www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρες μεταξύ των κομμάτων για το άσυλο

Ξεκίνησε το πρωΐ η κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία της ΝΔ που προτείνει την κατάργηση του ασύλου, με δύο πρώην υπουργούς Παιδείας να χαρακτηρίζουν το άσυλο «θεσμό που έκλεισε τον κύκλο του».


«Το άσυλο δεν είναι άβατο. Εκφυλιστικά περιστατικά το μετέτρεψαν σε εγκληματική δραστηριότητα εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ταραχοποιοί διαταράσσουν το πραγματικό περιεχόμενο του ασύλου», δήλωσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ενώ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν ότι ο νόμος για το άσυλο έχει εξαντλήσει την προσφορά του.

Παράλληλα, οι δύο βουλευτές της ΝΔ επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτεία συνολικά, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να έχουν προλάβει τα γεγονότα της Νομικής.

«Θα στηρίξουμε την τροπολογία», δήλωσε ο Θ. Πλεύρης του ΛΑΟΣ, επιχειρώντας παράλληλα να
αποσπάσει τη στήριξη της ΝΔ στην αντίστοιχη πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα του.

Κατηγόρησε πάντως τη ΝΔ για φοβικά σύνδρομα. «Γιατί φοβάστε και δεν ακολουθείτε τη δική μας πρόταση νόμου; Γιατί δεν καταργήσατε το άσυλο όταν είχατε την πλειοψηφία;» διερωτήθηκε.

«Λέτε ότι η κατάργηση του ασύλου είναι ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος αυτό που ζητά είναι κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας;» τόνισε η Ε. Αμμανατίδου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Για την ασυλία της Χρυσής Αυγής στον Αγιο Παντελεήμονα τι έχετε να πείτε; Γιατί είναι εκεί το μοναδικό γκέτο;».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος Ν. Τσούκαλης υποστήριξε ότι «όποιος θέτει θέμα ασύλου, συζητά εκτός συνταγματικών πλαισίων».



Δεν υπάρχουν σχόλια: