www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ενδιαφέρον της «Cosco» για το Θριάσιο Πεδίο


Αναθερμένεται το ενδιαφέρον του κινεζικού ομίλου «Cosco» να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ανάπτυξης εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.
 

Η κινεζική πλευρά μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στο Πεκίνο και τις συνομιλίες που είχε ο Ελληνας υπουργός με στελέχη της Cosco και τον πρόεδρό της Capt Wei Jiafou, εξετάζει το ενδεχόμενο να

Στάση εργασίας δικαστών και εισαγγελέων στις 10 Μαρτίου


Πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Τις ίδιες ώρες οι δικαστές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο, στη Λ. Αλεξάνδρας.
 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισαν την τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων με αιτήματα:  Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ, το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, κατοχύρωση των συντάξεων και ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους και την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.
 
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι τρεις Ενώσεις, υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση, η οποία συστηματικά αποπειράται την υπαλληλοποίησή τους, συνειδητά αγνοεί ότι ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να

Κλεμμένες εικόνες εντοπίστηκαν από την Ιντερπόλ στο Λονδίνο


Κλεμμένες εικόνες από εκκλησίες και μοναστήρια των της περιοχής Ζαγοροχωρίων, εντοπίστηκαν από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με την Σκότλαντ Γιάρντ σε γκαλερί του Λονδίνου.
 

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αναγνωρίστηκαν έξι εικόνες ενώ η έρευνα συνεχίζεται. 
 
Επίσης, κλεμμένες εικόνες εντοπίστηκαν και στο Βερολίνο, δεν ανακοινώθηκε όμως ο αριθμός τους και από ποιες περιοχές έχουν κλαπεί. 
 
Την τελευταία διετία έχουν κλαπεί δεκάδες εικόνες και τμήματα

Cosmote: Δεν κάνουμε ομαδικές απολύσεις


Σε διευκρινίσεις με τις οποίες υποστηρίζει ότι δεν προχωράει σε ομαδικές απολύσεις αλλά σε ένα πρόγραμμα κινήτρων «αποχώρησης μέσω συναινετικής λύσης της σύμβασης εργασίας», προχώρησε η Cosmote.

Στην ουσία η εταιρεία έχει αποφασίσει στην περικοπή δραστηριοτήτων και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές, δηλώνει ότι τούς παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός πακέτου παροχών και χρηματικών απολαβών με ζητούμενο να υπάρξει συναινετική λύση της σύμβασης εργασίας και να μην αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, οι οποίες δεδομένου του αριθμού των εργαζομένων (120) θα θεωρηθούν ομαδικές.

Η Cosmote σε όσους συμφωνήσουν να αποχωρήσουν προσφέρει:

♦ μέχρι 31/12/2011 για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν 

  • • Το ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειάς τους χωρίς κόστος για τον εργαζόμενο)
  • • Τη σύνδεση κινητού τηλεφώνου σε προνομιακό εταιρικό πρόγραμμα
  • • Την κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων
  • • Την δυνατότητα να λάβουν το σύνολο του συσσωρευμένου κεφαλαίου που τους αναλογεί στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον συμμετέχουν, ανεξάρτητα από την ωρίμανση του

Ποινική δίωξη κατά του γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα


Να διαβιβαστεί αμελητί στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη, για την υπερτιμολογημένη μίσθωση από την εταιρεία «ΕΡΙΚΣΟΝ Είρ Φρέιμ» 5 πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, από την οποία προκύπτει μεγάλη ζημιά του Δημοσίου ζητάει η εισαγγελία πρωτοδικών που διερεύνησε την υπόθεση.

Παράλληλα για άλλο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη συντήρηση των ελικοπτέρων και την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα,  για το κακούργημα της απιστίας, σε βάρος αξιωματικών για άμεση συνέργεια στην απιστία και, τέλος, σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για απλή συνέργια σε απιστία. Η δικογραφία

Σε όλους το επίδομα ανεργίας λέει τώρα η Λ. Κατσέλη


Δεν θα βρεθεί κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, την ώρα που στο Μνημόνιο προβλέπεται εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Στη σημερινή της συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα απασχόλησης, Λάζλο Άντορ, που είχε ως επίκεντρο την ανεργία και την ανταγωνιστικότητα τόνισε πως η κυβέρνηση αξιολογεί τις επιδοματικές πολιτικές της.


Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Άντορ Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, η Λούκα Κατσέλη είπε ότι συζητήθηκαν προγράμματα για τη στήριξη της εργασίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ώστε να μην υποστούν τις πιο οδυνηρές συνέπειες της κρίσης. «Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», είπε η υπουργός

Δελτία κοινωνικού τουρισμού για το νομό Αττικής


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου ξεκινάει η απογραφή των δικαιούχων παροχών του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του 2011 του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας για το νομό Αττικής.
Η απογραφή θα γίνει στα κατά τόπους γραφεία κατ' αλφαβητική σειρά από τις 9 Μαρτίου έως και τις 5 Μαΐου 2011 και για πρώτη φορά οι δικαιούχοι θα παραλάβουν ταυτόχρονα και τα δελτία τους. Επίσης η διάρκεια του προγράμματος θα είναι για πρώτη φορά φέτος ολόκληρος χρόνος από 01/04/2011 έως 31/03/2012 με τη συμμετοχή 2.500 τουριστικών καταλυμάτων.

Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος για όλους τα οποία είναι: Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό/οικογενειακό εισόδημα 17.000 ευρώ, δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ, τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ, τέσσερα άτομα (όχι πολύτεκνοι) με οικογενειακό εισόδημα 41.000 ευρώ και πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία διανομής από τις 8:00 το πρωί

Σε βαρύ κλίμα το καρναβάλι του Αγίου Ιωάννη Ρέντη


Μέσα σε βαρύ κλίμα, συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Κυριακή (6 Μαρτίου 2011) στις 12 το μεσημέρι, με την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων στην οδό Φλέμινγκ.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι τραγικά τα όσα συνέβησαν στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Ο χαμός δυο νέων παιδιών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ εν ώρα καθήκοντος μας γεμίζει θλίψη και οδύνη.
Όμως, παρά το βαρύ κλίμα, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεών μας, την Κυριακή 6/3 με την κεντρική παρέλαση αρμάτων.

Το Καρναβάλι στο Ρέντη μετρά ήδη 17 χρόνια ζωής και αποτελεί σημαντικό θεσμό για τη πόλη. Για την άρτια διοργάνωσή του προετοιμαζόμαστε 8 μήνες τώρα, έχουν ήδη

Τρισάγιο τελέστηκε σήμερα στις 10:00 για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς




Τρεις μέρες μετά την άγρια δολοφονία των αστυνομικών Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, οι συνάδελφοί τους που είχαν πάρει μέρος στην αποστολή έκαναν τρισάγιο και αποτίμησαν φόρο τιμής με δάκρυα στα μάτια.

Σεβόμενοι την επιθυμία τους να μην τραβήξουμε τα πρόσωπά τους, πήραμε ένα μικρό κομμάτι της

Ο καιρός στις 04.03.2011


Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στην Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 4 έως 10 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 9 έως 15 βαθμούς στο υπόλοιπο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νοτιοδυτικά θυελλώδεις, ενώ μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στη Θάλασσα των Κυθήρων και στον Πατραϊκό οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 8 μπ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 8. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στο

GREAT MINDS!