www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια διαβούλευση επί της τροφοδοσίας νησιών με νερό


Δημόσια διαβούλευση για τη μεταφορά ή προμήθεια και παράδοση πόσιμου νερού σε δεξαμενές των ΟΤΑ άνυδρων νησιών των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τα νησιά:

α) Καλόλιμνος, Μεγίστη, Χάλκη, Λέβιθα, Αρκιοί, Μαράθι (Δωδεκάνησα)


β) Δονούσα, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ηρακλειά, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Αμόργός.

Όπως προβλέπεται στους όρους της διαβούλευσης, η μεταφορική ικανότητα των προσφερόμενων πλοίων την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 4.500 κυβικών μέτρων ημερησίως.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο. Στην περίπτωση αυτή η δαπάνη προμήθειας του νερού βαρύνει την Γενική
Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά Δωδεκανήσου θα γίνεται αποκλειστικά από τις γεωτρήσεις Καλάθου Ρόδου. Δύναται η μεταφορά νερού να γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ρόδου ή της ΕΥΔΑΠ, μόνο μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας.

Σχετικά με την προμήθεια του νερού από μονάδες αφαλάτωσης, η εγκατάσταση θα γίνει σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τους αντίστοιχους ΟΤΑ για το σκοπό αυτό. Η μέθοδος παραγωγής πόσιμου νερού θα είναι η αντίστροφη όσμωση.



Αναλυτικές πληροφορίες επί του διαγωνισμού παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.mindev.gov.gr/?p=5744.

Δεν υπάρχουν σχόλια: