www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατ. δολ. ο Στρος Καν


Δεκτό έγινε το δεύτερο αίτημα του Ντομινίκ Στρος - Καν για την αποφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολ. Όπως αποφάσισε ο αμερικανός δικαστής, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς τάχθηκαν κατά του ορισμού εγγύησης για την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στις ΗΠΑ.

Παρά το ότι ο συνήγορός του χαρακτήρισε άδικη την εισήγηση, οι εισαγγελείς επέμειναν, λέγοντας ότι ο κ. Στρος Καν έφυγε «ασυνήθιστα βιαστικά» από το ξενοδοχείο, και έτσι, «κανένα ποσό εγγύησης δεν θα είναι επαρκές ώστε να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο». Όπως υποστήριξαν, «έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος».

Παράλληλα, το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην
επικεφαλής του ΔΝΤ.

Γάλλος πολιτικός υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αποφυλάκιση του. Προφυλακίστηκε τη Δευτέρα μετά από εντολή της δικαστού Μελίσα Τζάκσον, που αρνήθηκε να τον αποφυλακίσει, παρά την προσφορά εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επικαλούμενη τον κίνδυνο διαφυγής του στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: