www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» Κακλαμάνη σε εκλογή προέδρου από τη βάση

«Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έκανε το λάθος, εγώ ήμουν αντίθετος τότε, εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα δεν βγαίνουν στη γύρα για να εκλέξουν Προέδρους, όργανα.

Έχουν οργανώσεις, έχουν μέλη, τα οποία συζητούν, χαράσσουν όλοι μαζί από πάνω μέχρι κάτω στρατηγικές, την πολιτική τους, τα προγράμματά τους, και συνέρχονται μετά με εκπροσώπους, που δεν μπορεί να υπερβαίνουν, σε όλη την Ευρώπη στην Γαλλία τη Γερμανία, μεγάλες χώρες, τα συνέδρια των κομμάτων είναι 500-600 άτομα που εκπροσωπούν όμως εκατοντάδες χιλιάδες μελών.

Εδώ στην Ελλάδα βρήκαμε τα συνέδρια των 6-7 χιλιάδων, και γι αυτό και δεν έχουμε και κόμματα που να λειτουργούν δημοκρατικά», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης,

Γ. Καρατζαφέρης: Τελευταία ευκαιρία ο Λ. Παπαδήμος


Την ανάγκη ύπαρξης, πάση θυσία, πολιτικής σταθερότητας, ώστε η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι «ο Παπαδήμος είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και δεν θα έχουμε άλλη». Διευκρίνισε, επίσης, ότι ουδέποτε είπε πως θα άρει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση,

ΣΕΒ: Στο τραπέζι η μείωση του μέσου κόστους εργασίας

Στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του μέσου κόστους εργασίας εστίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας πως ο Σύνδεσμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός.

 «Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στην κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής. Αυτό είναι το αντικείμενο της συζήτησης» σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, στο πλαίσιο των επαφών του Πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους.


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι θα γίνει με τα μισθολογικά, τις ωριμάνσεις και τις τριετίες, απάντησε πως όλα αυτά είναι που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε πως «οι κοινωνικοί εταίροι έχουν δείξει την ωριμότητα και διαθέτουν την υπευθυνότητα να συζητήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα».

Διαδοχικές συναντήσεις


Ο κ. Παπαδήμος αυτή την ώρα συναντάται με τη ΓΣΕΕ Ακολουθούν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ στις 15.30 και με τη ΓΣΕΒΕΕ στις 16.00.

Εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε

Οι συχνές «κοπάνες» βλάπτουν την ψυχική υγεία των μαθητών


Από ψυχολογικές διαταραχές απειλούνται οι μαθητές που απουσιάζουν συχνά από το σχολείο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 17.000 παιδιών.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Child Development», η παρατεταμένη απουσία από το σχολείο συνδέεται με την εμφάνιση προβλημάτων ψυχολογικής φύσης κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή αργότερα.

«Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές που απουσιάζουν επί μακρόν από το σχολείο είναι πιθανό να εμφανίσουν ψυχολογικές διαταραχές, αλλά δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό», αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζέφρι Γουντ. Επισημαίνει ακόμη ότι πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο στον οποίο μπορεί να εισέλθει ένας μαθητής αφού οι ψυχολογικές διαταραχές που είναι πιθανό να προκληθούν από την παρατεταμένη απουσία, οδηγούν σε νέες αναγκαστικές

Νέα πολιτική παρέμβαση του Δ. Δασκαλόπουλου


Κάλεσμα στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να στηρίξουν το έργο της απεύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος αλλά και το συμφέρον τους.

Οπως είπε, «πρέπει να μάθουν να μιλούν με μια φωνή και να πράττουν με μια θέληση». «Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει αποστολή εθνικής σωτηρίας, θα πετύχει μόνο αν

Τι θα δούμε σήμερα στον πειρασμό;

Ο Μπεχλούλ και η Μπιχτέρ συναντιούνται και βγάζουν, ο ένας στον άλλον, τον πόνο αυτού του απαγορευμένου έρωτα. Η Μπιχτέρ καταλαβαίνει πλέον ότι έχει έρθει η ώρα των αποφάσεων.

Ο Αντνάν υπολογίζει την απόσταση που τον χωρίζει από τη γυναίκα του και αποφασίζει, να μην υποκύψει πάλι στη γοητεία της. Η Μπιχτέρ βυθίζεται στην απελπισία μετά την πολλοστή ήττα που βιώνει και αναστατώνει και τον Μπεχλούλ με την απόφασή της να γυρίσει στο σπίτι.

Η Μαντμουαζέλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο Μπεσίρ όμως,

Τι μπορεί να σημαίνουν τα παγωμένα χέρια για την υγεία μας;


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παγωμένα χέρια όχι μόνο δεν αποτελούν ανησυχητικό φαινόμενο, αλλά μπορεί μάλιστα να είναι ένδειξη καλής υγείας!

Στους ανθρώπους με χαμηλή πίεση -σε φυσιολογικά όμως επίπεδα- η μεγαλύτερη ροή αίματος συγκεντρώνεται στον κορμό, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα άκρα τους να είναι χαμηλή, είτε βρίσκονται σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά, αν τα παγωμένα χέρια σου (ή πόδια) συνοδεύονται από τριχόπτωση ή αν ξεχνάς εύκολα και συχνά, ενδέχεται να πάσχεις από υποθυρεοειδισμό.

Σύμφωνα με τον Steve Rosenbaum, το μούδιασμα ή το μυρμήγκιασμα μπορεί να αποτελούν ένδειξη έλλειψης βιταμίνης B12. Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να το εντοπίσει, ενώ και οι δύο αυτές

Νέα 48ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία

Την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας στην Ελευθεροτυπία, από σήμερα ως τις 10 το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισαν οι ενώσεις Τύπου, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του από τα τέλη του περασμένου μήνα ζητώντας να τους πληρωθούν οι μισθοί Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου καθώς και το δώρο

Τα νέα είδη φυτών θα αποκτούν και αγγλικά ονόματα

Αλλαγή στον τρόπο ονοματοθεσίας φέρνει το 2012 στη Βοτανική καθώς οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ταξινόμηση και το «βάφτισμα» των νέων ειδών φυτών, αποφάσισαν να μην δίνουν μόνο λατινικά ονόματα, αλλά και αγγλικά.

Τα λατινικά, μπορεί εδώ και αιώνες να αποτελούν την «επίσημη» γλώσσα των βιολόγων, η όλη, όμως, ταξινομική διαδικασία έχει αποδειχτεί πολύ χρονοβόρα, με συνέπεια να υπάρχουν είδη που εξαφανίζονται από προσώπου γης, πριν καν αποκτήσουν ένα όνομα.

Δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή όλο και λιγότεροι επιστήμονες είναι εξοικειωμένοι με τα λατινικά, αργεί υπερβολικά η εξακρίβωση ότι το νέο όνομα είναι επιστημονικά και γραμματικά σωστό, ενώ στη συνέχεια η νέα λατινική ονομασία πρέπει να δημοσιευτεί σε κάποιο καταξιωμένο επιστημονικό

Σημαντικό εύρημα για τη μυική ενδυνάμωση από Ελληνίδα ερευνήτρια


Μια νέα επιστημονική έρευνα, υπό Ελληνίδα ερευνήτρια στη Γαλλία, έρχεται να ρίξει φως στο βιολογικό μηχανισμό που επιτρέπει στους μύες να διογκώνονται όσο πιο πολύ γυμνάζονται.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αθανασία Σωτηροπούλου του ιατρικού ερευνητικού ινστιτούτου INSERM και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, καθώς και του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, μελέτησαν τον τρόπο που τα μυϊκά κύτταρα «μεταφράζουν» σε έξτρα όγκο την άρση βαρών και τις άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.


Το μυστικό πρωτίστως βρίσκεται σε ένα χημικό παράγοντα που παράγεται από τα κύτταρα των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης και ο οποίος στέλνει σήματα στα μυϊκά κύτταρα να πολλαπλασιαστούν, ώστε να είναι σε θέση να σηκώσουν το πρόσθετο βάρος και να καταβάλουν

Το καζανάκι της τουαλέτας «εκτοξεύει κολοβακτηρίδια»

Το να τραβάει κανείς το καζανάκι χωρίς να έχει πρώτα κατεβάσει το καπάκι της τουαλέτας δημιουργεί κίνδυνο διασποράς επικίνδυνων βακτηρίων, προειδοποιούν Βρετανοί ερευνητές.

Όπως έδειξαν τα πειράματα στις τουαλέτες νοσοκομείων, τo νερό από το καζανάκι εκτοξεύει δεκάδες σταγονίδια ακόμα και 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα, μολύνοντας έτσι τις γύρω επιφάνειες.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Λιντς ανίχνευσε το κολοβακτηρίδιο Clostridium difficile, το οποίο προκαλεί σοβαρή διάρροια.

Η λοίμωξη είναι συχνότερη σε ασθενείς που είχαν προηγουμένως λάβει αντιβιοτικά, τα οποία καταστρέφουν τα ανταγωνιστικά μικρόβια του εντέρου. Για το λόγο αυτό, το Clostridium difficile απαντάται συχνότερα στους χώρους των νοσοκομείων.

«Οι μέγιστοι αριθμοί C.difficile καταγράφηκαν σε δείγματα αέρα που λήφθηκαν αμέσως μετά την απόπλυση της λεκάνης. Μειώθηκαν κατά οκτώ φορές έπειτα από 60 λεπτά και κατά περαιτέρω

Οι ημικρύσταλλοι είναι εξωγήινοι


Οι μοναδικοί φυσικοί ημικρύσταλλοι που έχουν βρεθεί ως τώρα στη Γη είναι τελικώς… εξωγήινοι. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι επιστήμονες που τους ανακάλυψαν πριν από δυο χρόνια σε δείγματα πετρωμάτων από τα βουνά της Ρωσίας.

Όπως υποστηρίζουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», η «ειδικών συνθηκών» χημεία των ρωσικών ημικρυστάλλων υποδηλώνει ότι μάλλον σχηματίστηκαν στο Διάστημα και έφθασαν ως εδώ με κάποιον μετεωρίτη.

Αδύνατη δομή


Οι ημικρύσταλλοι έχουν τόσο ιδιόρρυθμη δομή ώστε μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο στα επιστημονικά εργαστήρια. Ο Ντάνιελ Σέχτμαν άλλωστε, ο οποίος τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο Νομπέλ Χημείας για την ανακάλυψή τους στη δεκαετία του 1980, είχε αρχικά αντιμετωπίσει ακόμη και τον χλευασμό των συναδέλφων του οι οποίοι θεωρούσαν ότι τα αντικείμενα που περιέγραφε ήταν «αδύνατα».

Η αλλόκοτη δομή τους βρίσκεται ανάμεσα σε αυτή του γυαλιού και των κρυστάλλων και ξεφεύγει από τους γενικώς αποδεκτούς κανόνες της «κρυσταλλικής» συμμετρίας.

Αν και η διάταξη των ατόμων των ημικρυστάλλων είναι συμμετρική, δεν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο – δεν χαρακτηρίζεται δηλαδή από την περιοδικότητα που παρατηρείται στους

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων εντάχθηκαν στην διαδικασία τακτοποίησης των ακινήτων τους προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ήδη εστάλη στις εφορίες.

Προβλέπεται ότι τα ακίνητα αυτά θα μπορούν να πάρουν ρεύμα από τη ΔΕΗ χωρίς προηγούμενη έγκριση της εφορίας και χωρίς να υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να κατονομάσει τους εργολάβους που συμμετείχαν στην

Πράσινο φως στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Μου χαρίζεις το ακίνητο σου, σου διαγράφω τα χρέη». Αυτό είναι το πνεύμα της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα παρουσιάσει αύριο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο.

Η διάταξη για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τις παρεμβάσεις που έχει ζητήσει η τρόικα προβλέπει τα εξής:

Η εξόφληση των οφειλών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων.

-Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων.

-Σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων.

-Σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων.

-Σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων.

-Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και τις 31

Θερίζει η ελονοσία στη Λακωνία- Μεμονωμένα περιστατικά στην Αττική


Σε επιδημία τείνει να εξελιχθεί η ελονοσία στο νομο Λακωνίας με παρόμοια περιστατικά να έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», στη Λακωνία έχουν καταγραφεί επίσημα 35 θανάτοι από τη νόσο!

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Βήμα FM 99,5 επιβεβαίωσε τα περιστατικά και απέδωσε την εξαρση της ελονοσίας στην μαζική άφιξη αλλοδαπών, κυριως από το Μπαγκλαντές, στη περιοχή.

Τα πρώτα περιστατικά ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης εμφανίστηκαν το καλοκαίρι στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, ενώ σποραδικά περιστατικά χωρίς αναφερόμενο ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές χώρες εμφανίστηκαν σε άλλες 4 περιφερειακές ενότητες: Ευβοίας, Λαρίσης, Ανατολικής Αττικής, και Βοιωτίας.

Τότε, είχαν διαγνωσθεί συνολικά 28 κρούσματα ελονοσίας, σε Έλληνες που δεν ανέφεραν ιστορικό μετακίνησης σε ενδημικές για την ελονοσία περιοχές.

Η πραγματικότητα τελικά είναι πολύ χειρότερη αφού ο αριθμός των νεκρών από ελονοσία στην

Στις 21 Μαΐου το πρώτο «κουδούνι» για τις Πανελλαδικές

Στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, για περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε τα μαθήματα στα Λύκεια να ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου και στα Γυμνάσια στις 25

΄Εμποροι Αθήνας: Ούτε να σκέφτεστε 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων


Αναποτελεσματικό κρίνει το ιταλικό μέτρο για 24ωρη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π.Καρέλλας, προειδοποιώντας τους αρμοδίους στην Ελλάδα να μην τους μπαίνουν παρόμοιες ιδέες.

Τέτοια μέτρα τονίζει «δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε της αγοράς, ούτε της απασχόλησης» τονίζει. Αντίθετα, προσθέτει, θα σημάνουν «το θάνατο της μικρής εμπορικής επιχείρησης» και θα οδηγήσουν σε ολιγοπώληση της αγοράς και «σε αφελληνισμό του συρρικνωμένου τζίρου».

Θέσεις εργασίας θα προέλθουν όχι από τη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά από μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζει ο κ. Καρέλλας.

Ειδικότερα, ο κ. Καρέλλας σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους τη σχετική ιταλική απόφαση τόνισε «δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε της αγοράς, ούτε της απασχόλησης, μέτρα όπως αυτό που έλαβε

Φίλος ή εχθρός ο καφές;


Τελικά αυτό το υπέροχο ρόφημα που πίνουμε σχεδόν όλοι κάθε πρωί, με την απίστευτη μυρωδιά που ως δια μαγείας μας ξυπνάει και κάνει τις αισθήσεις μας να δουλεύουν πιο γρήγορα, είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε ή το αντίθετο είναι τόσο ένοχο όσο πολλοί πιστεύουν; Ο καφές είναι ίσως το ρόφημα για το οποίο έχουν γραφτεί τόσο αντίθετες απόψεις.

Άλλοι θεωρούν ότι σε γενικές γραμμές είναι βλαβερός και άλλοι υποστηρίζουν ότι σε κανονικές ποσότητες βοηθάει τον οργανισμό να αντεπεξέλθει αλλά και να θωρακιστεί. Ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά του ροφήματος που θεωρείται ένα από τα πλέον δημοφιλή στον κόσμο.

- Ο καφές σε μέτριες ποσότητες, βελτιώνει τη νοητική λειτουργία του ανθρώπου και έρευνες που έγιναν (μιλάμε πάντα για μέτριες ποσότητες και όχι για υπερκατανάλωση) έδειξαν ότι άτομα που πίνουν καφέ έχουν 80% λιγότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Πάρκινσον.

- Ο καφές βοηθάει στο να μην εμφανισθεί καρκίνος στο παχύ έντερο. Έρευνες έδειξαν ότι 2 – 3

Χειμερινές εκπτώσεις 2012 στις 15 Ιανουαρίου


Σε μπαράζ γενναίων προσφορών προχωρούν από σήμερα οι έμποροι, πριν ακόμη κλείσουν οι χριστουγεννιάτικες μειώσεις τιμών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες, φορολογικές κυρίως, υποχρεώσεις του Ιανουαρίου.

Οι επιγραφές έχουν ήδη αναρτηθεί στις βιτρίνες αναγγέλλοντας γενναίες μειώσεις στις τιμές: 50%, 60%, ακόμη και 70%, ποσοστά που αναμένεται να επαναληφθούν στις εκπτώσεις οι οποίες αρχίζουν επισήμως στις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι έμποροι προσανατολίζονται για πρώτη φορά να ζητήσουν την απελευθέρωση των προσφορών, δεδομένου ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεχείς γύρους προσφορών.

«Ουσιαστικά η αγορά εισέρχεται από σήμερα σε περίοδο προεκπτώσεων και μάλιστα με δυναμικούς ρυθμούς», δηλώνει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). «Η αγορά προσανατολίζεται προς την τακτική των προσφορών. Ολο το 2011 βρισκόμασταν μόνιμα σε προσφορές και εκπτώσεις. Οπότε, τίθεται το ζήτημα μήπως είναι

ΑΣΕΠ: Διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς αρχές του 2012


Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα δημοσιευθεί η προκήρυξη πρόσληψης δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι νέοι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν σε γραπτή εξέταση, μέσω ΑΣΕΠ, πριν από τον Ιούνιο του 2012. Μέσω του διαγωνισμού θα προσληφθούν μόνιμα στα Ειδικά Σχολεία 300 Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί (282 και 18) και ενώ άλλες 200 θέσεις θα καλυφθούν μόνιμα από τους πίνακες αναπληρωτών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος οι απόφοιτοι των δυο Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής, δηλαδή του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του

Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει στο δάνειο των 130 δισ. για να αποφύγει τη χρεοκοπία


Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Παντελή Καψή πως «αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ», η γερμανική έκδοση του πρακτορείου Reuters, μεταδίδει ότι «δεν αποτελεί πλέον ταμπού η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

«Η Ελλάδα ελπίζει στην επιχορήγηση των 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει τη χρεοκοπία», αναφέρει. «Ωστόσο ο

Η δράση των ξηρών καρπών στο διαβήτη

Οι ξηροί καρποί έχουν πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες, είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ωμέγα 3, αποτελούν καλές πηγές φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και πολλά μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο), ενώ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η συστηματική κατανάλωσή τους έχει συνδυαστεί με πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων. Για το λόγο αυτό η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής και έχουν τη δική τους θέση στην Πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής.

Δύο νέες μελέτες σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία, από την κατανάλωση αμυγδάλων, έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη σημασία και τη διατροφική αξία γενικά, των ξηρών καρπών στο ΣΔ. Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 στην καλύτερη διατήρηση της γλυκόζης στο

Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών


Συνεχίζεται η τετραήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και των ιδιωτών γιατρών, αλλά και η αποχή των νοσοκομειακών γιατρών από από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο δεν εξυπηρετούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, παρά μόνο τα επείγοντα.

Την ίδια ώρα, προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η σύγκρουση κυβέρνησης - φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις οφειλές των Ταμείων, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Σε ενημέρωσή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει πως στη συνάντηση ικανοποιήθηκε τόσο το κρίσιμο θέμα των

Ο καιρός στις 04.01.2012


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρό παγετό τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 ως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 ως 14 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό