www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μμηχάνημα νέας τεχνολογίας κάνει πρώιμη διάγνωση του καρκίνου

Με ένα νέο μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας που βοηθά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την προμήθειά του μέσω του ΕΣΠΑ.


«Πρόκειται για το PET, ένα συνδυασμό αξονικού τομογράφου και ισοτόπων, το οποίο θα εγκατασταθεί στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχος εξοπλισμός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα για μια τέτοια εξέταση», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Γεώργιος Χριστόπουλος.

Με τη λειτουργία του μηχανήματος αναμένεται να γίνεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο καλύτερη διερεύνηση των ογκολογικών και νευρολογικών παθήσεων, καθώς είναι εφικτή η εκτίμηση του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η νόσος και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της παρεχόμενης

Κότσια: Διαδερμική χειρουργική

Τα κότσια είναι μια διαταραχή του άξονα του μεγάλου δακτύλου του ποδιού που συνήθως συνοδεύεται και από διόγκωση της άρθρωσης του δακτύλου. Σχηματίζεται τόσο από τα οστά του πρώτου δακτύλου του ποδιού όσο και από τον ορογόνο θύλακο που καλύπτει την πρώτη μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση.


Καθώς το κότσι μεγαλώνει, η άρθρωση αρχίζει να προεξέχει προς την εσωτερική πλευρά του ποδιού, με αποτέλεσμα να τρίβεται πάνω στα παπούτσια. Συνήθως τα κότσια συνοδεύονται από στροφή του δακτύλου, καθώς και από παραμόρφωση με σφυροδακτυλία του δεύτερου δακτύλου, ενώ όχι σπάνια συνυπάρχουν και κάλοι πάνω στο ίδιο το κότσι ή στους άλλους δακτύλους του ποδιού.

Το κότσι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων

Απεργούν και αύριο οι γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά

Νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, ημέρα στην οποία θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.


Οι γιατροί των περιφερειακών νοσοκομείων έχουν προαναγγείλει 4ωρη στάση εργασίας ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει ότι το νομοσχέδιο δεν

Ζητούν να φτιάξουν ναό προς τιμήν του ...Απόλλωνα

Σάλος ξέσπασε με αφορμή την πρόταση για ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) στη Γαύδο.

Η πρόταση διατυπώθηκε από ομάδα Ρώσων και άλλων ξένων, στην πλειοψηφία τους πυρηνικών επιστημόνων που πριν δέκα χρόνια επέλεξαν τη Γαύδο για να ζήσουν με οικολογικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σπίτι τους, στον οικισμό Βατσιανά το έκτισαν οι ίδιοι. Εφτιαξαν ανεμόμυλο αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, ενώ νερό έχουν από αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.


Ωστόσο, η πρότασή τους συναντά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας όσο και του Δήμου Γαύδου. Ο βασικός λόγος των αντιδράσεων είναι ότι μέσα στην πρόταση περιλαμβάνεται και η ίδρυση ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα.

Ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης μιλώντας στο enet, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου, αλλά η απόφαση θα είναι

Υπέρ της εισαγωγής σε σχολές και όχι σε τμήματα

Υπέρ της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για εισαγωγή των φοιτητών σε πανεπιστημιακές σχολές και όχι σε τμήμα τάσσονται τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).


 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Αλέξανδρος Λυκουριώτης, υπήρξε συναίνεση στο θέμα της εισαγωγής σε πανεπιστημιακή Σχολή, αλλά ως προς το πως θα γίνεται αυτό διατυπώθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής από Σχολή σε Σχολή.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί κατά τη μετάβαση των φοιτητών από τις πανεπιστημιακές σχολές στα τμήματα.

Για εξεταστικό μαραθώνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές, καθώς όπως είπε

Ποινικές διώξεις για άρνηση πληρωμής διοδίων

Ποινικές διώξεις, σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκαν για εννιά άτομα, μέλη οργανώσεων και κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής, για κινητοποιήσεις και άρνηση πληρωμής αντιτίμου στα διόδια Αφιδνών.


Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι μηνύσεις που είχε υποβάλει η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά από ένα χρόνο

Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου -Ελλάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.


Γάλλος εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Πετρελαίων, εκ των συμβούλων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι το κοίτασμα βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου νοτιοδυτικά της Πάφου, χαρακτηρίζοντας το «ενδεχομένως ανάλογο του ισραηλινού Λεβιάθαν».

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κύπριος δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη φέρνει ενθουσιασμό, καθώς ειδικά αυτή την περίοδο ψάχνουμε για από μηχανής θεούς. Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός πριν να γίνει γνωστή η ακριβής ποσότητα του κοιτάσματος. Πάντως, όπως είπε, η Ελλάδα μπαίνει στον ενεργειακό χάρτη,

ΥΠΕΣ: «Συγκεκριμένης κατεύθυνσης» η εισήγηση κατά της ψήφου μεταναστών

Με μία αιχμηρή δήλωση, το υπουργέιο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι θα επιμείνει για το δικαίωμα συμμετοχής μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά την εισήγηση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ να κριθεί αντισυνταγματικό.


«Οι απόψεις της κυβέρνησης είναι αποτυπωμένες στο νόμο και σε αυτές η κυβέρνηση εμμένει μέχρι τέλους. Απόφαση του ΣτΕ είναι η απόφαση της ολομέλειάς του, ενώ

Ένα ακόμη βήμα της γενετικής πιο κοντά στη νόσο του Πάρκινσον

Πέντε ακόμη γενετικές παραλλαγές που συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον, ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, ανεβάζοντας πλέον σε 11 συνολικά τα γονίδια που έχουν βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της νευροεκφυλιστικής αυτής πάθησης, της συχνότερης μετά το Αλτσχάιμερ.


Οι ερευνητές αφού μελέτησαν περίπου 8 εκατ. πιθανές γενετικές μεταλλάξεις σε ένα μεγάλο δείγμα δεκάδων χιλιάδων ατόμων, διαπίστωσαν ότι το 20% των ανθρώπων, που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτές τις 11 γενετικές παραλλαγές, είναι δυόμισι φορές πιθανότερο να εμφανίσουν Πάρκινσον, σε σχέση με το 20% που έχουν τις λιγότερες παραλλαγές, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ερευνητική ομάδα αποτελούν επιστήμονες από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισλανδία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ, με συντονιστή τον καθηγητή Νικ Γουντ του Ινστιτούτου

Ανεστάλη η προγραμματισμένη αυριανή απεργία στον ηλεκτρικό

Ανάσα θα πάρουν αύριο οι Αθηναίοι που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για αύριο κι έτσι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κυκλοφορήσουν κανονικά.


Οι υπάλληλοι του ΗΣΑΠ αναμένεται να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης, όπως σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορους χώρους της Εταιρίας και στα γραφεία της Διοίκησης και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως αυτήν την ώρα, αύριο όλα τα μέσα μεταφοράς αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Σε νέα στάση εργασίας από τις 11 έως τις 15:30

Τήρηση λίστας για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων

Πρόταση οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένων των επιβατών αεροπορικών πτήσεων εξέδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.


Η πρόταση της Επιτροπής υποχρεώνει τους αερομεταφορείς να παρέχουν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα δεδομένα των επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Ευρώπη και παράλληλα να εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (PNR).

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή ορίζει κοινούς κανόνες για τη θέσπιση εθνικών συστημάτων PNR από τα κράτη μέλη της ΕΕ και προτείνει:

-Οι αερομεταφορείς να διαβιβάζουν τα δεδομένα επιβατών διεθνών πτήσεων που περιέχονται στο σύστημα κρατήσεών τους σε ειδική μονάδα του κράτους μέλους άφιξης ή αναχώρησης. Τα κράτη μέλη θα εξετάζουν και θα διατηρούν τα δεδομένα με σκοπό την πρόληψη, εξακρίβωση, διερεύνηση και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατικών πράξεων.

-Ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα δεδομένα PNR δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από την καταπολέμηση σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατικών πράξεων. Οι αρχές επιβολής του νόμου στα κράτη μέλη πρέπει να καθιστούν τα δεδομένα ανώνυμα ένα μήνα μετά την πτήση. Τα δεδομένα δεν πρέπει, εξάλλου, να διατηρούνται συνολικά για διάστημα μεγαλύτερο από πέντε έτη. Τα ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα ή τις

Κόντρες μεταξύ συνταγματολόγων για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος από τους μετανάστες

Διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις γίνονται από την πλευρά των συνταγματολόγων για την απόφαση του συμβούλιου της επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς στις αυτοδιοικήθηκες εκλογές.


Πολλοί συνταγματολόγοι τάσσονται υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου εκφράζοντας την άποψη ότι με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αλλοδαπών δεν παραβιάζεται η βούληση του συνταγματικού νομοθέτη ούτε αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.

Αντίθετα, άλλες φωνές, με συνταγματική αφετηρία, τάσσονται υπέρ της ερμηνείας που έδωσαν οι

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο πρύτανης της Νομικής

Προθεσμία για τη Δευτέρα το πρωί πήρε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θ. Πελεγρίνης ο οποίος κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης παράβασης καθήκοντος για το θέμα της κατάληψης της νομικής από μετανάστες.


Ο πρύτανης αρνείται οποιαδήποτε ποινικά μεμπτή ενέργειά του στην υπόθεση της «κατάληψης της Νομικής» και υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα συγκάλεσε εγγράφως το πρυτανικό συμβούλιο που ήταν υπό διαρκή συνεδρίαση. Και ως εκ τούτου δεν προκύπτει κατά την άποψή του ζήτημα παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας έχει αποστείλει κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της διακίνησης και προώθησης μεταναστών, σε μέλη της Επιτροπής

Βόμβα το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά ο ύποπτος φάκελος Α3 που εξουδετερώθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνδεσμολογία της βόμβας είναι παρόμοια με εκείνη των 14 δεμάτων παγιδευμένων πακέτων που είχαν στείλει τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ.


Πριν από λίγο, ο Χάρης Καστανίδης πήγε στο γραφείο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και για τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Ο φάκελος Α3 είχε ως αποστολέα την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων και παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Έφτασε με κούριερ το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κρίθηκε ύποπτος από τους υπαλλήλους που τον παρέλαβαν. Οι ειδικοί

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό από τους καθηγητές της Πληροφορικής

Aνοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλαν σήμερα οι καθηγητές της Πληροφορικής, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος στο νέο λύκειο.


Ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού «ώστε να μην εφαρμοστούν τα διαφαινόμενα σχέδια για την κατάργηση της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο».

Οι καθηγητές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μοναδικό φαινόμενο σ΄ολόκληρο τον κόσμο και τονίζουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τεχνολογία, που εισάγεται σε διάφορες μορφές στην εκπαίδευση.

«Σε μια εποχή που όλοι κηρύττουν τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης, σε μια εποχή που ο ψηφιακός αλφαβητισμός και η ανάπτυξη της σκέψης καθορίζει την εξέλιξη σε όλους τους τομείς που συντελούν στην ευημερία μιας χώρας και του λαού της, οι απόφοιτοι του Νέου Λυκείου κινδυνεύουν να καταδικαστούν στον ψηφιακό αναλφαβητισμό και στην άγνοια του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, δηλ. του τρόπου σκέψης που είναι αναγκαίος σε όλες τις

Δημοκρατική Αριστερά: «Αντισυνταγματική η απόφαση του ΣτΕ»

«Η απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ είναι αναντίστοιχη με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά και σημειώνει «αναδεικνύει παρωχημένες, ρατσιστικές, εθνοκεντρικές αντιλήψεις περί διασφάλισης της εθνικής ομοιογένειας, αλλά και περί «δικαίου του αίματος».


Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για «δικαιολογημένα ερωτήματα» που εγείρονται

Παράνομη η προγραμματισμένη απεργία των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία

Παράνομη κηρύχθηκε από το δικαστήριο και η νέα 48ώρη απεργία, που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για αύριο και την Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του

Στην αναφορά δύο υπουργοί από το Θόδωρο Πάγκαλο

Στην αναφορά βγάζει δύο υπουργούς ο Θόδωρος Πάγκαλος για τη μηνιαία αναφορά προόδου υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας. Οι τέσσερις αφορούν στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και οι υπόλοιπες τρεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωστή Σκανδαλίδη.


Πάντως, οι τέσσερις δράσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι σε άμεση προτεραιότητα και δεν αποκλείεται τα σχετικά νομοσχέδια να

Κόντρες μεταξύ των κομμάτων για το άσυλο

Ξεκίνησε το πρωΐ η κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία της ΝΔ που προτείνει την κατάργηση του ασύλου, με δύο πρώην υπουργούς Παιδείας να χαρακτηρίζουν το άσυλο «θεσμό που έκλεισε τον κύκλο του».


«Το άσυλο δεν είναι άβατο. Εκφυλιστικά περιστατικά το μετέτρεψαν σε εγκληματική δραστηριότητα εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ταραχοποιοί διαταράσσουν το πραγματικό περιεχόμενο του ασύλου», δήλωσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ενώ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν ότι ο νόμος για το άσυλο έχει εξαντλήσει την προσφορά του.

Παράλληλα, οι δύο βουλευτές της ΝΔ επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτεία συνολικά, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να έχουν προλάβει τα γεγονότα της Νομικής.

«Θα στηρίξουμε την τροπολογία», δήλωσε ο Θ. Πλεύρης του ΛΑΟΣ, επιχειρώντας παράλληλα να

ΠΑΜΕ: «Επικίνδυνη» η απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Νέο κύκλο συζητήσεων, αλλά και αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει πως μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλέγεσθαι και ακυρώνει το νόμο που προέβλεπε ότι τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και ζουν στη χώρα μας, και οι γονείς τους μένουν στην Ελλάδα για πέντε συνεχόμενα χρόνια, μπορούν να αποκτήσουν την ιθαγένεια.


Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η απόφαση του ΣτΕ καταργεί ακόμα τη δυνατότητα να πάρουν την ιθαγένεια αλλοδαποί, μέσα σε προθεσμία τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου της ηλικίας τους.

Πρόκειται για «επικίνδυνη» απόφαση, που στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, που χτυπημένοι από την φτώχια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ανεργία, διώχτηκαν από τις χώρες τους με ευθύνη

Εξαγοράσιμη ποινή για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Καμπάνα τριών ετών φυλάκισης… άκουσε ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φορολογικές παραβάσεις που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισής του Βασίλη Δημακόπουλο.

Βασικός ισχυρισμός είναι πως για τα έτη 1991-1995 που αντιστοιχούν οι οφειλές του, όλη τη διαχείριση της περιουσίας του την είχε αποκλειστικά αναλάβει η τότε σύζυγός του Τζούλια Παπαδημητρίου.

«Ουδέποτε ο Βοσκόπουλος ενδιαφέρθηκε τότε για τα οικονομικά του. Η σύζυγός του εισέπραττε την αμοιβή του και υπέβαλε για λογαριασμό του φορολογικές δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του και προσκόμισε σειρά δικαστικών αποφάσεων που στο σκεπτικό τους αναφέρονται στον οικονομικό και διαχειριστικό ρόλο που είχε η πρώην σύζυγός του τραγουδιστή στην περιουσία του.

Όπως κατέθεσε ο λογιστής του Βοσκόπουλου, όλα τα λεφτά πήγαιναν στην κυρία Παπαδημητρίου, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να υπαχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών ο τραγουδιστής με το σκεπτικό ότι κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία,

Κλείνουν το τελωνείο των Κήπων οι απολυμένοι του Λαναρά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις, είναι οι απολυμένοι του πρώην Ομίλου Λαναρά, οι οποίοι ακούνε υποσχέσεις εδώ και χρόνια, αλλά λύση στο πρόβλημά τους δεν βλέπουν.


Όπως ανακοίνωσαν, το πρωί της Πέμπτης (στις 10:00) θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων, στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να τους αντιμετωπίσουν επιτέλους με σοβαρότητα.

«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος των εργαζομένων συνεχίζεται. Επειδή η ανοχή και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί απαιτούμε ξεκάθαρα και τελεσίδικα να μας πει η κυβέρνηση τι γίνεται με το

Αγωνία στην Αυστραλία για 200 οικογένειες Ελλήνων λόγω του κυκλώνα Γιάσι

Περίπου 200 οικογένειες Ελλήνων από την ενορία του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, στην πόλης Κερνς του βόρειου Κουίνσλαντ, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν αναμονή του ισχυρότατου κυκλώνα Γιάσι.


Αυτό δήλωσε σήμερα στο «Νέο Κόσμο» ο ελληνορθόδοξος ιερέας Κωνσταντίνος Τσάκαλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Ο Έλληνας ιερέας είπε ότι ήδη πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ο κυκλώνας πλησιάζει με 195 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να φτάσει στις ακτές του βόρειου Κουίνσλαντ γύρω στις 10 απόψε (μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

Στην Αυστραλία επικρατεί φόβος και πανικός μιας και ο ουρανός έχει ήδη σκοτεινιάσει και υπάρχει η αίσθηση της καταστροφής.

Η ελληνική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται ψηλά, έχει επιλεγεί από τον δήμο του Κερνς

Απεργιακό κύμα στην υγεία

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Υγείας και οδήγησαν την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά στο νοσοκομείο.


Στις 10:00 διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συγκαλέστηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στις 13:00 προκειμένου να εξεταστούν οι μελλοντικές κινήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα και τα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του

Wikileaks: - Αποκαλύψεις για την 11η Σεπτεμβρίου

Τρεις άνδρες από το Κατάρ καταζητούν οι αμερικανικές αρχές για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόρρητο αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο το οποίο δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα WikiLeaks και δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post και στην βρετανική Telegraph.


Οι τρεις ύποπτοι έφτασαν στις ΗΠΑ από το Κατάρ στις 15 Αυγούστου 2001 και αφού έλεγξαν ορισμένους στόχους εγκατέλειψαν τη χώρα μια ημέρα πριν τις επιθέσεις.

«Οι άνδρες αυτοί επισκέφτηκαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον Λευκό Οίκο και αρκετές περιοχές στην Βιρτζίνια», αποκαλύπτεται στο έγγραφο.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι τρεις άντρες από το Κατάρ ήταν υπό παρακολούθηση αλλά οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να κατηγορηθούν, επισημαίνει η Washington Post.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως το FBI εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την μέχρι τότε άγνωστη ομάδα αντρών, που θεωρούνταν ύποπτοι ότι

Το τελευταίο ταξίδι του Discovery

Οι προετοιμασίες για την εκτόξευση του Discovery στα τέλη του μήνα- πιθανή ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου - είναι πυρετώδεις και το διαστημικό σκάφος μεταφέρθηκε ήδη στην πλατφόρμα εκτόξευσης από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Το ταξίδι του αυτό θα είναι ένα απ΄π τα τελευταία του καθώς η NASA αναμένεται να τερματίσει το

Βρυχάται το ηφαίστειο Shinmoedake

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι στη δυτική Ιαπωνία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του ηφαιστείου Shinmoedake που έχει επαναδραστηριοποιηθεί.


Ο ουρανός γέμισε στάχτη και πέτρες ενώ σημαντικά

Ο καιρός στις 02.02.2011

Καλό καιρό έως το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, αλλά σταδιακά στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 4 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11-12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι –