www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΥΠΟΙΚ: Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων


«Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ για τη δημόσια περιουσία.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι αποκρατικοποιήσεις αποσκοπούν στο «να ξαναβάλουμε μπροστά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», προχωρώντας «πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι θεωρήσεις όπως αυτές που ανέπτυξε το ΚΚΕ, πως «ο λαός έχει ήδη αρχίσει να χρεοκοπεί», ή που υποβαθμίζουν την σημασία του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος, είναι «επικίνδυνες», «σειρήνες που μας οδηγούν στην
αφετηρία».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση «δεν μπαίνει προφανώς στη λογική της εκποίησης της δημόσιας γης» -κάτι για το οποίο τον κατηγόρησε το ΚΚΕ-, αλλά ασκεί πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Σπύρο Χαλβατζή, αντιπρότειναν μια «άλλου τύπου οικονομία, προσανατολισμένη στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των αναγκών του κεφαλαίου να κερδοφορήσει».

«Τι θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ  και της ΕΥΔΑΠ ; Πόσες θέσεις εργασίας παραπάνω απέκτησαν τα λιμάνια μετά την παραχώρησή τους στην COSCO;» διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Πρωτούλης.

«Από τα μέτρα ύψους 9,6 δισ. ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο, φθάσαμε στα 25,6 δισ. Ποιος λαός μπορεί να πληρώσει τόσα λεφτά σε ένα χρόνο; Ποια συναίνεση μας ζητάτε;» ρώτησε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας πως το Μνημόνιο παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Ο κ. Σαμαράς έχει πει ότι οι υπογραφές της κυβέρνησης δεσμεύουν και τον ίδιο, αλλά τώρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Έχετε ένα πρόβλημα στρατηγικής και γι΄ αυτό ο κόσμος σας έχει ρίξει κάτω από το 23%», σημείωσε, αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑΟΣ.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποίησε πως «το πωλητήριο που έρχεται δεν πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: