www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Καρατζαφέρης: «Η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη»


«Η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι εκβιασμοί που ασκούνται, είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟ.Σ. στο ρ/σ Radio 9 για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαμηνύοντας πως «έχουμε περισσότερη εθνική κυριαρχία από όσο πιστεύουν κάποιοι».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως έχει δημιουργηθεί ένα κλαμπ χωρών - μελών της Ε.Ε. με την υψηλότερη χρηματοληπτική πίστη, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, στο οποίο εντάχθηκε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέλιξη που όπως εκτίμησε, «ενοχλεί τις Βρυξέλλες, γιατί μετατρέπονται έτσι σε όργανο ήσσονος σημασίας». «Έχω την αίσθηση», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, «ότι οι άλλοι αρχηγοί και ο Πρωθυπουργός, έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τη νέα δυναμική που δημιουργείται στην Ευρώπη από τις χώρες των 3Α».

Αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι να τους παρουσιάσουμε και να τους προτείνουμε τα αντίστοιχα «ισοδύναμα» μέτρα, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας πως «σε αυτή τη μάχη» βρήκε
συμπαραστάτη τον κ. Σαμαρά. «Δήλωσα», τόνισε, «ότι δεν θα συμβάλω στην εξαθλίωση του τόπου, εννοώντας για το ενδεχόμενο μιας πιθανής έκρηξης επανάστασης που θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη», κάτι που όπως σημείωσε, δεν επιθυμούν καθόλου και εταίροι.
Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, το θέμα της επιβολής Επιτρόπου αποκρούστηκε και πλέον θα υπάρξει μια περίοδος ελέγχου της οικονομίας μας, «και θα δουλέψουμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να ξαναγίνει η χώρα απολύτως ελεύθερη και κυρίαρχος στον τόπο».

Αναφορικά με τη στάση των εμπλεκόμενων στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι «η κρίση μας έκανε όλους μας πιο ώριμους, τον κ. Σαμαρά και εμένα». «Δυστυχώς, όμως, δεν τους έχει κάνει όλους... κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το βάθος της κρίσης για να γίνουν και αυτοί πιο ώριμοι», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Διορθώνουμε τα μεγάλα λάθη που διέπραξαν αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε πως φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της περικοπής του 13ου-14ου μισθού, ενώ δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και να μην περάσει το «πόθεν έσχες» για την οικοδομή. Ανάλογη μάχη δόθηκε και για τις επικουρικές, έτσι ώστε, όπως είπε, να καλύπτεται άνω του 85% των περιπτώσεων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κατώτερου μισθού, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, θα είναι πάνω από τον αντίστοιχο της Πορτογαλίας, αλλά χωρίς να επηρεάζει τις ενδιάμεσες καταστάσεις.

Για τις τράπεζες τέλος, πρόταση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν να είναι οι μετοχές κοινές κατά 70% με δικαίωμα ψήφου, και 10% προνομιούχες, 10% κοινές άνευ ψήφου και 10% αυτό που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία, ομολογιακό δάνειο. «Να υπάρχει δηλαδή», εξήγησε, «ένας Εκτελεστικός Σύμβουλος τοποθετημένος από την πολιτεία για να υπάρχει ένας έλεγχος, αλλά χωρίς όμως να αλλάξουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά, πρόσωπα και πράγματα, για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στην αγορά».

Κλείνοντας, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι για το θέμα των απολύσεων θα προτείνει το αντίστοιχο ισοδύναμο που αντιστοιχεί με περικοπή περίπου 500 - 600 εκατ. Αυτό είναι, διευκρίνισε, να δοθεί το μάνατζμεντ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες, ώστε να έχουμε καλύτερη, σωστότερη, αποδοτικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση του φορέα, κάτι που ήδη γίνεται στη Γερμανία με επιτυχία.

«Δίνεται μια σκληρή μάχη για κάθε θέμα. Εάν όλα αυτά είχαν γίνει από τον Μάιο του 2010, από τότε που φώναζα και εγκαλούσα για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δεν θα βρισκόμαστε σε αυτή την δυσχερή κατάσταση. Θα είμαστε πολύ καλύτερα τώρα. Έστω και αργά, γίνεται μια δουλειά τώρα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: