www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατ. δολ. ο Στρος Καν


Δεκτό έγινε το δεύτερο αίτημα του Ντομινίκ Στρος - Καν για την αποφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολ. Όπως αποφάσισε ο αμερικανός δικαστής, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς τάχθηκαν κατά του ορισμού εγγύησης για την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στις ΗΠΑ.

Παρά το ότι ο συνήγορός του χαρακτήρισε άδικη την εισήγηση, οι εισαγγελείς επέμειναν, λέγοντας ότι ο κ. Στρος Καν έφυγε «ασυνήθιστα βιαστικά» από το ξενοδοχείο, και έτσι, «κανένα ποσό εγγύησης δεν θα είναι επαρκές ώστε να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο». Όπως υποστήριξαν, «έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος».

Παράλληλα, το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην

Και στα ΚΕΠ αιτήσεις για αποζημιώσεις από το Δημόσιο


Και στα ΚΕΠ μπορούν να προσφεύγουν και στα ΚΕΠ, υποβάλλοντας αίτηση καταβολής χρηματικής αποζημίωσης, για τη μη τήρηση προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεών τους από τη Διοίκηση, αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, υπενθυμίζεται ότι βάσει των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 για τη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών από τις Δημόσιες υπηρεσίες, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τίθεται ο γενικός κανόνας, όλες οι υπηρεσίες να απαντούν σε αιτήματα πολιτών και να διεκπεραιώνουν τις σχετικές υποθέσεις, μέσα στην προθεσμία των 50 ημερών, κατ’ ανώτατο όριο, από την ημερομηνία υποβολής τους στην υπηρεσία. Επισημαίνεται δε, ότι ο πολίτης αποκτά το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για την καταβολή πλήρους χρηματικής αποζημίωσης, εντός 60 ημερών, από την παρέλευση της εν λόγω

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Απαιτείται μείγμα πολιτικών για δημοσιονομικά και ανάπτυξη


Για να πάμε παραπέρα χρειαζόμαστε ένα μείγμα πολιτικών για τη δημοσιονομική διάσωση αλλά και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει πισωγύρισμα και καιρός για μάχες οπισθοφυλακής, η μεταπολίτευση

Αναιρέθηκε η αποφυλάκιση τριών για τον Επαναστατικό Αγώνα


Για δεύτερη φορά θα κριθεί η παράταση της προφυλάκισης τριών φερόμενων ως εμπλεκομένων στον "Επαναστατικό Αγώνα" μετά την αναίρεση, από τον ΄Αρειο Πάγο, βουλεύματος που δεν παράτεινε την προφυλάκιση.

Εκ νέου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών το ζήτημα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης για ένα ακόμη εξάμηνο των εμπλεκομένων στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" Ευάγγελου Σταθόπουλου, Χριστόφορου Κορτέση και Σαράντου Νικητόπουλου, καθώς ο ʼρειος Πάγος αναίρεσε το υπ' αριθμ. 807/2011 βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επίσης, έχει ελλιπή αιτιολογία και δεν αναφέρει περιστατικά από τα οποία να συμπεραίνεται με μεγάλη πιθανότητα ότι δεν θα διαπράξουν τα ίδια αδικήματα, ενόψει μάλιστα των χαρακτηριστικών των πράξεων τους ως βαρέων κακουργημάτων που

Και με τις ψήφους ΝΔ-ΛΑΟΣ η αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο


Ψηφίστηκε επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, με επιμέρους διατάξεις να ψηφίζονται διατάξεις με ευρύτερες πλειοψηφίες, όπως το βασικό άρθρο για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 που υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΛΑΟΣ.

«Για μας είναι θέμα αρχής και έτσι υπερασπιζόμαστε τη ρύθμιση», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «η αύξηση αυτή του ωραρίου

Στη Βουλή το ν/σ για τις μεταμοσχεύσεις


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Με το νομοσχέδιο ορίζεται πως η αφαίρεση οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο, επιτρέπεται, εφ' όσον ο ίδιος δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του όσο ζούσε (ενώ σήμερα ισχύει το αντίστροφο), διευρύνονται οι κατηγορίες των προσώπων που μπορούν να γίνουν ζώντες δότες οργάνων (πλέον προβλέπεται η δυνατότητα για συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού, ή πρόσωπα με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ή προσωπική σχέση), προβλέπεται ο τρόπος απόδειξης της συναίνεσης του ζώντος δότη και επιτρέπεται η αφαίρεση οργάνων από

Πού θα λειτουργήσουν κέντρα υποδοχής μεταναστών


Συνολικά 14 μονάδες, οι οποίες θα λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:

* Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
* Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
* Σάμος, Βαθύ – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
* Αμυγδαλέζα – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
* Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
* Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
* Μονάδα Πέτρου Ράλλη – Κέντρο Κράτησης

Φοιτητικές εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα δίνουν οι παρατάξεις


Σε διαφορετικά αποτελέσματα κατέληξαν για μια ακόμη χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις σχετικά με τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Συγκεκριμέναμ, σύμφωνα με τη ΔΑΠ σε 197 συλλόγους από 206, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 41,3% έναντι 37,13% πέρυσι, η ΠΑΣΠ 27,09% έναντι 30,5%, η ΕΑΑΚ (Ενιαία Αριστερή Κίνηση που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), 8,55% έναντι 8,73%, η Πανσπουδαστική 13,25% έναντι 13,51%, οι Αγωνιστικές Κινήσεις 0,32% έναντι 0,83% και η Αριστερή Ενότητα (πρόσκειται στο Συνασπισμό) 4,74% έναντι 5,02%.

Η ΠΑΣΠ, από την πλευρά της, δίνει αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «προσωρινά», σε 195 συλλόγους. Στον εαυτό της δίνει 31,37% έναντι 31,29% πέρυσι, στην ΔΑΠ 36,14% έναντι 35,42%, στην Πανσπουδαστική 13,52% έναντι 14,09%, στην ΕΑΑΚ 8,48% έναντι 8,76%, στην

Eξιχνιάστηκε η δολοφονία του 44χρονου στη Γ΄ Σεπτεμβρίου


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 44χρονου στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου στις 10 Μαΐου.

Δράστες είναι δύο αλλοδαποί, Αφγανοί υπήκοοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους, πακιστανικής καταγωγής, αναζητείται.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι αντί του ποσού των 120 ευρώ.

Το τραγικό περιστατικό συγκλόνισε τους πάντες. Ο 44χρονος δολοφονήθηκε με μαχαίρι από ληστές, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από τον δρόμο όπου το είχε παρκάρει, με σκοπό να

Συμπλοκή στην Πεύκη - Σπουδαστής των ΤΕΙ ο 21χρονος

Σπουδαστής σε σχολή των ΤΕΙ σχετική με περιβαλλοντικές επιστήμες, σε πόλη της περιφέρειας, ο οποίος είχε να δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του επί τουλάχιστον έναν χρόνο, είναι ο 21χρονος τραυματίας της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι των γονιών του στην Αθήνα, ενώ σχετικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει και στην πόλη της περιφέρειας όπου σπούδαζε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είχε εγκαταλείψει την σχολή του και παραμένει άγνωστος ο τόπος διαμονής του, τους τελευταίους μήνες. Οι γονείς του ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε

Ρυθμίσεις για ελάφρυνση επιχειρήσεων από υψηλές μισθώσεις


Νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την ελάφρυνση των επιχειρήσεων από το υψηλό κόστος μισθώσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως σημείωσε, σύμφωνα με στοιχεία, 7 στις 10 επιχειρήσεις μισθώνουν καταστήματα και γραφεία με κόστος από 20% - 30% του συνολικού λειτουργικού τους κόστους.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπεται:

-Εξωδικαστικός μηχανισμός επίλυσης διαφορών για εμπορικές μισθώσεις με στόχο τη γρήγορη αναπροσαρμογή των εμπορικών μισθωμάτων.

-Πάγωμα ενοικίων για 5 χρόνια σε θέατρα, κινηματογράφους με στόχο τη στήριξη του χώρου του πολιτισμού που επίσης βάλλεται από την κρίση

-Οριζόντια μείωση ενοικίων κατά 20% στα ξενοδοχεία που λειτουργούν σε ακίνητα του Δημοσίου και

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της συμπλοκής στην Πεύκη


Ταυτοποιήθηκε ο νεαρός που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Στην ταυτοποίηση του δράστη συνέβαλε η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του στο δικτυακό τόπο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι το πιστόλι Glock που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Κατά την ανταλλαγή των πυρών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας εκ των δραστών, ο οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου (οι δύο αστυνομικοί στο ΚΑΤ και ο τρίτος τραυματίας στον Ερυθρό Σταυρό). Ο ένας αστυνομικός φέρει τραύματα στο θώρακα από θραύσματα σφαίρας, ο άλλος έχει τραυματιστεί από σφαίρα στον ώμο, ενώ ο νεαρός που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των

Nοσοκομειακοί γιατροί: «Θα θρηνήσουμε θύματα αν συγχωνευθούν νοσοκομεία»


Αν γίνουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων που σχεδιάζονται, «θα θρηνήσουμε θύματα, καθώς οι άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται εγκαίρως για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινά σε αυτούς νοσοκομεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, Δ. Βαρνάβας.

Ο κ. Βαρνάβας υπογράμμισε ότι απαιτείται η πρόσληψη 6.500 γιατρών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα υγείας. Τα μεγαλύτερα κενά προσωπικού, όπως είπε, καταγράφονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

Όπως ανέφερε , «κενά παρατηρούνται σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, όπως η παιδιατρική, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, η αναισθησιολογία, η χειρουργική, η παθολογία, η ακτινολογία, η μικροβιολογία, η μαιευτική και η οφθαλμολογία».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιατρών Ελλάδος επισήμαναν ότι σήμερα υπηρετούν 12.353 γιατροί στα νοσοκομεία και 3.073 στα κέντρα υγείας και εξήγησαν ότι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες χρειάζονται 3.500 ειδικευμένοι και 1.100 ειδικευόμενοι στα

ΓΣΕΕ: «Παγίδα ανεργίας» η αξιολόγηση υπαλλήλων στο Δημόσιο


Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μετατραπεί η «τσιμπίδα» της αξιολόγησης σε «παγίδα ανεργίας για χιλιάδες υπαλλήλους» του ευρύτερου δημόσιου τομέα εκφράζει με σχετική του δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.

Ο κ. Κιουτσούκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με άλλοθι το δημοσιονομικό έλλειμμα και ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας, «ανοίγει διά της τεθλασμένης οδού την κερκόπορτα για την απόλυση υπαλλήλων αορίστου και ορισμένου χρόνου στο δημόσιο».

Επικαλούμενος τις σχετικές αναφορές των κ.κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για διγλωσσία και τονίζει ότι για μία ακόμη φορά οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, φορτώνονται στις πλάτες τους «τα διαχρονικά λάθη και τις ρουσφετολογικές πρακτικές των εκάστοτε

«Παγώνουν» τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων


«Παγώνουν» τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προωθείται, άμεσα, στη Βουλή, σχετική ρύθμιση. «Πρόκειται για μια επιβεβλημένη απόφαση στο πλαίσιο της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελούν μέρος του συνολικού συστήματος παροχής εκπαίδευσης στη χώρα μας, κρίνεται σκόπιμη η προσωρινή αποτροπή των αυξήσεων των

Προκλήσεων συνέχεια από τους Τούρκους για Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι


Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί «στρατιωτικής κατοχής των Ελλήνων» στα δύο νησιά.

Η νέα αφορμή δόθηκε με την απόφαση μελών του Δημοκρατικού Κόμματος (DP, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική εθνοσυνέλευση) να επισκεφθούν τα δύο νησιά, ενώ προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα αναφορά του προέδρου του Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, σύμφωνα με την οποία τα δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».

Σήμερα, τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στην προσπάθεια μελών του Δημοκρατικού Κόμματος -μεταξύ των οποίων ο απόστρατος συνταγματάρχης και υποψήφιος βουλευτής Ουμίτ Γιαλίμ- να επισκεφθούν με μικρό σκάφος αναψυχής τα ελληνικά νησιά.

«Τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων», δήλωσε στη εφημερίδα Hurriyet ο Γιαλίμ και ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τα μέλη του DP να

Απεργία έως τις 22/5 στα ΕΛ.ΠΕ.


Σχετικά άρθραΝέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, που προχώρησαν από σήμερα σε απεργία, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων κατηγόρησαν τη διοίκηση του ομίλου ότι συνεχίζει να ζητά την αποδόμηση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, «εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών της».

Οι εργαζόμενοι, που ζητούν υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση των υπερωριών και προσλήψεις καταλόγισαν επίσης στη διοίκηση των ΕΛΠΕ ότι διαστρεβλώνει και

΄Αρση περιορισμών για το bake off ζητεί η Κομισιόν


Τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τις απαιτήσεις ελάχιστου εμβαδού για την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας με τη χρήση της μεθόδου περάτωσης έψησης (μέθοδος «bake‑off») ζήτησε από τη χώρα μας η Κομισιόν

Η μέθοδος «bake‑off» συνίσταται στην ταχεία απόψυξη και εν συνεχεία αναθέρμανση ή έψηση, στα σημεία πώλησης, προϊόντων που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα και σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί εμβαδόν τουλάχιστον 24,99 m2 για την παρασκευή των εν λόγω προϊόντων.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι εν λόγω απαιτήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη την ειδική φύση των προϊόντων αυτών και την ιδιαίτερη ελκυστικότητά τους να είναι έτοιμα για κατανάλωση έπειτα από ένα σύντομο

«Αδέσποτοι» εξωπλανήτες στο σύμπαν


Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι συνειδητοποιούν ότι στο σύμπαν είναι κατά πάσα πιθανότητα ιδιαίτερα διαδεδομένο ένα φαινόμενο, που ως τώρα θεωρείτο αδιανόητο ή έστω πολύ σπάνιο. Υπάρχουν ουκ ολίγοι πλανήτες που δεν βρίσκονται «αγκιστρωμένοι» σε τροχιά γύρω από ένα μητρικό άστρο-ήλιο, αλλά περιπλανιούνται στους ουρανούς.

Οι πρώτες στατιστικές-μαθηματικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι τέτοιοι πλανήτες είναι δυνατό να είναι τόσοι πολλοί, όσοι και τα άστρα-ήλιοι στο γαλαξία μας ή ακόμα περισσότεροι. Σύμφωνα με μια εκτίμηση των ερευνητών, μπορεί να υπάρχουν έως και 400 δισεκατομμύρια τέτοιοι «μοναχικοί» πλανήτες, δηλαδή πολύ περισσότεροι από τα κοινά άστρα, όπως ο ήλιος μας.

Δύο διεθνείς ομάδες επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή αστροφυσικής Τακαχίρο Σούμι του πανεπιστημίου της Οσάκα, μετά από διετή έρευνα ανάμεσα σε δεκάδες εκατομμύρια άστρα του γαλαξία μας, εντόπισαν 10 πλανήτες, με τη μάζα περίπου του Δία, οι οποίοι βρίσκονται σε τόσο

Στ. Μάνος: Να καταργηθούν οι θέσεις όσων περισσεύουν στο Δημόσιο


Αν φύγει κόσμος από το Δημόσιο, θα χάσουν τη δουλειά τους πολύ λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που περισσεύουν στο Δημόσιο πρέπει να καταργηθούν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μάνος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται, ούτε πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα», αλλά όσοι «περισσεύουν» στο δημόσιο τομέα. «Δεν είναι δυνατόν η ιδιωτική οικονομία που πνέει τα λοίσθια αυτή τη στιγμή να πληρώνει συνεχώς για να διατηρούνται περισσευούμενοι άνθρωποι στο Δημόσιο που δεν κάνουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει εάν δεν γίνει δραστική περικοπή δαπανών.


Αναφορικά με την πρόσκληση της κυβέρνησης για συναίνεση, ο πρόεδρος της Δράσης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δίκιο που λέει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει γενικά με ό,τι λέει το

Το 2012 οι πρώτες παραχωρήσεις περιφερειακών αεροδρομίων


Το 2012 αναμένονται οι πρώτες παραχωρήσεις περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε ιδιώτες, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, από το βήμα ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα την προώθηση του τουρισμού μέσω της προσέλκυσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Όπως διευκρίνισε, ο υφυπουργός, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η επιλογή του συμβούλου, με στόχο η υποβολή των μελετών για τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνει έως το τέλος του 2011.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, όπως άλλωστε είχε

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής


Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 10,6 εκατ. ευρώ καταβάλλει αύριο Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμύς 10.029 δικαιούχων ο ΕΛΓΑ.

Η καταβολή αφορά ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Ιούλιος 2010 - Δεκέμβριος 2010, εκτός των καλλιεργειών εσπεριδοειδών και φθινοπωρινής πατάτας στους ακόλουθους νομούς:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, ʼρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας,

Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές

Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές με ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να διατηρούν τις δυνάμεις τους.

Ειδικότερα σημειώνεται μικρή πτώση των ποσοστών της ΠΑΣΠ και μικρή άνοδος της ΔΑΠ.

Άνοδο δείχνουν τα αποτελέσματα που έδωσαν οι παρατάξεις στις δυνάμεις της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ και μικρή πτώση των ακροαριστερών σχημάτων.

Η εκλογική διαδικασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έδωσε και εφέτος την εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας από τους ίδιους τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίοι έδωσαν για ακόμη μία χρονιά ασαφή

Θα ελέγχουμε τις συσκευές του σπιτιού κουνώντας τα χέρια μας

Ομάδα ερευνητών της Microsoft, χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα σε ρόλο κεραίας, ανέπτυξε μια τεχνολογία που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει σε κάποιον να ελέγχει τις λειτουργίες και τις συσκευές του σπιτιού του με απλές κινήσεις του σώματος.

Οι ερευνητές αρχικά διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να λαμβάνει επιτυχώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από όλα τα οικιακά ηλεκτρικά συστήματα και τις συσκευές. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με αυτά τα σήματα και κατάφεραν να αναπτύξουν ένα επαναστατικό σύστημα ελέγχου των λειτουργιών και συσκευών του σπιτιού.

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα που ανέπτυξαν οι ερευνητές αποτελείται από ένα φορητό υπολογιστή, μια συσκευή συλλογής δεδομένων και ένα μηχανισμό με αισθητήρα τον οποίο έχει πάνω του ο χρήστης. Στο πρωτότυπο σύστημα που κατασκεύασαν ο μηχανισμός με τον αισθητήρα τοποθετείται στον λαιμό του

Αποκωδικοποιήθηκαν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα


Ένα βήμα πιο κοντά στο «διάβασμα» του εγκεφάλου μας βρίσκονται οι επιστήμονες μετά την αποκωδικοποίηση των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων.

Το νέο επίτευγμα ανήκει σε ειδικούς από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης οι οποίοι ζήτησαν από έξι εθελοντές να εντοπίσουν διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, φόβο και έκπληξη σε εικόνες ανθρώπινων προσώπων τις οποίες κοιτούσαν. Με χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος οι ειδικοί μέτρησαν τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπονταν ανάλογα με τις αντιδράσεις των εθελοντών.

Όταν συγκρίθηκαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων με την καταγραφή των κυμάτων, κατέστη

Συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ στο ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό, στα Μέγαρα, από 19-28/5


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, λόγω εργασιών εκσκαφής τάφρου, τοποθέτησης αγωγού αποστράγγισης και αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα, θα γίνεται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από την χ/θ 59+700 έως την χ/θ 59+000, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, για

ΔΝΤ: Παραιτήθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν


Την παραίτηση του γενικού του διευθυντή, Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες απόπειρας βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel, στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε, ότι, σύντομα θα συνεδριάσει το διοικητικό του συμβούλιο για τη διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν σε ανακοίνωσή του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που έχουν προκύψει εναντίον μου».

Σημειώνεται, ότι, χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ εκτελεί μέχρι την επιλογή νέου, ο Τζον Λίπσκυ.
Σήμερα, Πέμπτη, οι συνήγοροι του Στρος Καν θα ζητήσουν και πάλι την αποφυλάκισή του με εγγύηση ενός εκατ. δολ. και τον 24ωρο περιορισμό του σε κατοικία, εν αναμονή της δίκης για

Ο καιρός στις 19.05.2011


Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, περιμένουμε τη Πέμπτη 19 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 22 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα