www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αναιρέθηκε η αποφυλάκιση τριών για τον Επαναστατικό Αγώνα


Για δεύτερη φορά θα κριθεί η παράταση της προφυλάκισης τριών φερόμενων ως εμπλεκομένων στον "Επαναστατικό Αγώνα" μετά την αναίρεση, από τον ΄Αρειο Πάγο, βουλεύματος που δεν παράτεινε την προφυλάκιση.

Εκ νέου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών το ζήτημα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης για ένα ακόμη εξάμηνο των εμπλεκομένων στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" Ευάγγελου Σταθόπουλου, Χριστόφορου Κορτέση και Σαράντου Νικητόπουλου, καθώς ο ʼρειος Πάγος αναίρεσε το υπ' αριθμ. 807/2011 βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επίσης, έχει ελλιπή αιτιολογία και δεν αναφέρει περιστατικά από τα οποία να συμπεραίνεται με μεγάλη πιθανότητα ότι δεν θα διαπράξουν τα ίδια αδικήματα, ενόψει μάλιστα των χαρακτηριστικών των πράξεων τους ως βαρέων κακουργημάτων που
αντιμετωπίζουν ποινές ισοβίων ή κάθειρξης έως 20 ετών.

Ακόμη, αναφέρουν οι αρεοπαγίτες ότι το βούλευμα του Συμβουλίου δεν αιτιολογεί την έλλειψη των ιδιαίτερων εκείνων χαρακτηριστικών πράξεων που τους καταλογίζονται -για τις οποίες και προφυλακίστηκαν- για να αποτραπεί η περαιτέρω δράση τους, αλλά δεν αιτιολογεί και γιατί δεν είναι πιθανή νέα εγκληματική δραστηριότητά τους.

Τώρα, οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές θα αποφανθούν εάν μετά την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος από τον Αρειο Πάγο ενεργοποιείται ή όχι το καθεστώς της προφυλάκισης για τα τρία φερόμενα ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή θα πρέπει να αναμένεται η νέα κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: