www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κερατέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο δήμος Λαυρεωτικής και η Κερατέα ενώ συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Να φύγουν τα ΜΑΤ για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ζητά ο δήμος.


Πορεία πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι από την κεντρική πλατεία της πόλης προς το σημείο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, όπου και παρέμειναν καθηλωμένοι τη νύχτα.

Σε ρίψη δακρυγόνων, βιαιότητες και συλλήψεις οδηγήθηκαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των χθεσινών αντιδράσεων, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει τα ΜΑΤ», προκειμένου να τεθούν εξαρχής οι συζητήσεις.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες των επεισοδίων της Τρίτης. Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού –δύο για κατοχή εκρηκτικών και ένας για
καλυμμένο πρόσωπο- και οι άλλοι δύο κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για αστυνομικό διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε μπροστά στον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: