www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Οι πολιτικοί να πουν στο λαό την αλήθεια»


Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια και να μην τα ρίχνει όλα στο μνημόνιο και τους ξένους, αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα δεν πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο αποδέσμευσης από τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να τις θέσει σε διάλογο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων: «Oι εκλογές θα είναι καθοριστικές, καθώς τα μηνύματα που έλαβαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, αλλά και οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ήταν

Έρχεται νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η σφοδρή οικονομική κρίση και οι άδειες τσέπες των Ελλήνων έχουν περιορίσει αισθητά των αριθμό των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση.

Ενώ μέχρι τον Μάρτιο κατατίθεντο κατά μέσο όρο 3.500 δηλώσεις την ημέρα για την νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, τις τελευταίες εβδομάδες μόλις που ξεπερνούν τις 500, ενώ υπάρχουν

Ιδρύουν ιδιωτική Νομική Σχολή στο… Σούνιο!


Την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν να… υπάρχουν, το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου ιδρύει την πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή στη χώρα, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθώς θα πρόκειται για ένα διεθνούς κύρους ΑΕΙ που θα απευθύνεται σε Έλληνες, Κύπριους, Ευρωπαίους και Βαλκάνιους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, η Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού

΄Ερευνα συνδέει το ροχαλητό με τον καρκίνο


Το ότι το ροχαλητό είναι εκνευριστικό είναι το μόνο σίγουρο. Πλέον όμως είμαστε βέβαιοι ότι κάνει κακό και στην υγεία, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα, η άπνοια στη διάρκεια του ύπνου, μια διαταραχή δηλαδή που σχετίζεται με το ροχαλητό, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο.

Όπως τονίζουν μάλιστα οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison όσοι πάσχουν από έντονη μορφή άπνοιας έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από την ασθένεια.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη οξυγόνου που χαρακτηρίζει όσους ροχαλίζουν δυνατά, ευνοεί την ανάπτυξη κακοηθών όγκων.

Τα ευρήματα αυτά βασίζονται σε στοιχεία από μελέτες ύπνου που διεξήχθησαν σε συνολικά 1.522

Αλλαγές στη διάθεση «κρύβουν» παθήσεις του θυρεοειδούς

Εξέταση από ειδικό ενδοκρινολόγο πρέπει να γίνεται όταν παρατηρούνται συμπτώματα, όπως απώλεια ή αύξηση βάρους, αυξημένη όρεξη, εκνευρισμός, ευσυγκινησία, αίσθημα ταχυκαρδίας, αδυναμία, εύκολη κόπωση, υπνηλία, αίσθημα κρύου, βραδύτητα σκέψης και αύξηση της χοληστερίνης.

Τα παραπάνω ανέφεραν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας αναπληρωτής καθηγητής κ. Γιώργος Μαστοράκος και οι διευθυντές ενδοκρινολογικών μονάδων του ΕΣΥ κ. Ιωάννα Τζαβάρα - Αγγελοπούλου και Βαρβάρα Βλασσοπούλου, με αφορμή την

«Τι θα αλλάξω στο μνημόνιο»


Για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και με ποιους όρους, μίλησε ε συνέντευξή του στη Real News ο Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει συγκεκριμένα ότι τα σημεία του μνημονίου που θα επαναδιαπραγματευτεί είναι: «Περικοπές συνάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα

Σε πτωτική τροχιά οι φετινές βάσεις


Μια σαφώς πτωτική τροχιά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές διαφαίνεται στις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των φετινών εξετάσεων με τη συμπλήρωση τριών μαθημάτων και οι ενδείξεις από τη βαθμολόγηση των γραπτών είναι ότι οι επιδόσεις κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2011. Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να αναδεικνύονται οι άριστοι αλλά, κατά γενική ομολογία, πιο δύσκολα από πέρυσι. Μάλιστα, στη Φυσική κατεύθυνσης τα θέματα θεωρήθηκαν τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας. Τα έως τώρα δεδομένα προδιαγράφουν πτώση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όμως εκτιμήσεις για την τελική πορεία των βάσεων είναι πρόωρες καθώς από αύριο αρχίζει η εξέταση των τριών πολύ κρίσιμων μαθημάτων για τους υποψηφίους κάθε