www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης. Δηλώσεις Σαμαρά

Απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα 2.7.1989 έως 12.10.1989 πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.


Από το Γραφείο του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο πρώην Πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης απεβίωσε σήμερα στις 16.44, στο Νοσοκομείο 'Ερρίκος Ντυνάν'.

Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση».

Δηλώσεις Σαμαρά
 
«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης έφυγε από κοντά μας. Υπηρέτησε, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός, την Πατρίδα μας με ήθος και βούληση προσφοράς. Υπηρέτησε

Για όσους δεν πρόλαβαν να βάψουν τα αυγά τους σήμερα

Το τσίλι, η πάπρικα, ο μαϊντανός, ο κουρκουμάς και τα κρεμμύδια δίνουν σίγουρα γεύση στα φαγητά, μπορούν όμως να δώσουν και... χρώμα στα πασχαλινά αβγά. Επιλέξτε λοιπόν άνθη, λαχανικά, μπαχαρικά, ακόμη και... έντομα, για αβγά δίχως... υποψία χρωστικών ουσιών και τοξικών. Οικολογικές βαφές, φτιαγμένες από εσάς για εσάς. Μια εναλλακτική πρόταση για το φετινό Πάσχα. Ενδεχομένως το χρώμα να μη βγει τόσο έντονο, αλλά σίγουρα πρόκειται για λύση πρωτότυπη και υγιεινή...

«Και ήρχισε να βάφη εν χύτρα τα αβγά, με ριζάρι, κιννάβαρι και όξος», γράφει σε κάποιο διήγημά του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δίνοντάς μας στοιχεία για το πώς έβαφαν την εποχή του τα πασχαλινά αβγά. Παντζάρια και παπαρούνες για βαθύ κόκκινο χρώμα, τσουκνίδες και μαϊντανός για πράσινα αβγά και φλούδες ξερών κρεμμυδιών για

Οι πρωταπριλιάτικες φάρσες των διεθνών ΜΜΕ

Με καλόγουστες και... λιγότερο καλόγουστες φάρσες «τίμησαν» την Πρωταπριλιά τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Γούιλιαμ Σαίξπηρ, ο άγγλος δραματουργός και ποιητής , ήταν στην πραγματικότητα Γάλλος, μετέδωσε το BBC, σε μία από τις πολλές πρωταπριλιάτικες φάρσες που έκαναν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Το πραγματικό όνομα της μητέρας του, της Μέρι Σαίξπηρ, το γένος Άρντεν, είναι στην πραγματικότητα Αρντέν (Ardennes), το όνομα του δάσους που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, διαβεβαίωσε με πολύ σοβαρό τόνο ένα "ειδικός" στο BBC.

"Φυσικά έχουμε τον Μολιέρο και τον Ρακίνα, αλλά θα κάνουμε χώρο και για τον Σαίξπηρ στο εθνικό Πάνθεον των μεγάλων συγγραφέων μας", δήλωσε ο γάλλος πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, που πήρε μέρος οικειοθελώς στη φάρσα του BBC.

Ο αμερικανικός διαδικτυακός όμιλος Google ανακοίνωσε από την πλευρά του πως αποφάσισε να μετονομαστεί σε Topeka για να τιμήσει την πόλη του Κάνσας που πριν ένα μήνα αποφάσισε να

Φουλάρετε υπομονή πριν βγείτε στην εθνική οδό

Τα επικίνδυνα χιλιόμετρα και τα σημεία όπου αναμένονται καθυστερήσεις λόγω εργασιών στο εθνικό δίκτυο

Στις 12 το μεσημέρι άνοιξαν τα Τέμπη. Οι οδηγοί όμως πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή αφού η κυκλοφορία θα γίνεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και τα έργα αποκατάστασης του δρόμου από τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που θα κινηθούν- κατά κύριο λόγο σε μία μόνο λωρίδα- στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών, όπου τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και επτά εργοτάξια είναι σχεδόν πάνω στον δρόμο.

Τα έργα καλύπτουν έκταση 22,3 χλμ. με συνέπεια να επηρεάζεται η κίνηση σε μήκος περίπου 65 χλμ.

Λύση με το όνομα μέχρι τον Ιούνιο ζητούν οι Αλβανοί των Σκοπίων

Την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας έως τον Ιούνιο ζήτησε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ο ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, Αλί Αχμέτι, έτσι ώστε να απεμπλακεί η ενταξιακή πορεία της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με πηγές της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) που επικαλείται ο Τύπος των Σκοπίων, ο Αλί Αχμέτι σε συνάντησή του με τον κ. Γκρούεφσκι σημείωσε πως αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας ως τον Ιούνιο,

Προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώνονται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ύψος της Υλίκης, όπου παρατηρείται ανάσχεση των αυτοκινήτων, που ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή, παρά τα μέτρα της Τροχαίας και τις πρόσθετες παρεμβάσεις η ανάσχεση διευρύνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Τροχαίας, το απόγευμα αναμένεται να ενταθεί το πρόβλημα.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο παρουσιάζονται μικρά προβλήματα από το 207ο έως και το 210ο χλμ, λίγο πριν τη Λαμία.
naftemporiki

Τοτός και μάθημα Αγγλικών

Στην τάξη του Τοτού ήρθε καινούριος καθηγητής Αγγλικών. Στην αρχή όπως συνηθίζεται θέλει να γνωρίσει τα παιδιά. Ρωτά λοιπόν τον πρώτο μαθητή:

- You son. What's your name?

- My name is Jim, απαντά ο μαθητής.

- Jim, what a wonderful name, like Jim Morrison!


Ρωτά τον επόμενο:

- You son.. What's your name?

Μεγάλη Πέμπτη

« Τὴ Αγία καὶ Μεγάλη Πέμπτη,                                                                         


οἱ τὰ πάντα καλῶς διαταξάμενοι θεῖοι Πατέρες,

ἀλληλοδιαδόχως ἔκ τε τῶν θείων Ἀποστόλων, καὶ τῶν ἱερῶν Εὐαγγελίων,

παραδεδώκασιν ἡμῖν τέσσαρά τινα ἑορτάζειν,

τὸν ἱερὸν Νιπτήρα, τὸν μυστικὸν Δεῖπνον

(δηλαδὴ τὴν παράδοσιν τῶν καθ' ἡμᾶς φρικτῶν Μυστηρίων),

τὴν ὑπερφυὰ Προσευχήν, καὶ τὴν Προδοσίαν αὐτήν».

Καλό μήνα!

Η γοργόνα άφησε το λιμάνι της

Η διάσημη Γοργόνα της Κοπεγχάγης βαρέθηκε να ατενίζει από το 1913 μόνη τη θάλασσα, στην άκρη του λιμανιού και είπε να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Κίνα, φυσικά παρέα μαζί με τον αγαπημένο της βράχο.

Θα παρευρεθεί σε μια έκθεση που θα γίνει το Μάϊο.