www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς μετρό, λεωφορεία,τρόλεϊ αύριο Τρίτη. Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ


Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τρίτη μετρό, αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Συντονιστικό Όργανο έχει ήδη αποφασίσει από την Παρασκευή 24ωρη απεργία γι ααύριο, Τρίτη, σε όλα τα μέσα, ωστόσο η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί σήμερα από τα επιμέρους Διοικητικά Συμβούλια των εργαζομένων.

Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό .

Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.

«Είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που
συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», αναφέρεται σε σχτική ανακοίνωση.

Οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ακόμη ότι το προσωπικό των ΚΤΕΛ «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

Στο νέο κύκλο των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν σύντομα οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ 12:00 - 16:00

Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: