www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Η ανταγωνιστικότητα δεν κερδίζεται από την εξαθλίωση» λέει η υπουργός Εργασίας

«Η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα δεν θα κερδηθεί από την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών» δήλωσε σήμερα η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ενώ υποστήριξε ότι ουδέποτε ετέθη και εξακολουθεί να μην τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού.


"Περαιτέρω μείωση μισθών θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση" είπε η κ. Κατσέλη,προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις χρειάζονται αυτή την περίοδο ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Συμφώνησε με τις δυσοίωνες προβλέψεις που εμφανίζονται στην έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλει λουκέτο μέχρι τα μέσα
του 2012,λέγοντας πως αυτό είναι απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και ο μειωμένος τζίρος.

"Το εθνικό στοίχημα είναι η διατήρηση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η παραγωγικότητα' είπε η υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει "ευελιξία" και "προσαρμογή" τόσο από μέρους των εργαζομένων όσο και από τους εργοδότες, λέγοντας παράλληλα πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις βάζουν τάξη στην αγορά.

"Εργαζόμενοι και εργοδότες πρέπει από κοινού να αποφασίσουν πως θα πάει η επιχείρηση μπροστά" είπε η ίδια.

"Η ανεργία αυξάνει όσο η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση" είπε η κ. Κατσέλη και αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία είναι σε εξέλιξη και θα βοηθήσουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Είπε ακόμη ότι η στήριξη του ΟΑΕΔ είναι πρωταρχικής σημασίας και πως από τον Ιούνιο οι εισφορές θα πηγαίνουν κατευθείαν στον οργανισμό και όχι μέσω του ΙΚΑ όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Έμφαση έδωσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, λέγοντας πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα και φόροι, ενώ απατώντας σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν οι συντάξεις από τα επικουρικά ταμεία είπε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν "βελτιωτικές" κινήσεις όταν θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες τον Ιούνιο.

Για το δημόσιο τομέα είπε ότι δεν είναι σύγχρονος και πως πρέπει να αλλάξει η λειτουργία του, απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο απολύσεων όσο εφαρμόζεται το 1 προς 5 στις προσλήψεις και γίνεται σωστή διαχείρηση πόρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: