www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αποτυπώματα του δράστη της Πεύκης στη γιάφκα του Βόλου


Στον 21χρονο σπουδαστή Θ. Μαυρόπουλο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη στην Πεύκη ανήκουν «ορφανά» δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν εντοπίσει οι αρχές σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη της συμπλοκής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, αλλά και ο ίδιος, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία ταυτότητας του 21χρονου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1990 στο Μαρούσι Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14 Μαρτίου είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Αποτυπώματα του ιδίου είχαν εντοπιστεί παράλληλα και σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου στις 14 Μαρτίου είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών
ενεργειών για τρομοκρατική δραστηριότητα.


Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του δράστη ταυτοποιήθηκαν την Πέμπτη μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του. Προχθές ο τραυματίας είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους αποπροσανατολίσει.
Οπως εξακριβώθηκε, ο νεαρός σπούδαζε σε ΤΕΙ της επαρχίας, αλλά είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ είχε να δώσει σημεία ζωής στους γονείς του πάνω από 20 μέρες.

«Καθαρό» πάντως είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, το πιστόλι Glock που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, αφού φαίνεται πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης, εκτός από το δίκυκλο που ήταν κλεμμένο από την Κυψέλη στις 16 Μαΐου, βρέθηκαν άλλα δυο οχήματα, μια μοτοσικλέτα κλεμμένη την ίδια μέρα από τα Πατήσια και ένα κλειστό φορτηγάκι κλεμμένο από τις 16 Απριλίου από την Κυψέλη, τα οποία έχουν μπει στο «μικροσόπιο» των αρχών.

Σημειώνεται ότι αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ανέφερε σε δηλώσεις ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η συμπλοκή στην Πεύκη δεν ήταν μια απλή περίπτωση, για το λόγο αυτό ανέλαβε τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: