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή

εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες.

Οι συγκλητικοί επίσης, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη όσον αφορά:

Πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού.

Την αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: