www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εξώδικο επιστολή στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ από τους «Ελ. Επαγγελματίες» για τις διαδηλώσεις των αλλοδαπών


Εξώδικο επιστολή έστειλε στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» η οποία αφορά την πιθανότητα πραγματοποιήσεως διαδηλώσεων αλλοδαπών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Με την επιστολή αυτή η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» ζητά την άμεση απαγόρευση και καταστολή αυτών των κινητοποιήσεων, όπως το άρθρο 11 του Συντάγματος των Ελλήνων επιτάσσει.

Ακολουθεί η εξώδικη αποστολή

Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντ/γο κ. Ελευθέριο Οικονόμου
Κοιν: ΜΜΕ
Θέμα: Συναθροίσεις – Διαδηλώσεις αλλοδαπών

Αξιότιμε αντ/γε κ. Οικονόμου,

Σας είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά παρατηρούνται προκλητικές συγκεντρώσεις αλλοδαπών με διάφορες αφορμές, υποκινούμενες συχνά από πολιτικές ομάδες με αμφιλεγόμενες προθέσεις, οι οποίες ωστόσο σίγουρα δεν συμβιβάζονται με τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού κράτους δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας και ως εκ τούτου είναι

Κρούσματα λέπρας σε οικογένεια μεταναστών


Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Στη συνέχεια, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την

Στη Δικαιοσύνη κατά του Π. Καμμένου θα προσφύγει ο Αντρίκος Παπανδρέου


Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου έκανε γνωστή ο αδελφός του Πρωθυπουργού, καθηγητής Αντρίκος Παπανδρέου.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε πως ο Γιώργος Παπανδρέου λειτουργεί ως «έμμισθος broker» ξένων συμφερόντων και ότι μέλη της οικογένειάς του εμπλέκονται σε αδιαφανείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Κατήγγειλε μάλιστα ότι μέρος αυτών των CDS κατέληξαν στο fund με την επωνυμία Informed Judgment Partners που έχει πρόεδρο τον -κατηγορούμενο παλαιότερα για την υπόθεση του καλαμποκιού- Θ. Μαργέλο και αντιπρόεδρο την πρώην εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης φέρεται να είναι ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα κ.

Εγκαταλείπει το σχέδιό της να αρχειοθετήσει όλες τις εφημερίδες η Google


Τέλος στο υπερφιλόδοξο σχέδιο της να σαρώσει και να αρχειοθετήσει τα έντυπα αρχεία όλων των εφημερίδων του κόσμου έβαλε μετά από πέντε χρόνια η Google.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε στους συνεργαζόμενους εκδότες η εταιρεία της πιο διάσημης πλατφόρμας αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από το σχετικό πρότζεκτ (Google News Archive) θα δοθούν για την ανάπτυξη ενός άλλου, που σχετίζεται με την επιβίωση των έντυπων Μέσων: Το Google One Pass.

Στόχος του τελευταίου είναι η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας, που θα επιτρέπει σε εκδότες έντυπων και

ΥΠΟΙΚ: Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων


«Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ για τη δημόσια περιουσία.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι αποκρατικοποιήσεις αποσκοπούν στο «να ξαναβάλουμε μπροστά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», προχωρώντας «πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι θεωρήσεις όπως αυτές που ανέπτυξε το ΚΚΕ, πως «ο λαός έχει ήδη αρχίσει να χρεοκοπεί», ή που υποβαθμίζουν την σημασία του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος, είναι «επικίνδυνες», «σειρήνες που μας οδηγούν στην

Υπ. Παιδείας: Δεν γίνεται να υπάρχουν ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρίς φοιτητές


«Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς φοιτητές, όπως δεν γίνεται να υπάρχουν και σχολεία χωρίς μαθητές», τόνισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Οπως είπε, «η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και ήρθε η ώρα για συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις». «Υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και σοβαρής αντιμετώπισης της Ανώτατης

Νέο τηλεσκόπιο για τη μέτρηση των βαρυτικών κυμάτων


Ένα τηλεσκόπιο πρωτοποριακής τεχνολογίας που θα κάνει ακριβείς παρατηρήσεις και μετρήσεις των βαρυτικών κυμάτων - των ασύλληπτων μέχρι σήμερα προβλεπόμενων αναταράξεων στον ιστό του χωροχρόνου- πρόκειται να κατασκευάσουν οι επιστήμονες του CERN έως το 2025, το οποίο θα πάρει το όνομα του εμπνευστή της θεωρίας της σχετικότητας, Αϊνστάιν.

Το νέο τηλεσκόπιο τρίτης γενιάς, το οποίο έχει αρχικό προϋπολογιζόμενο κόστος 790 εκατ. ευρώ - 1 δισ. ευρώ, θα είναι 100 φορές πιο ακριβές από τα υπάρχοντα ανάλογα όργανα ανίχνευσης. Θα διαθέτει δύο τεράστιους βραχίονες μήκους δέκα χιλιομέτρων, οι οποίοι θα είναι συνδεδεομένοι υπό γωνία μεταξύ τους, και με τη βοήθεια ακτίνων λέιζερ θα καταγράφουν τις ανεπαίσθητες μεταβολές που

Αυξημένα τα έως τώρα πιστωτικά εκκαθαριστικά


Αυξημένα πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα παρουσιάζονται από τη μέχρι τώρα πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία κατά τις δύο πρώτες αποστολές εκκαθαριστικών σημειωμάτων προς τους φορολογούμενους το 39,85% των αυτών είναι πιστωτικό. Σε ποσοστό 41,38% τα εκκαθαριστικά είναι μηδενικά και σε ποσοστό 18,77% είναι χρεωστικά.


Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 311.471 πιστωτικά σημειώματα, 323.406 μηδενικά και 146.735 χρεωστικά.


Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εστάλη αυτές τις ημέρες στους φορολογούμενους προκύπτει ότι τα 228.389 σημειώματα είναι πιστωτικά, τα 236.942

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των Αρχαίων και της Φυσικής


Συνεχίστηκε και σήμερα η «παράδοση» των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων που θέλει τα εξεταζόμενα θέματα δυσκολότερα απ’ ό,τι των περασμένων ετών. Απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα της Φυσικής, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με μαθητές και καθηγητές, τα θέματα ήταν πάρα πολλά και ένας μαθητής που δεν είχε εξασκηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί το τρίωρο που είχε στη διάθεσή του για να τα αντιμετωπίσει σωστά.

Ελαφρώς καλύτερα ήταν τα πράγματα στα Αρχαία Ελληνικά, όπου διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους

Ε.Ε.: Προς απαγόρευση η χρήση καδμίου σε κοσμήματα και πλαστικά


Θα απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) από τον Δεκέμβριο του 2011 η χρήση καδμίου σε κοσμήματα, πλαστικά προϊόντα και ράβδους συγκόλλησης. Σε ορισμένα κοσμήματα, ιδίως εισαγόμενες απομιμήσεις κοσμημάτων, ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα καδμίου, το οποίο είναι επικίνδυνη ουσία, όπως τονίζει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της. Οι καταναλωτές, και μεταξύ αυτών τα παιδιά, διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης στο κάδμιο μέσω της επαφής των αντικειμένων που το περιέχουν με το δέρμα τους ή όταν γλείφουν τα αντικείμενα αυτά.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση καδμίου σε όλα τα είδη κοσμημάτων, εκτός από τις αντίκες. Η απαγόρευση αυτή καλύπτει επίσης το κάδμιο που περιέχεται σε κάθε είδους πλαστικά προϊόντα, καθώς και στις ράβδους συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται για τη συνένωση ανόμοιων υλικών, δεδομένου ότι οι αναθυμιάσεις από τη διεργασία αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες όταν εισπνέονται.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η απαγόρευση διασφαλίζει την καλύτερη προστασία των καταναλωτών της ΕΕ από την έκθεση στο κάδμιο και θα περιορίσει τη ρύπανση του

Τούρκοι κτύπησαν περίπολο μας στον Έβρο


Θερμό επεισόδιο που απεκρύβη είχαμε τη νύχτα στο Τυχερό του Έβρου όταν περίπολος Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχειρούσαν σε περιπολία με την συνδρομή Γερμανών της Frontex δέχτηκε πυρά από Τούρκους δουλεμπόρους αρχικά και στρατιώτες εν συνεχεία, που έβαλλαν εναντίον τους για να καλύψουν την αποχώρηση των δουλεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Ελλήνων συνοριοφυλάκων και δύο Γερμανών της Frontex δέχτηκαν πυρά από Τούρκους δουλέμπορους στην νησίδα Αντάς η οποία βρίσκεται στην ελληνική περιοχή του Τυχερού.

Πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων έδειξαν αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν στείλει στην περιοχή ένα μηχανοκίνητο λόχο. Και από ελληνικής πλευράς κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης

Αποτυπώματα του δράστη της Πεύκης στη γιάφκα του Βόλου


Στον 21χρονο σπουδαστή Θ. Μαυρόπουλο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη στην Πεύκη ανήκουν «ορφανά» δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν εντοπίσει οι αρχές σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη της συμπλοκής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, αλλά και ο ίδιος, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία ταυτότητας του 21χρονου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1990 στο Μαρούσι Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14 Μαρτίου είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Αποτυπώματα του ιδίου είχαν εντοπιστεί παράλληλα και σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου στις 14 Μαρτίου είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Κλωνατέξ


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Κλωνατέξ από σήμερα, λόγω αδυναμίας σύνταξης και δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου, αποφάσισε ο Πρόεδρος του δ.σ. του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


«Το ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται κάθε Δευτέρα στην κατηγορία της

ΥΠΕΚΑ: Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Αττική


Την άμεση εκπόνηση Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη ρύπανση στη Δυτική Αττική αποφάσισε, κατόπιν σύσκεψης με εμπλεκόμενους φορείς, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Αττικής θα διαμορφωθεί με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε κοινή ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το ΥΠΕΚΑ και θα εστιάζει στους ακόλουθους άξονες:

- Εντοπισμός ρυπασμένων εδαφών κατόπιν εδαφοχημικών και υδροχημικών μελετών.

- Εντοπισμός κύριων σημειακών πηγών παραγωγής επικινδύνων αποβλήτων.

- Παράνομες αποθέσεις επικινδύνων και τοξικών αποβλήτων, συλλογή και μεταφορά τους σε χώρους

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της «σκοτεινής» ενέργειας


Τα πρώτα αποτελέσματα μιας νέας μεγάλης αστρονομικής έρευνας επιβεβαιώνουν, χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική, ότι υπάρχει όντως η μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια, που συνιστά περίπου τα 3/4 (72% έως 74%) του σύμπαντος και η οποία εξηγεί γιατί αυτό φαίνεται να επεκτείνεται συνεχώς με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η επιβεβαίωση έρχεται μετά την τετραετή μελέτη περισσότερων από 200.000 γαλαξιών στο πλαίσιο της λεγόμενης έρευνας «WiggleZ Dark Energy Survey» και θα παρουσιαστεί από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων σε δύο ξεχωριστές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Monthly Notices» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Οι 26 επιστήμονες από 14 διαφορετικούς ερευνητικούς φορείς, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Ντρινκγουότερ της Φυσικομαθηματικής Σχολής του αυστραλιανού πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, «κοιτώντας» μέχρι οκτώ δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, ανέλυσαν τον τρόπο κατανομής των γαλαξιών

Νέα διοικητική δομή στην ΑΒ Βασιλόπουλος


Τη νέα θέση του Chief Operating Officer (COO) στον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλος ανέλαβε από τις αρχές Μαΐου ο κ. Γιάννης Κυρίτσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρεται απευθείας στον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Ομίλου Delhaize και Διευθύνοντα Σύμβουλο Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο νέος COO του ομίλου εργάζεται από το 1993 σε υψηλόβαθμες θέσεις του Ομίλου Delhaize. Με το ξεκίνημα και έως το 1999 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρείας Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε. και από το 2000-2003 τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Delhaize Pacific, με περιοχές

Στον ΟΠΑΠ η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο με -14%


Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο είναι γεγονός και υπεγράφη σε έναν ιδιαίτερα κερδοφόρο οργανισμό, τον ΟΠΑΠ! Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της άναψε η γενική συνέλευση των εργαζομένων και αφορά τους 240 μόνιμους υπαλλήλους της επιχείρησης.

Η σύμβαση βάζει «μαχαίρι» της τάξης του 14% στις απολαβές, ενώ μειώνονται κατά 50% οι υπερωρίες που μπορούν να δουλεύουν το μήνα οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, αποφασίστηκε η αύξηση των ωρών εργασίας των υπαλλήλων από τις 7,5 στις 8 ώρες ημερησίως. Η διάρκεια ισχύος της σύμβασης είναι 3 χρόνια.

Η νέα σύμβαση δεν προέκυψε ξαφνικά. Οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ -ο οποίος κατά 34% ανήκει στο Δημόσιο- με τους εργαζομένους ξεκίνησαν πριν από 3 μήνες, μετά τις σχετικές

Με Αρχαία και Φυσική κατεύθυνσης συνεχίζονται οι Πανελλήνιες


Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων.

Η εξέταση ξεκινάει στις 8:30 και οι μαθητές πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες μισή ώρα νωρίτερα. Οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες προκειμένου να απαντήσουν στα θέματα.

Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν και πάλι τη Δευτέρα, με τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης να διαγωνίζονται στα Λατινικά, τους υποψηφίους της Θετικής στη Χημεία, το μάθημα της Ηλεκτρολογίας για τους υποψηφίους της τεχνολογικής κατεύθυνσης του κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγρ.

Ο καιρός στις 20.05.2011


Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 27 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή στην