www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ: «Επικίνδυνη» η απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Νέο κύκλο συζητήσεων, αλλά και αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει πως μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλέγεσθαι και ακυρώνει το νόμο που προέβλεπε ότι τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και ζουν στη χώρα μας, και οι γονείς τους μένουν στην Ελλάδα για πέντε συνεχόμενα χρόνια, μπορούν να αποκτήσουν την ιθαγένεια.


Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η απόφαση του ΣτΕ καταργεί ακόμα τη δυνατότητα να πάρουν την ιθαγένεια αλλοδαποί, μέσα σε προθεσμία τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου της ηλικίας τους.

Πρόκειται για «επικίνδυνη» απόφαση, που στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, που χτυπημένοι από την φτώχια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ανεργία, διώχτηκαν από τις χώρες τους με ευθύνη
των κυβερνήσεων τους και βρέθηκαν στη χώρα μας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

«Δεκάδες είναι οι σκοτωμένοι από τα δολοφονικά χέρια των εργοδοτών. Πάνω στην πλάτη τους αλλά και των Ελλήνων εργαζομένων γεμίζουν τα σεντούκια τους με τεράστια κέρδη. Ούτε τη ζωή τους δεν υπολογίζουν. Ο αγώνας των μεταναστών για τα δίκαια αιτήματα τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης», καταλήγει το ΠΑΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: