www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των Αρχαίων και της Φυσικής


Συνεχίστηκε και σήμερα η «παράδοση» των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων που θέλει τα εξεταζόμενα θέματα δυσκολότερα απ’ ό,τι των περασμένων ετών. Απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα της Φυσικής, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με μαθητές και καθηγητές, τα θέματα ήταν πάρα πολλά και ένας μαθητής που δεν είχε εξασκηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί το τρίωρο που είχε στη διάθεσή του για να τα αντιμετωπίσει σωστά.

Ελαφρώς καλύτερα ήταν τα πράγματα στα Αρχαία Ελληνικά, όπου διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους
προετοιμασμένους μαθητές.


Όπως εκτιμούν οι καθηγητές, η μέχρι τώρα επιλογή των θεμάτων αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των βάσεων σε πολλές σχολές, ενώ μέχρι στιγμής αυτή η πτώση εντοπίζεται κυρίως στην τεχνολογική κατεύθυνση και λιγότερο στην θεωρητική.


Επόμενη ημέρα εξέτασης είναι η Δευτέρα 23 Μαΐου, οπότε οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία και θα εξεταστούν: στα Λατινικά οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι θετικής κατεύθυνσης, και οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Ηλεκτρολογία (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: