www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Nοσοκομειακοί γιατροί: «Θα θρηνήσουμε θύματα αν συγχωνευθούν νοσοκομεία»


Αν γίνουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων που σχεδιάζονται, «θα θρηνήσουμε θύματα, καθώς οι άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται εγκαίρως για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινά σε αυτούς νοσοκομεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, Δ. Βαρνάβας.

Ο κ. Βαρνάβας υπογράμμισε ότι απαιτείται η πρόσληψη 6.500 γιατρών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα υγείας. Τα μεγαλύτερα κενά προσωπικού, όπως είπε, καταγράφονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

Όπως ανέφερε , «κενά παρατηρούνται σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, όπως η παιδιατρική, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, η αναισθησιολογία, η χειρουργική, η παθολογία, η ακτινολογία, η μικροβιολογία, η μαιευτική και η οφθαλμολογία».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιατρών Ελλάδος επισήμαναν ότι σήμερα υπηρετούν 12.353 γιατροί στα νοσοκομεία και 3.073 στα κέντρα υγείας και εξήγησαν ότι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες χρειάζονται 3.500 ειδικευμένοι και 1.100 ειδικευόμενοι στα
νοσοκομεία και άλλοι 400 στα κέντρα υγείας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Σ. Τσούκαλος, ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας δε λέει την αλήθεια, δεν γνωρίζει το αντικείμενο και χρησιμοποιεί αμφιβόλου ικανότητας συμβούλους και πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα, δεν κουβεντιάζει με αυτούς που λειτουργούν το ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: