www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγοράσιμη ποινή για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Καμπάνα τριών ετών φυλάκισης… άκουσε ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φορολογικές παραβάσεις που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορο υπεράσπισής του Βασίλη Δημακόπουλο.

Βασικός ισχυρισμός είναι πως για τα έτη 1991-1995 που αντιστοιχούν οι οφειλές του, όλη τη διαχείριση της περιουσίας του την είχε αποκλειστικά αναλάβει η τότε σύζυγός του Τζούλια Παπαδημητρίου.

«Ουδέποτε ο Βοσκόπουλος ενδιαφέρθηκε τότε για τα οικονομικά του. Η σύζυγός του εισέπραττε την αμοιβή του και υπέβαλε για λογαριασμό του φορολογικές δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του και προσκόμισε σειρά δικαστικών αποφάσεων που στο σκεπτικό τους αναφέρονται στον οικονομικό και διαχειριστικό ρόλο που είχε η πρώην σύζυγός του τραγουδιστή στην περιουσία του.

Όπως κατέθεσε ο λογιστής του Βοσκόπουλου, όλα τα λεφτά πήγαιναν στην κυρία Παπαδημητρίου, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να υπαχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών ο τραγουδιστής με το σκεπτικό ότι κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία,
αξίας αντικειμενικής 660.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως ειπώθηκε στη δίκη τα ακίνητα είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο και τα μοναδικά εισοδήματα του Τόλη Βοσκόπουλου είναι τα πνευματικά δικαιώματα που εισπράττει από την ΑΕΠΙ καθώς και ένα ενοίκιο 3.500 ευρώ από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι.

Για το λόγο αυτό, εξαντλώντας όλα τα μέσα που του δίνει ο νόμος έχει καταθέσει προσφυγή κατά της άρνησης υπαγωγής του στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου. Ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή 4 ετών φυλάκισης.

Ο πρόεδρος τελικά μείωσε την ποινή κατά ένα έτος και αποφάσισε να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του τραγουδιστή, που ούτως η άλλως άσκησε και έφεση ελπίζοντας να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του όταν η υπόθεση του κριθεί σε δεύτερο βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: