www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Νέα μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου επιτρέπει τη πρόσβαση σε μεγάλα κοιτάσματα

Μία νέα τεχνική εξόρυξης πετρελαίου ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στις δυτικές ΗΠΑ που μέχρι σήμερα ήταν μη αξιοποιήσιμα. Με τα νέα δεδομένα ανατρέπεται η τάση των δύο τελευταίων δεκαετιών για μείωση της εγχώριας παραγωγής μαύρου χρυσού.


Οι πετρελαϊκές εταιρίες επενδύουν δισεκ. δολ. προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη Β. Ντακότα, το Κολοράντο, το Τέξας και τη Καλιφόρνια.

Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές ισχυρίζονται πως μέχρι το 2015 οι νέες πετρελαιοπηγές μπορεί να αποδίδουν ως και 2 εκατομ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή περισσότερο απ' ότι παράγει όλος ο Κόλπος του Μεξικού σήμερα.

Με τις νέες εξορύξεις αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή των ΗΠΑ κατά 20% την προσεχή πενταετία. Επίσης, μέσα σε 10 χρόνια, θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου πάνω από 50% προωθώντας έτσι έναν απρόσιτο μέχρις σήμερα κρατικό στόχο ο οποίος συνδέεται με την
ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως οι μηχανικοί του κλάδου εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια μία μέθοδο άντλησης φυσικού αερίου που οι κριτικοί τη θεωρούν αμφίβολης περιβαλλοντικής ασφάλειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: