www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Με μαύρες σημαίες και περιβραχιόνια θα γίνει η εορτή της 26ης Οκτωβρίου


Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και βάζοντας στα σχολεία μαύρες σημαίες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτή η συμβολική τους κίνηση στόχο έχει

Ίδρυση πολιτικού ομίλου από τον Γιώργο Φλωρίδη

Εξελίξεις αναμένονται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης θα ανακοινώσει στο χώρο του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη, την ίδρυση πολιτικού Ομίλου, όπου θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ιδρυτική διακήρυξη περιγράφεται το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας μέσα από αναδιάταξη του σκηνικού και μεγάλους συνασπισμούς

«Με ευρεία πλειοψηφία η νέα συμφωνία από τη Βουλή»

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο MEGA, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον ενημέρωσε πως η νέα συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή με 180 ψήφους, ο υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί, ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, με αυξημένη πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Αποχή 26-27/10 και 3-4/11


Aποχή των Δικηγόρων την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 καθώς και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Ο ΔΣΑ συντάχθηκε με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία σημείωσε πως «διατρανώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της» στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του νομικού πλαισίου που διέπει την αναγκαστική

Ποιος είναι τελικά ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά να μάθει τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων, τι μεταβολή υπήρξε από την προηγούμενη απογραφή, είμαστε περισσότεροι ή λιγότεροι;Ποιος είναι ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας -με βάση τον οποίο καθορίζεται και ο αριθμός των βουλευτικών εδρών που αναλογούν σε κάθε εκλογική περιφέρεια- σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, ζητά να πληροφορηθεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Στην ερώτησή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης επισημαίνει τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής και την εκτίμηση της EUROSTAT για τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Η ερώτηση του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απευθύνεται στους κ.κ.: Βενιζέλο και Καστανίδη έχει ως εξής:

«Στις 22 Ιουλίου 2011 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2011, σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας τον Μάιο 2011 ήταν 10,79 εκατομμύρια. Όπως διευκρινίστηκε, ο όρος «μόνιμος πληθυσμός» περιλαμβάνει μόνο όσους μένουν μόνιμα την Ελλάδα (με ελάχιστο όριο

Ο Βγενόπουλος αγοράζει μετοχές


Σε συνεχείς κινήσεις αγοράς μετοχών προχωράει το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βγενόπουλος τις δύο προηγούμενες εβδομάδες αγόρασε συνολικά πάνω από 3.000.000 μετοχές. Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου προέβη σε αγορά 2.000.000 μετοχών της MIG, συνολικής αξίας 411.118 ευρώ, ενώ την επομένη, 5 Οκτωβρίου, αγόρασε 1.000.000 μετοχές της MIG έναντι 230.627,50 ευρώ. Επίσης την Παρασκευή προχώρησε σε αγορά 919.643 μετοχών της MIG συνολικής αξίας 233.546,18 ευρώ.


Παράλληλα η MIG προχώρησε σε διάστημα λίγων ημερών σε δύο κινήσεις και συγκεκριμένα στην υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας πώλησης του 90% της Vivartia Cyprus έναντι 42 εκατ. ευρώ, και στην πώληση ακινήτου θυγατρικής της MIG στην περιοχή του Βελιγραδίου, έναντι 20 εκατ. ευρώ.


Συνολικά δηλαδή πρόκειται για δύο συμφωνίες που θα αποφέρουν στον όμιλο 65 εκατ. ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της συνολικής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, η οποία στο ταμπλό οριακά ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ...


Άλλωστε η μετοχή της MIG έχει σημειώσει από την αρχή του έτους συνολικές απώλειες της τάξης

Δεν επιθυμεί κηδεμονία της Ελλάδας η Κομισιόν

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ ερωτηθείς αν πρόθεση των Βρυξελλών είναι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να τεθεί υπό κηδεμονία η Ελλάδα, απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι, ούτως ή άλλως, η Συνθήκη της ΕΕ δεν παρέχει ανάλογες αρμοδιότητες, ούτε στην Επιτροπή, ούτε σε κανένα άλλο θεσμικό όργανο της ΕΕ.

Ως προς το ζήτημα ενδεχόμενης υιοθέτησης νέων μέτρων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που διαμορφώνεται, ο Α. Αλταφάζ σημείωσε ότι με τον όρο μέτρα νοείται πλέον κυρίως η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που θα επιτρέψουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και το ξεπέρασμα προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν εδώ και πολλά

ΟΛΜΕ: Λογιστική η αντιμετώπιση της αναπλήρωσης χαμένων ωρών


Αντίθετη στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν σε γυμνάσια και λύκεια, λόγω των καταλήψεων, δηλώνει η ΟΛΜΕ τονίζοντας ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να αποδεχθούν «οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση του κεκτημένου του πενθήμερου».

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα «λογιστικά» προσθέτοντας απλώς ώρες και ημέρες στο σχολικό πρόγραμμα και «δεν λαμβάνει υπόψη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση του θέματος».

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές, η αναπλήρωση της ύλης πρέπει να γίνεται με ρυθμούς που να επιτρέπουν την αφομοίωσή της από τους μαθητές. Κάνουν επίσης λόγο για «απλουστευτική και μηχανιστική διαχείριση» του ζητήματος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που «λειτουργεί τιμωρητικά σε σχέση με τις μαθητικές κινητοποιήσεις».

Χαρακτηρίζουν παράλληλα υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου για την απώλεια διδακτικών ωρών, υπενθυμίζοντας την «ξαφνική περσινή απόφασή του με την οποία έληξαν τα μαθήματα στα

Ελεύθερη η είσοδος στο μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή

Με αφορμή την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, την Παρασκευή, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του

Γ. Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα δεν αντέχει τη δουλεία


«Η Ελλάδα αντέχει τη φτώχεια και την άντεξε στο παρελθόν, δεν αντέχει όμως τη δουλεία» σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τις διεργασίες στην ΕΕ εν όψει της συνόδου κορυφής την Τετάρτη και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Πριν από μία εβδομάδα, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, είχα πει τη φράση "Ή με την Ευρώπη και δουλεία ή μόνοι μας και φτωχοί". Δεν πίστευα ότι θα γινόταν πραγματικότητα αυτό τόσο σύντομα»,

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπάρχουν παρακρατικοί στα Σώματα Ασφαλείας


Δεν υπάρχουν παρακρατικοί και προβοκάτορες στα Σώματα Ασφαλείας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκαλάκης, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

«Δεν νοείται να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, να έχουν περάσει από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σήμερα Προστασίας του Πολίτη και από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια τόσα πρόσωπα και να μην έχει αποκαλυφθεί τίποτα, εάν υπήρχε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση», παρατήρησε ο κ. Κοκκαλάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, και υπενθύμισε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ράικου, να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Όσο για τη στάση της Αστυνομίας σχετικά με τα πανό που αναρτήθηκαν σε γήπεδα με υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών απάντησε: «Δεν είναι θέμα μεγάλης σπουδής. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχει η Αστυνομία στα πλαίσια της συμμετοχικής της δράσης στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπαίνουμε στη λογική της ανάρτησης του πανό. Το τι απαγορεύεται ή επιτρέπεται προβλέπεται

ΚΚΕ: Νέα βάρβαρα μέτρα με το «κούρεμα»


«Επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της», σημαίνει, σύμφωνα με το ΚΚΕ το «κούρεμα» του χρέους.

Οπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, το «κούρεμα» θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης.

«Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων», σημείωνεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Η κρίση, το χρέος, η κρατική

ΕΒΕΑ: Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές σε καταστήματα του κέντρου


Ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ οι ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά τα πρόσφατα επεισόδια, σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.


Σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος αναφέρει ότι προέβη σε καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και όπως διαπίστωσε, τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εννέα τραπεζικά καταστήματα, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων, το συνολικό κόστος των οποίων, κατά δήλωση των επιχειρηματιών, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ την Πέμπτη


Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων την Πέμπτη, παρά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το διοικητικό προσωπικό των ΚΤΕΛ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ».

Οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ακόμη ότι το προσωπικό των ΚΤΕΛ «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί

Δημόσια διαβούλευση επί της τροφοδοσίας νησιών με νερό


Δημόσια διαβούλευση για τη μεταφορά ή προμήθεια και παράδοση πόσιμου νερού σε δεξαμενές των ΟΤΑ άνυδρων νησιών των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τα νησιά:

α) Καλόλιμνος, Μεγίστη, Χάλκη, Λέβιθα, Αρκιοί, Μαράθι (Δωδεκάνησα)


β) Δονούσα, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ηρακλειά, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Αμόργός.

Όπως προβλέπεται στους όρους της διαβούλευσης, η μεταφορική ικανότητα των προσφερόμενων πλοίων την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 4.500 κυβικών μέτρων ημερησίως.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο. Στην περίπτωση αυτή η δαπάνη προμήθειας του νερού βαρύνει την Γενική

Τέμπη: Εργασίες συντήρησης στον εναλλακτικό οδικό άξονα


Σε ισχύ τίθενται από την επόμενη εβδομάδα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου λόγω των εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας, θα απαιτηθεί ανά διαστήματα η διακοπή της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τον εναλλακτικό άξονα εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας, πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση του έργου στο οποίο εντάχθηκαν οι εργασίες συντήρησής του.

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφή - φρεζάρισμα των επιφανειακών στρώσεων των οδικών τμημάτων που εμφανίζουν φθορές και ανακατασκευή τους με νέες ασφαλτικές στρώσεις

Χωρίς μετρό, λεωφορεία,τρόλεϊ αύριο Τρίτη. Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ


Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τρίτη μετρό, αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Συντονιστικό Όργανο έχει ήδη αποφασίσει από την Παρασκευή 24ωρη απεργία γι ααύριο, Τρίτη, σε όλα τα μέσα, ωστόσο η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί σήμερα από τα επιμέρους Διοικητικά Συμβούλια των εργαζομένων.

Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό .

Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.

«Είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι το Σεπτέμβριο


Αυξημένο κατά 3% ήταν το Σεπτέμβριο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο 2010, Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, το οικογενειακό καλάθι διαμορφώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ποσό των 2.317,78 ευρώ, ενώ ένα χρόνο πριν κόστιζε 2.249,10 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε ο τομέας της στέγασης όπου σημειώθηκε αύξηση 8%. Τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός αυξήθηκαν κατά 6% ενώ στον τομέα των μεταφορών καταγράφηκε

Κανονικά από το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια των πλοίων


Κανονικά θα εκτελούνται από τις 6 το πρωί της Τρίτης, οπότε και λήγει η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να μην συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

Η απόφαση ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ της αναστολής και 5 υπέρ της συνέχισης της απεργίας.

Η απεργία των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και

Χειρόφρενο αύριο στα μπλε λεωφορεία

Νέα 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη αποφάσισαν οι συνδικαλιστές στα μπλε λεωφορεία, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, ενώ απεργίες διαρκείας έχουν

Η αίτηση ακύρωσης κατά του τέλους ακινήτων, εισάγεται επειγόντως στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά της υπ΄ αριθ. ΠΟΛ 1211/10-10-2011 (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), εισάγεται κατεπειγόντως για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή, σημαίνει τα εξής: α) Το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτηρίζει το ζήτημα ως “μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας”, καθ’ όσον αφορά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας. β) Η συζήτηση (εκδίκαση) της υπόθεσης θα γίνει σε σύντομο

Τι θα ισχύσει στην επόμενη φορολογική δήλωση - Πόσα θα χάσουμε

Σημαντική φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2011 φέρνει το νέο καθεστώς φορολόγησης, όπως θα ισχύσει την ερχόμενη άνοιξη, καθώς στη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, προστίθενται και οι αυστηρές επιταγές του μνημονίου για αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης έως και 70% και μείωση των φοροαπαλλαγών κατά 20% (με στόχο την σταδιακή κατάργηση του). Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2012 προβλέπει και νέες ανατροπές καθώς η φορολογική δήλωση του 2013 δεν θα θεωρείται από μόνη της «ειλικρινής» και η εφορία θα πρέπει να διαπιστώσει, βάσει διαστρώσεων και αλγορίθμων, εάν το δηλωθέν εισόδημα, ακόμα και για τα φυσικά πρόσωπα, θα πρέπει να θεωρείται και ως πραγματικό. Ειδικότερα:

-Ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προβλέπει την αύξηση κατά 10% έως 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες. Τα νέα τεκμήρια

Λιγότερες κρατήσεις για ένα μέρος απόστρατων συνταξιούχων

«Γλίτωσαν» τελικά οι μισοί από τους απόστρατους κάτω των 55 ετών την περικοπή κατά 40% του ποσού της σύνταξής τους πάνω από 1.000 ευρώ και το «ψαλίδι» θα είναι για αυτούς μόνο 20%.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για τους απόστρατους αυτής της κατηγορίας που είτε έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα (με ευθύνη δηλαδή της υπηρεσίας) είτε έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης

Σε μια βδομάδα θα καθαρισούν οι δρόμοι απ' τα σκουπίδια

Μία εβδομάδα τουλάχιστον θα χρειαστεί προκειμένου να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στην Αττική.

Μετά τη λήξη της απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 120.000 τόνοι σκουπιδιών είχαν συσσωρευτεί στους

Υπέρ των "μειονότητων" «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους video

Για άλλη μία φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν και πιθανόν να μην γνωρίζουν σε βάθος τις απόψεις τους και έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισαν αλλά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί της οικολογίας θα μπορούσαν να είναι μία εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Κατά την διάρκεια του 8o Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση « … διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ. Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και

Δικαστικό "πυρ" κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ


Ως παράνομο, αντίθετο στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ζητούν να ακυρωθεί από το ΣτΕ το «χαράτσι» του Υπουργείου Οικονομικών μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», μια ανώνυμη εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και ένας ιδιώτης που μαζί με την εταιρία κατέχουν ακίνητα.

Η αίτηση ακύρωσης βάλλει κατά του τέλους ακινήτων και κυρίως κατά της υποχρεωτικής διακοπής ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής του τέλους και αναφέρει πώς κατά παράβαση του Συντάγματος :

-Ανατίθεται σε έναν ιδιώτη , όπως η ΔΕΗ , ένα πλέγμα εξουσιών που ανήκεις την κεντρική εξουσία και δη στην φορολογική αρχή, όταν με αποφάσεις του το ΣτΕ «φορολογική εξουσία, ως κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά των φορολογικών αρχών, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ΄ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Η άσκηση δημόσιας εξουσίας από ιδιώτες νοθεύει και την

Κατέθεσαν μήνυση για εσχάτη προδοσία στους βουλευτές!


Ο Ευβοιώτης ιατρός, Δημήτρης Αντωνίου και ο Παντελής Γιαμαρέλλος, κάτοικος Ωρωπού, κατέθεσαν μήνυση, πριν λίγες ημέρες, σε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της εισόδου της χώρας στο μηχανισμό της τρόικας!

Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα και φυσικά από τους μηνυθέντες δε θα μπορούσαν να λείπουν

Εγγυημένες οι ελληνικές τράπεζες - αβεβαιότητα για τα ταμεία

Οι διαπραγματεύσεις για την απομείωση των ελληνικών χρεών περιλαμβάνουν μόνο τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο η Ελλάδα συζητά την επέκταση των αποπληρωμών και τη μείωση του επιτοκίου για τα επίσημα δάνεια, δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.

“Οι απομειώσεις θα εφαρμοστούν μόνο για τον ιδιωτικό τομέα. Οι επίσημοι πιστωτές είναι αναμεμειγμένοι σε διαφορετικές διαπραγματεύσεις που αφορούν σε επιμηκύνσεις δανείων, χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδο χάριτος,” σημείωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι ελληνικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Ε.Ε. ωστόσο υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το αν γίνει κάτι ανάλογο για τα συνταξιοδοτικά ταμεία όταν πραγματοποιηθεί η απομείωση.

“Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει να κάνει με την πρόβλεψη για επιπλέον ρευστότητα στις τράπεζες… πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα ελληνικά συνταξιοδοτικά

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ

Με 24ωρο χειρόφρενο από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής απαντούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας στις «συστηματικές παραβιάσεις του Π.Δ 246/06 Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ, την παραβίαση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις παράνομες απολύσεις εργαζομένων, τις απόπειρες μείωσης των μισθών και εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης».

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων μεταφορών Ελλάδος προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:00 το πρωί της

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, η οποία συνήλθε το Σάββατο σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε τη συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων κι έτσι οι δικηγόροι θα απέχουν από τα

Στάσεις εργασίας για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Με διακοπές της εργασίας τους από τις 9:00 έως τις 11:30 το πρωί από σήμερα έως και την Πέμπτη συνεχίζουν αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, διεκδικούν άμεση απόσυρση του μισθολογίου-βαθμολογίου πείνας και ισοπέδωσης, λένε «όχι» στην εφεδρεία, ζητούν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, τονίζουν πως δεν είναι κρατικοί αλλά

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Οικονομικών, από σήμερα οι επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχαν εξαγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα, αναστέλλονται.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών απεργούσαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα κατά του

Ο καιρός στις 24.10.2011


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι από