www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή 11/2 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Έτσι, ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα λεωφορεία από τις 11.00 έως τις 15.30, ενώ στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στο τραμ.

Στις 11.30 οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Ομόνοια και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Εν τω μεταξύ, κλήση για να παρουσιαστεί την Παρασκευή το πρωί ενώπιον της εισαγγελίας πρωτοδικών, έλαβε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, με αφορμή την πραγματοποίηση απεργίας στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ παρά την απόφαση

Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ

Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ, όπως φημολογούνταν από αργά το απόγευμα, προχωρά όπως ανακοίνωσε σε συνταγματικές τροποποιήσεις που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του νόμου έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και μέχρι τότε θα παραμείνει στην εξουσία.

Δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την χώρα που

Συλλήψεις Νιγηριανών παραχαρακτών στην Πάτρα

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Πάτρας για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος Νιγηριανών παραχαρακτών χαρτονομισμάτων του ευρώ, που είχαν απλώσει δίχτυα σε ολόκληρη τη χώρα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έγιναν τουλάχιστον 3 ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κόρινθο, Αττική και Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 4 άτομα και έχει κατασχεθεί τεράστιος αριθμός χαρτονομισμάτων. Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για υψηλής αξιοπιστίας και δύσκολα ανιχνεύσιμων ακόμη και με ειδικά μηχανήματα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, τα οποία μόνο σε τελευταίας τεχνολογίας εξελιγμένα εργαστήρια μπορούν ν’ αναπαραχθούν.

Για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αποδίδεται από την ηγεσία της αστυνομίας ιδιαίτερα μεγάλη αξία καθώς ήταν προ των πυλών κι ανακόπηκε τη τελευταία στιγμή μια οργανωμένη επιχείρηση διανομής σε ολόκληρη την Ελλάδα αριστοτεχνικά παρασκευασμένων ευρώ, αναμένονται

Ευρω-μήνυμα στην Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο

Σαφείς αναφορές στη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στη στάση της στο Κυπριακό περιλαμβάνει το ψήφισμα των ευρωβουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.


Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού, αρχίζοντας να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από την Κύπρο. Ζητούν επίσης από την Άγκυρα να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχομένων και να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγνοουμένων την πρόσβαση στις στρατιωτικές ζώνες και στα αρχεία. Σημειώνουν επίσης, ότι η συνεχιζόμενη εδώ και πέντε χρόνια άρνηση της Τουρκία να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, εξακολουθεί να επηρεάζει την πορεία ένταξης στην Ε.Ε.

Στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναγνωρίζουν εντατικοποίηση των προσπαθειών για βελτίωσή τους, ζητούν ωστόσο από την Άγκυρα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του ελληνικού

Αποκριάτικα είδη: Χαρά αλλά και κίνδυνοι

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά.


Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών μας, πρέπει να τηρούμε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:

1.Ενδύματα, για παιδιά, μέχρι 7 ετών (ύψος 1.34μ), δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.

2.Ενδύματα, για παιδιά, μεταξύ 7 και 14 ετών, δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού μακρύτερα των 7,5cm ή κορδόνια περίσφιξης, με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά), στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού, δεν πρέπει να

ΕΛΑΣ: Όχι στις συγκεντρώσεις στον Προμαχώνα

«Τυπική» χαρακτήρισε ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε προκειμένου να διατάξει την απαγόρευση κυκλοφορίας αγροτικών οχημάτων κοντά στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, καθώς και ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφαση αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή.


"Η απόφαση αυτή έχει την υπογραφή μου και φυσικά αναλαμβάνω τις ευθύνες. Αλλά είναι γνωστό ότι η φρασεολογία της είναι τυπική. Είναι αυτή που προβλέπεται και κανένας άλλος δεν έχει παραπονεθεί στο παραμικρό. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υπερβολές, να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5".

Επικαλέστηκε το άρθρο 11 του Συντάγματος για να αιτολογήσει τη δράση του. Στο άρθρο 11 αναφέρεται ότι "οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της

200 ευρώ το πρόστιμο για το «δεν πληρώνω» στα διόδια

Με πρόστιμο 200 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δεν πληρώνουν διόδια σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών.


Σύμφωνα με τη διάταξη απαγορεύεται η κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες χωρίς την πληρωμή διοδίων, "όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή".

Σημειώνεται πως όπως προβλέπεται για όλες τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εάν το πρόστιμο πληρωθεί εντός δεκαημέρου, το αντίστοιχο ποσό μειώνεται κατά 50%.

Ρύθμιση και για τη λαθρεπιβίβαση στις συγκοινωνίες

Με την ίδια τροπολογία, ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 3 μήνες, θα

Πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεσή τους να καταθέσουν πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό ζήτημα γνωστοποίησαν ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό "βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας", ενώ ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική ανέφερε ότι "όποιος νομίζει ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει με φράκτες, με καταστολή και μαζικές

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το πάγωμα έως τις 30 Ιουνίου των πλειστηριασμών για τις οφειλές κάτω των 200.000 ευρώ.


Με τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών , που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενταχθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στη

«Πόθεν έσχες» σε όσους απέσυραν καταθέσεις προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ

Την συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε η κυβέρνηση να ελέγξει όσους φορολογούμενους απέσυραν καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης.


Οι έλεγχοι θα έχουν στόχο να διαπιστωθεί αν το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώνουν.

Η κίνηση αυτή, έλεγχος εισοδημάτων με καταθέσεις, θα μπορούσε να γίνει θεωρητικά σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά το υπουργείο

Στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ η Ελλάδα, ισχυρίζεται η McAfee

Συντονισμένη επίθεση από Κινέζους χάκερ δέχθηκαν εταιρείες ενέργειας σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους και ελληνικές επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, ισχυρίζεται η εταιρεία συστημάτων online προτασίας McAfee.


Σε έκθεσή της η εταιρεία αναφέρεται στην επίθεση, που η ίδια ονομάζει «Νύχτα του Δράκοντα», λέγοντας πως οι χάκερ χρησιμοποίησαν servers στις ΗΠΑ και την Ολλανδία για να επιτεθούν εναντίον μεγάλων εταιρειών πετρελαιοειδών «καθώς και εναντίον στελεχών στο Καζακστάν, την Ταϊβάν, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ» με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Όπως προκύπτει από την αναφορά της McAfee, οι χάκερ χρησιμοποίησαν μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για να παρακάμψουν τα συστήματα προστασίας των επιχειρήσεων. «Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν απλά εργαλεία των Windows, καθώς και δημόσια διαθέσιμο λογισμικό για να

Μονιμοποιείται η Frontex?

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν τη μονιμοποίηση της παρουσίας της Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα -αν και με μισή καρδιά-, σύμφωνα με το κοινοτικό δελτίο Europolitique.


Όπως σημειώνεται, τα κράτη-μέλη είναι μεν απρόθυμα να παρατείνουν τη λειτουργία της έκτακτης αποστολής, αναγνωρίζουν δε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της Frontex στις 3 Μαρτίου θα οδηγήσει σε έξαρση της παράνομης μετανάστευσης. "δΔεν γίνεται να υπάρχουν 180 συνοριοφύλακες τη μία μέρα και κανείς την επόμενη", ανέφερε διπλωματική πηγή που επικαλείται το Europolitique.

Η Κομισιόν ελπίζει ωστόσο σε μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, εξαιτίας της επικείμενης ενεργοποίησης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Αν τελικά η παρουσία της Frontex στον Έβρο μονιμοποιηθεί, θα αποτελέσει βραχίονα της Επιχείρησης «Ποσειδών», που είναι σε εφαρμογή από το 2006 και έχει αποστολή τη φρούρηση των

Παραιτείται ο Μουμπάρακ από ώρα σε ώρα - Πανηγυρίζουν ήδη στην πλατεία Ταχρίρ

- Το δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος στο BBC


- Ο στρατός δεν άφησε τον Μουμπάρακ να απευθύνει διάγγελμα ματαβίβασης της εξουσίας στον Σουλεϊμάν!

- Στο Σουέζ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise

- «Το καθεστώς έπεσε» φωνάζει ήδη το πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ!

Έτοιμος να ικανοποιήσει το αίτημα του λαού του και να αποχωρήσει από την εξουσία ο Αιγύπτιος πρόεδρος σύμφωνα με έκτακτο δελτίο του BBC!

Ο Χοσάν Μπαντράουι, γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος NDP δήλωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ ενδέχεται να απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό και «ελπίζει» να ανακοινώσει πως μεταβιβάζει τις εξουσίες του στον σημερινό αντιπρόεδρο, Ομάρ Σουλεϊμάν.

Σιγά σιγά, όλα τα διεθνή ΜΜΕ μετάδωσαν την είδηση για την επικείμενη παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου. Κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν ο Μουμπάρακ θα παραμείνει ή όχι στην εξουσία θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Ο υπουργός

Διάβημα στην Τουρκία για τις «βόλτες» της κορβέτας

Η Ελλάδα θα διατυπώσει διάβημα προς την Τουρκία για την είσοδο της κορβέτας «Μποντρούμ» στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την πλεύση της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τόνισε πως προκλήσεις, όπως αυτή δεν

Νέα μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου επιτρέπει τη πρόσβαση σε μεγάλα κοιτάσματα

Μία νέα τεχνική εξόρυξης πετρελαίου ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στις δυτικές ΗΠΑ που μέχρι σήμερα ήταν μη αξιοποιήσιμα. Με τα νέα δεδομένα ανατρέπεται η τάση των δύο τελευταίων δεκαετιών για μείωση της εγχώριας παραγωγής μαύρου χρυσού.


Οι πετρελαϊκές εταιρίες επενδύουν δισεκ. δολ. προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη Β. Ντακότα, το Κολοράντο, το Τέξας και τη Καλιφόρνια.

Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές ισχυρίζονται πως μέχρι το 2015 οι νέες πετρελαιοπηγές μπορεί να αποδίδουν ως και 2 εκατομ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή περισσότερο απ' ότι παράγει όλος ο Κόλπος του Μεξικού σήμερα.

Με τις νέες εξορύξεις αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή των ΗΠΑ κατά 20% την προσεχή πενταετία. Επίσης, μέσα σε 10 χρόνια, θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου πάνω από 50% προωθώντας έτσι έναν απρόσιτο μέχρις σήμερα κρατικό στόχο ο οποίος συνδέεται με την

Γ. Παπανδρέου: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

Την πρόθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που απαιτούνται, παρά τις κινητοποιήσεις ορισμένων κλάδων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, με τίτλο «Ελλάδα: οι προκλήσεις του σήμερα ευκαιρίες του αύριο».


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλίτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η

Αγγίζει το 14% η ανεργία, πάνω από το 5% ο πληθωρισμός

Με την ανεργία να αναρριχάται κοντά στα επίπεδα του 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και τον πληθωρισμό να τρέχει με 5,2% τον Ιανουάριο 2011, η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκεται υπό συνεχή μεγάλη πίεση.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στον τομέα της ανεργίας η άνοδος της ανεργίας στο 13,9% ισοδυναμεί με αύξηση των ανέργων πλέον στα 692.577 άτομα, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να είναι νέοι σε ηλικία (άνω του ενός στους τρεις) και γυναίκες. Πρόκειται για μία αύξηση κατά 3,3 μονάδες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2009 (10,6%), κατά 6,1 μονάδες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2008 (7,8%) και κατά 0,4 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (13,5%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.624 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2009 (αύξηση 30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2010 (αύξηση 1,2%). Στη, δε, διάρκεια της τελευταίας διετίας (Νοέμβριος 2008 - Νοέμβριος 2010) στον κατάλογο των ανέργων προστέθηκαν επιπλέον 307.589 άτομα. Αντίθετα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 157.176 άτομα σε σχέση με τον

Η Ελλάδα «σνομπάρει» κοινοτικά κονδύλια

Η Ελλάδα χάνει εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Προσαρμογή στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), καθώς δεν έχει υποβάλει ακόμη αίτηση, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής ζήτησε να πληροφορηθεί για τη χρήση του ΕΤΠ από την Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Laszlo Andor απάντησε ότι “από την έναρξη της ισχύος του το 2007, το ΕΤΠ δεν έχει λάβει αιτήσεις για ενίσχυση από την Ελλάδα”, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση δίνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για στήριξη οικονομικών κλάδων και περιφερειών της Ε.Ε. που πλήττονται από φαινόμενα αποβιομηχάνισης καθώς και για εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας της

Νεκρός σε τροχαίο ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας

Σε τροχαίο δυστύχημα, σήμερα το πρωί, στο 25ο χλμ. του εθνικού δρόμου Πρέβεζας - Ιωαννίνων, σκοτώθηκε ο 53χρονος αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου εκλεγμένος στην περιοχή της Άρτας Κωνσταντίνος Παππάς. Το δυστύχημα έγινε όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 53χρονος συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό που οδηγούσε Αλβανός υπήκοος.


Ο Κωνσταντίνος Παππάς είχε εκλεγεί με την παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» επικεφαλής της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης, εξέφρασε την οδύνη του για τον ξαφνικό θάνατο του στενού του συνεργάτη και έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Την θλίψη τους εξέφρασαν και οι

Τριπλή καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την καταδίκη της Ελλάδας για τρεις υποθέσεις Ελλήνων πολιτών που προσέφυγαν σε αυτό, αποφάσισε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η πρώτη υπόθεση, της 82χρονης σήμερα Σοφίας Κοροσίδου, αφορούσε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να της χορηγήσουν τη σύνταξη του επί δεκαετίες συντρόφου της που έχει πεθάνει με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν συνάψει νόμιμο γάμο. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος για σεβασμό στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, καθώς και του δικαιώματος για την προστασία της ιδιοκτησίας με την υποχρέωση να της καταβάλει 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Στη δεύτερη υπόθεση του Νικόλαου Νησιώτη, που εκτίει μέχρι και σήμερα εξαετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Ιωαννίνων για διακίνηση ναρκωτικών, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του για παραβίαση των άρθρων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση λόγω

΄Αγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους δηλώνει ο Π. Μπεγλίτης

Άγνοια για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Κιλκίς, δήλωσε πως είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν βουλευτές, διαβεβαίωσε όμως, ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.


Το θέμα της στρατιωτικής άσκησης στην οποία συμμετείχε η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλουν πολίτες διαδηλωτές που

Από σήμερα οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά σε Αιγαίο και Ιόνιο

Από σήμερα θα γίνονται δεκτές στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ οι αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων ισχύος έως 150 κιλοβάτ στα 28 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο.


Οι αιτήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, θα γίνονται με την εξής διαδικασία:

-Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να προσκομίζουν στη ΔΕΗ εγγυητική επιστολή για ποσό ίσο με την ισχύ του σταθμού επί 150 καθώς και επιστολή κατ' αρχήν ενδιαφέροντος τράπεζας ή άλλου πιστωτικού Ιδρύματος για τη χρηματοδότηση της επένδυσης. Θα έχουν χρονικό περιθώριο ενεργοποίησης της σύνδεσης, 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Στην

Αίτημα εξαίρεσης των δικαστών στη δίκη για τους «Πυρήνες»

Αίτημα εξαίρεσης σε βάρος όλων των μελών του δικαστηρίου υπέβαλαν σήμερα τέσσερις από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.


Πρόκειται για τους Ερρίκο Ράλλη, Νίκο Βογιατζάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα και Αλέξανδρο Μητρούσια, οι οποίοι επαναδιόρισαν τους συνηγόρους τους, προκειμένου να τους εκπροσωπούν στη δίκη.

Αναπτύσσοντας το αίτημα, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι υπάρχει εμφανής υπόνοια δυσπιστίας για τη

Σεισμός 4,2 βαθμών ρίχτερ στην Άρτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα μεταξύ Αμφιλοχίας και Άρτας.


Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 247 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος 17 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Διακοπή ανθελληνικής αντεθνικής εκπομπής 1821

ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕΕ

ΟΜΙΛΟΥ κ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,


Eίμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε την συνεχώς ογκούμενη αρνητική διάθεση - μέχρις αγανακτήσεως και θυμού - των τηλεθατών σας και των Ελλήνων Πολιτών γενικά, γιά την σειρά 1821 η οποία έχει υπερβεί τα όρια του οφειλόμενου σεβασμού προς το Ελληνικό Εθνος και τους Ελευθερωτές του με θυσία της Ζωής τους και θεωρούν ότι ο όμιλος Αλαφούζου προσπαθεῖ, πολύ συνειδητὰ καὶ μεθοδευμένα, νὰ μάς αλλάξει συνείδηση, μνήμη καὶ ταυτότητα ! Δηλαδή νὰ μάς αφελληνίσῃ ! ! !
χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ἐφημερίδες (Καθημερινή) καὶ διάφορες
εκδόσεις, αλλοιώνοντας καὶ παρουσιάζοντας τάχα μὲ «νέες πιὸ προοδευτικὲς οπτικὲς» τα γεγονότα,
θεωρώντας μας προφανώς ότι γίναμε ξαφνικὰ όλοι οι Ελληνες, οἱ κατέχοντες την ιστορία μας,

«Η ανταγωνιστικότητα δεν κερδίζεται από την εξαθλίωση» λέει η υπουργός Εργασίας

«Η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα δεν θα κερδηθεί από την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών» δήλωσε σήμερα η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ενώ υποστήριξε ότι ουδέποτε ετέθη και εξακολουθεί να μην τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού.


"Περαιτέρω μείωση μισθών θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση" είπε η κ. Κατσέλη,προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις χρειάζονται αυτή την περίοδο ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Συμφώνησε με τις δυσοίωνες προβλέψεις που εμφανίζονται στην έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλει λουκέτο μέχρι τα μέσα

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των απεργιακών της κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.


H ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται στις επικείμενες περικοπές των επικουρικών συντάξεων, των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων μετά τις περικοπές που προωθήθηκαν ήδη στα επιδόματα και το 13ο και 14ο μισθό.

Η σημερινή στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τος 11.30 ως

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κερατέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο δήμος Λαυρεωτικής και η Κερατέα ενώ συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Να φύγουν τα ΜΑΤ για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ζητά ο δήμος.


Πορεία πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι από την κεντρική πλατεία της πόλης προς το σημείο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, όπου και παρέμειναν καθηλωμένοι τη νύχτα.

Σε ρίψη δακρυγόνων, βιαιότητες και συλλήψεις οδηγήθηκαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των χθεσινών αντιδράσεων, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει τα ΜΑΤ», προκειμένου να τεθούν εξαρχής οι συζητήσεις.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες των επεισοδίων της Τρίτης. Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού –δύο για κατοχή εκρηκτικών και ένας για

Ο καιρός στις 10.02.2011

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 13 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά κυρίως στα νότια σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα νοτιοανατολικά κατά περιόδους η έντασή τους θα φτάνει και τα 8 μπ. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα