www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συμπλοκή στην Πεύκη - Σπουδαστής των ΤΕΙ ο 21χρονος

Σπουδαστής σε σχολή των ΤΕΙ σχετική με περιβαλλοντικές επιστήμες, σε πόλη της περιφέρειας, ο οποίος είχε να δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του επί τουλάχιστον έναν χρόνο, είναι ο 21χρονος τραυματίας της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι των γονιών του στην Αθήνα, ενώ σχετικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει και στην πόλη της περιφέρειας όπου σπούδαζε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είχε εγκαταλείψει την σχολή του και παραμένει άγνωστος ο τόπος διαμονής του, τους τελευταίους μήνες. Οι γονείς του ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε
εξαφανισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί συσχετίζουν αυτήν την επιλογή του με αντίστοιχες ενέργειες των νεαρών αντιεξουσιαστών μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Τα πλήρη στοιχεία του τραυματία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος ήταν ο προορισμός ή ο στόχος των δύο υπόπτων που πυροβόλησαν, την Τετάρτη το απόγευμα, τους αστυνομικούς στην συμβολή των οδών Επικούρου και Αιώλου στην Πεύκη.

Στην περιοχή εκτός από την κλεμμένη μοτοσυκλέτα από την Κυψέλη, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες βρεθηκαν δύο ακόμη κλεμμένα οχήματα - ενα από τα οποία είναι ΒΑΝ - που είχαν κλαπεί επίσης από την ίδια περιοχή της Αθήνας, τις τελευταίες εβδομάδες.

Με αυτά τα δεδομένα οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο σε γειτονικό σημείο να βρίσκεται διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι δύο ύποπτοι ως κατάλυμα ή και οπλαποθήκη. Για αυτόν τον λόγο γίνεται εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή για να βρεθεί διαμέρισμα ή άλλος χώρος που μπορεί να χρησιμποιούσαν οι ύποπτοι.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι η συνάντηση με τους αστυνομικούς και η συμπλοκή που ακολούθησε να σταμάτησε επιχείρηση με στόχο τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος διαμένει εκεί κοντά και περνούσε από εκείνο το σημείο σε καθημερινή βάση.

Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι προς στιγμήν δεν έχουν κανένα απτό στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: