www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ η Ελλάδα, ισχυρίζεται η McAfee

Συντονισμένη επίθεση από Κινέζους χάκερ δέχθηκαν εταιρείες ενέργειας σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους και ελληνικές επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, ισχυρίζεται η εταιρεία συστημάτων online προτασίας McAfee.


Σε έκθεσή της η εταιρεία αναφέρεται στην επίθεση, που η ίδια ονομάζει «Νύχτα του Δράκοντα», λέγοντας πως οι χάκερ χρησιμοποίησαν servers στις ΗΠΑ και την Ολλανδία για να επιτεθούν εναντίον μεγάλων εταιρειών πετρελαιοειδών «καθώς και εναντίον στελεχών στο Καζακστάν, την Ταϊβάν, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ» με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Όπως προκύπτει από την αναφορά της McAfee, οι χάκερ χρησιμοποίησαν μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για να παρακάμψουν τα συστήματα προστασίας των επιχειρήσεων. «Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν απλά εργαλεία των Windows, καθώς και δημόσια διαθέσιμο λογισμικό για να
δημιουργήσουν ‘πίσω πόρτες’ και να τοποθετήσουν ‘Δούρειους Ιππους’» στα συστήματα των επιχειρήσεων». Η χρήση απλών προγραμμάτων όπως τα utilities των Windows φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο καμουφλάρισμα των χάκερ, η δραστηριότητα των οποίων δεν μπορούσε να γίνει εύκολα αντιληπτή.

Η McAfee δεν κάνει καμία αναφορά στις εταιρείες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: