www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός στις 22.10.2010

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Στερεά και την Κεντρική Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και την Κρήτη περιμένουμε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως

Διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο Γ. Παπανδρέου

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης σε δημοσιογράφους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών θα δώσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Η συνέντευξη εξετάζεται να γίνει είτε την ερχόμενη Δευτέρα είτε την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Περιστέρι, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "πατριωτική" την

Εντοπίστηκε οπλοστάσιο στη Χαλκιδική

Με όπλα και πυρομαχικά στην κατοχή τους συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Χαλκιδική.


Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 30 χειροβομβίδες , ένα πιστόλι, μια κυνηγετική καραμπίνα , ένα αεροβόλο όπλο, τρεις ηλεκτρικοί πυροκροτητές, φυσίγγια και αρχαία αντικείμενα.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση και

Έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Περιστέρι.


Το ποσό θα καταβληθεί στο τέλος του έτους μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου. Τις λεπτομέρειες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα τις ανακοινώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα παρέχεται δωρεάν

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» από την άφιξη Ερντογάν

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε η άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού στο κέντρο της Αθήνας.


Η πρόσβαση στους δρόμους γύρω από τη Βουλή ήταν αδύνατη καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια προκειμένου να δειπνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου.

Παρά την παρουσία τροχονόμων τα αυτοκίνητα

Εντοπίστηκε φυτεία με 400 χασισόδεντρα στα Χανιά

Χασισοφυτεία με 400 δενδρύλλια βρήκε και κατάσχεσε η Αστυνομία, σε δύσβατη τοποθεσία στην Κίσαμο Χανίων.


Για το σκοπό αυτό οργανώθηκε πεζοπόρα επιχείρηση εξερεύνησης και τελικά η φυτεία εντοπίστηκε μέσα σε θαμνώδη έκταση, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Τα 400 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2.5 μέτρων, ήταν στο στάδιο της συγκομιδής. Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 56

Εβδομάδα απεργιών η ερχόμενη για τον ΟΣΕ

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, πλην της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Λόγω των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο.


Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον Οργανισμό, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, στην αρμόδια κοινοβουλευτική

Ξεπέρασαν τις 9.700 οι αιτήσεις μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανά νομό επιλογής κατανέμονται ως εξής:

Σε 9.725 ανήλθαν οι αιτήσεις μετεγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών που φέτος υποβλήθηκαν μέσω του διαδικτύου. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιθυμεί να μετεγγραφεί των 77,1% των αιτούντων.
Η διαδικασία που ξεκίνησε στις 20/09/2010 ολοκληρώθηκε εχθές και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους εντός των επόμενων ημερών, μετά την επεξεργασία των στοιχείων και τον απαραίτητο έλεγχο.

Η ανακοίνωση του αριθμού των αιτήσεων επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι φέτος θα υπήρχε έκρηξη των αιτημάτων μετεγγραφής λόγω της κατάργησης της βάσης του 10.




Πρασίνισαν τα νερά σε κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Ετοιμάζονται λουκέτα για τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Πρόκειται για κατάσταση που έχει φέρει σε απόγνωση αθλητές και συλλόγους, αλλά και απλούς πολίτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες προπονητών του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ (Νικολάι, Καλίτσης, Νάτσιος, Χαλκιάς, Γκικάκη αντίστοιχα) τα προβλήματα είναι μεγάλα και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών και την προετοιμασία των

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ναυτεργατών την Παρασκευή στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας οργανώνουν αύριο στις 10 το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-Στέφενσον-ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να απαιτήσουν σύγχρονα και ασφαλή πλοία, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με φτηνά εισιτήρια και όλες τις μέρες του χρόνου.

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία κάνουν λόγο για εγκατάλειψη των ακτοπλοϊκών

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες δουλεύει ανασφάλιστος

Το 25% των εργαζόμενων δουλεύουν ανασφάλιστοι, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση της μερικής αλλά και της εκ περιτροπής απασχόλησης.


Στους ελέγχους που διεξήγαγαν μικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ την περίοδο Φεβρουαρίου-Σεπτεμβρίου, προέκυψε ότι η αδήλωτη εργασία παραμένει πάνω από το 20%.

Τα ποσοστά ανά μήνα ήταν 27% με 28% από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο, 24,4% τον Μάιο, 22,5% τον Ιούνιο και 24,4% τον Αύγουστο του 2010. Πραγματοποιήθηκαν 22.573 έλεγχοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2,2% των επιχειρήσεων. Διαπιστώθηκαν 2.924 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.236.951 ευρώ.

Όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανασφάλιστης εργασίας, όπως ήταν αναμενόμενο προκύπτει ότι η πλειοψηφία των αδήλωτων εργαζομένων ανήκει, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Εσείς τι κόμπο κάνατε σήμερα;

Για πολλούς είναι το ίδιο εύκολο με το να δένουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους. Άλλοι δυσκολεύονται και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε βίντεο του Youtube και online οδηγούς. Τρεις κόμποι, τρεις επιλογές για να δέσετε την γραβάτα σας για κάθε περίσταση με βήμα προς βήμα οδηγίες και βίντεο που θα σας λύσουν τα χέρια. Ο καθρέφτης περιμένει....


Κόμπος “Four in hand”


Ο πιο διαδεδομένος και απλός τρόπος για να δέσετε την γραβάτα σας, ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ ενδείκνυται για άνδρες με κοντό λαιμό.

Σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη με την φαρδιά άκρη της γραβάτας να είναι στη δεξιά σας πλευρά (όπως κοιτάτε τον καθρέφτη) και την άλλη άκρη στην αριστερή. Σταυρώστε τις, φέρνοντας
την φαρδιά άκρη από πάνω, φροντίζοντας να απέχει περίπου τριάντα εκατοστά από την στενή άκρη. Φέρτε την πλατειά άκρη κάτω από την στενή με κατεύθυνση από τα αριστερά προς τα δεξιά και περάστε την μέσα από την «θηλιά» που δημιουργήθηκε στον λαιμό σας. Ύστερα, κρατώντας ελαφρά με τον δείκτη σας, περάστε την φαρδιά πλευρά μέσα από την μπροστινή πλευρά του κόμπου. Βγάλτε

Πολεμήστε τους λεκέδες

Αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα, αν είστε η «ψυχή» της παρέας και το σπίτι σας φιλοξενεί συχνά πάρτι, ή αν είστε απλά απρόσεκτοι, θα έρχεστε σίγουρα αντιμέτωποι με λεκέδες σε καθημερινή βάση. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε εύκολα. Αρκεί να ξέρετε τα κόλπα: σε κάθε υλικό στο οποίο «θρονιάζεται» ο καταραμένος λεκές, αντιστοιχεί διαφορετικός τρόπος καθαρισμού.


Αντικολλητικές επιφάνειες


Για απλούς λεκέδες από φαγητό ή υγρά όπως καφέ, ένα σχολαστικό πέρασμα με ένα σφουγγάρι με αφρό είναι αρκετό. Αν τα στίγματα είναι πιο επίμονα ή έχουν μείνει για ώρες στην επιφάνεια του πάγκου, χρειάζεται να λάβετε δράση δημιουργώντας ένα μίγμα. Ένα μέρος μαγειρικής σόδας και τρία μέρη νερού θα κάνουν και πάλι τον πάγκο σας να λάμψει. Αφήστε το για λίγα λεπτά πάνω στο στίγμα και στη συνέχεια τρίψτε το ελαφρώς με ένα σφουγγάρι. Το πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί θα ολοκληρώσει το έργο σας.

Συμπαγείς επιφάνειες ή πάγκοι από πέτρα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι λεκέδες θα υποχωρήσουν με τη βοήθεια λίγου υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Για τις ματ επιφάνειες πιο δραστική είναι η λύση μιας λειαντικής καθαριστικής σκόνης, ενώ σε ημι-γυαλιστερές περιοχές της κουζίνας σας, μία ποσότητα

Πρόστιμα για παραβάσεις στη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών

Πρόστιμο 60.500 ευρώ επέβαλαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος στους δήμους Οινοφύτων και Σχηματαρίου για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού τους.


Μετά από ελέγχους διαπίστωσαν ότι υπήρχαν υπερβάσεις στα θεσμοθετημένα όρια ποιότητας των υγρών αποβλήτων, ενώ η διάθεσή τους όπως και η

Πράσινο φως για φάρμακο κατά του καρκίνου του στομάχου

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για το φάρμακο Herceptin που προορίζεται για την θεραπεία του καρκίνου του στομάχου (HER2-θετικού μεταστατικού)


Η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) έδωσε στην φαρμακοβιομηχανία την έγκρισή της για το φάρμακο αυτό που συνδέεται με την χημειοθεραπεία και καταπολεμά τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι η

Ντεμοντέ το camping ήρθε το glam-ping

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί… bon vivants. Επιθυμούν την παραμονή στη φύση στις ημέρες των διακοπών τους, θεωρούν όμως ότι πρέπει να συνδυάζεται με την απαιτούμενη πολυτέλεια.


Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν μια ακόμη μόδα: Ο λόγος για το glamping, από τις λέξεις glamorous και camping.

Όλο και περισσότερα γραφεία ταξιδίων προσφέρουν τέτοιου είδους πακέτα διακοπών που αποτελούν συνδυασμό κάμπινγκ και άνετης παραμονής. Για παράδειγμα δωμάτια - φούσκες, αντί για τις κλασικές σκηνές, που έχουν γίνει η τελευταία μανία των Γάλλων.

Τα φουτουριστικά αυτά πλαστικά δωμάτια έχουν όλα τα κομφόρ και διαφανή θολωτή οροφή ώστε να

Την 1η Νοεμβρίου η δίκη σε β' βαθμό για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

Για τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των καταγγελιών της γαλακτοβιομηχανίας «ΜΕΒΓΑΛ» για εκβίασή της τον Σεπτέμβριο του 2006 ενόψει της έρευνας που διενεργούσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στο γάλα.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο τότε Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 5,5 ετών ο καθένας, με αναστολή.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε μετατρέψει την αρχική κατηγορία της εκβίασης σε απόπειρα εκβίασης, επιβάλλοντας ποινή 4 ετών για την πράξη αυτή και ποινή 18 μηνών στον καθένα για δωροδοκία, που αφορά τον πρώτο

Τι μυρωδιά είχε το φαγητό που είδατε στην TV;

Αυτή η εφεύρεση σίγουρα θα αρέσει στους κάθε είδους σεφ των καναλιών. Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία που θα επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με τις εικόνες που δείχνουν οι οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών.
Έτσι, για παράδειγμα, αν ο σεφ μαγειρεύει ένα δελεαστικό πιάτο στην τηλεόραση, ο θεατής θα μπορεί να μυρίσει την μυρωδιά στο δωμάτιό του! Και αν κανείς χαζεύει στον υπολογιστή του μια μαγευτική παραλία σε κάποιο εξωτικό μέρος, θα μυρίζει γύρω του την χαρακτηριστική μυρωδιά της ακρογιαλιάς.

Η ιδέα, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια υλοποίησής της ακόμα, καθοδηγείται από τον δρα Κενίτσι Οκάντα του πανεπιστημίου Κέιο του Τόκιο, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» και βασίζεται στην μετατροπή ενός κοινού εκτυπωτή ψεκασμού μελάνης (inkjet), έτσι ώστε να απελευθερώνει

Πρεσβυωπία ... τέλος

Θεραπείες με λέιζερ υπόσχονται όραση «αετού» σε άτομα 50 ετών και άνω τα οποία συχνά εμφανίζουν πρεσβυωπία και σήμερα χρειάζονται ειδικά γυαλιά προκειμένου να κάνουν απλά πράγματα όπως το να διαβάσουν ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα. Η νέα hi-tech εποχή στη διόρθωση της πρεσβυωπίας παρουσιάστηκε στο Σικάγο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες. Και είναι σημαντικό ότι μεταξύ των πρωτεργατών αυτής της νέας εποχής είναι και έλληνες ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ι. Παλλήκαρη. Ως σήμερα οι τεχνικές λέιζερ ήταν ευρέως χρησιμοποιούμενες στην αντιμετώπιση της μυωπίας, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι μπορούν να σημάνουν μελλοντικά το τέλος των γυαλιών και στην πρεσβυωπία. Τρεις διαφορετικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Σικάγο, μεταξύ των οποίων και μία με κρητική υπογραφή, δείχνουν προς αυτή

Προχωρά στην ανάκληση 1,53 εκ. αυτοκινήτων παγκοσμίως

Στην ανάκληση 1,53 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως προχωρά η Toyota Motor Corp., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο υγρό φρένων και στην αντλία πετρελαίου.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακαλέσει για επισκευή περίπου 740.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και 599.000 στην Ιαπωνία. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν διατεθεί στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Το τελευταίο έτος, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έχει ανακαλέσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλον τον κόσμο, εξαιτίας διαφορετικών

Ανοιχτά τα περίπτερα της Αττικής - Aπεργούν οι περιπτερούχοι στην επαρχία

Δεν θα συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα απεργία για το επόμενο τριήμερο οι περιπτεριούχοι της Αθήνας. Χαρακτηριστικά σε σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως διοικήσεως πρωτευούσης αναφέρεται: «Το Σωματείο της Αθήνας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε καμία από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από ορισμένα σωματεία της επαρχίας μέχρι να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων που θα οριοθετούν οι αποφάσεις του Υπουργείου τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου».

Κλειστά θα παραμείνουν όμως από αύριο, Παρασκευή και για τρεις ημέρες περίπτερα και ψιλικατζίδικα της περιφέρειας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων.

Οι περιπτερούχοι της περιφέρειας σημειώνουν, σε δηλώσεις τους, ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία

Ταχύτερες διαδρομές υπόσχεται το «πράσινο κύμα» στα φανάρια

Σημαντική μείωση στους χρόνους εκτέλεσης των δρομολογίων του Τραμ υπόσχεται η εφαρμογή (από τις 30 Οκτωβρίου) του «πράσινου κύματος» στους φωτεινούς σηματοδότες. Η διαδρομή Σύνταγμα-Βούλα θα γίνεται σε 48' αντί για 60', και η διαδρομή Σύνταγμα-ΣΕΦ σε 45' αντί για 55'.
Oπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Σπύρος Βούγιας, το Τραμ θα έχει προτεραιότητα στο σύνολο των σηματοδοτούμενων κόμβων, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι τελικές διορθωτικές ρυθμίσεις και θα συσταθεί ειδική ομάδα ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

•Στο Φλοίσβο παρέχεται η δυνατότητα στους επιβάτες του τραμ να «δανειστούν» ποδήλατα και να τα επιστρέψουν ύστερα από δύο ώρες

•Στην τερματική στάση «Σύνταγμα» λειτουργεί info-kiosk, όπου εξειδικευμένος υπάλληλος παρέχει

Τσάι και καφές μειώνουν 34% καρκίνο του εγκεφάλου

Ενδείξεις ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ και τσάι μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου 34%, προκύπτουν από νέα διεθνή μελέτη, που συμμετείχαν και έλληνες εθελοντές.


Στη μελέτη φάνηκε πως όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον μισή κούπα καφέ ή τσάι την ημέρα, θωράκιζαν την υγεία του εγκεφάλου τους, έναντι της ανάπτυξης γλοιώματος, ενός από τους πιο συχνούς πρωτοπαθείς ενδοκρανιακούς όγκους που εμφανίζονται και στη σπονδυλική στήλη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 410.000 εθελοντές, ηλικίας από 25 έως 70 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και από την Ελλάδα.

Στα περίπου 9 χρόνια που διήρκεσε η μελέτη, εμφανίστηκαν 343 νέα περιστατικά με γλοίωμα και

ΣΕΒ: Δεν μπορούμε να ρίξουμε τόσο πολύ τις τιμές

Η μείωση τιμών στα επίπεδα που ζητεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες. «Δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση, πώς όταν έχω 5% κέρδος μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές;», διερωτήθη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε ως «απάντηση» στην προτροπή του υπουργού προς τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων κατά 30%.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της συμμετοχής του ΣΕΒ και των άλλων φορέων της αγοράς στην αλλαγή του κλίματος, τόνισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι «πρέπει να εξετάζουμε το 100% των δαπανών του καταναλωτή και όχι μόνο ένα τμήμα τους» και υποστήριξε ότι οι περισσότερες από τις δαπάνες αυτές καθορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος με τους φόρους, τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και τα κλειστά

Σκιές στη συγχώνευση Aegean-Olympic Air βλέπει η Κομισιόν

Παρατείνεται ως τον Ιανουάριο η έρευνα της Κομισιόν επί της προταθείσας συγχώνευσης μεταξύ των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Ελλάδας, με τον αρμόδιο επίτροπο να επισημαίνει πως Aegean και Olympic Air έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την αγορά εσωτερικού.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συγχώνευση ο Χοακίν Αλμούνια, επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, επισήμανε πως "η μεγάλη δυσκολία είναι ότι οι δύο εταιρείες κρατούν σχεδόν όλη την αγορά εσωτερικού στην Ελλάδα".

"Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία από τις μόλις δύο συνολικά συγχωνεύσεις που η Κομισιόν δεν επέτρεψε να γίνουν υπό την Νέλι Κρόους [προκατόχου του στη θέση] ήταν η περίπτωση Air Lingus-

Tο «φαινόμενο του φωτοστέφανου» παρουσιάζει ο αντιμικροβιακός χαλκός

Ακόμη και τις γύρω του, μη χάλκινες επιφάνειες, παρουσιάζει ο αντιμικροβιακός χαλκός, σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών επιστημόνων. Πρόκειται για το «φαινόμενο του φωτοστέφανου», ιδιότητα που διαπιστώθηκε στον αντιμικροβιακό χαλκό, μετά από πιλοτική έρευνα σε εξωτερικά ιατρεία.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο «North Shore-Long Island Jewish Health System» της Αμερικής, στα εξωτερικά ιατρεία για Μολυσματικές Ασθένειες.

Στα καθίσματα αιμοληψίας της κλινικής τοποθετήθηκαν δίσκοι και βραχίονες από χαλκό και η μέτρηση των μολύνσεων από τις επιφάνειες έδειξε μείωση κατά 90% συγκριτικά με την αντίστοιχη σε συνήθεις επιφάνειες.

Επιπλέον και ύστερα από σύγκριση ελέγχων, ανακαλύφθηκε ότι ο χαλκός παρουσιάζει το μικροβιοκτόνο «φαινόμενο του φωτοστέφανου», που οδηγεί σε μείωση των μολύνσεων κατά 70%

Αντ. Σαμαράς: «Κόμμα της ανάπτυξης» η Ν.Δ.

Ως «κόμμα της ανάπτυξης» παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς τη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην αγορά του Βόλου.


"Δεν υπόσχομαι ότι θα δώσω δουλειά στους πολίτες, θα δώσω όμως εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες, για να δώσουν δουλειά στους πολίτες", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά ψυχιατρική ορολογία για να περιγράψει την κατάσταση, υποσχόμενος ότι θα πάρει μέτρα για να δώσει τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει η χώρα και οδηγεί τους πολίτες σε κατάθλιψη.

Η περιοδεία του πρόεδρο της Ν.Δ.

«Βουτιά» φέτος στους επισκέπτες στην Ελλάδα

Μείωση κατά 5,4% καταγράφεται φέτος από τον Ιανουάριο στις αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς της χώρας μας (87,5%), μειώθηκαν κατά 7,4%, ενώ συγκεκριμένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 6%.

Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών από τη Λετονία (73,8%), την Κύπρο (48,9%), τη Φινλανδία (31,9%), την Πολωνία (26,2%), το Λουξεμβούργο (12,2%), την Τσεχία (1,9%) την Αυστρία (1,8%),

Πολύωρη διακοπή νερού αύριο στις Συκιές Θεσσαλονίκης

΄Εντεκα ώρες χωρίς νερό θα μείνουν αύριο οι κάτοικοι των Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης διαρροής σε αγωγό επί της Επταπυργίου με Ανθέων.

Οι εργασίες θα αρχίσουν από τις 7 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 6 το απόγευμα. Πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα υπάρξει στις οδούς Μπότσαρη, Σπάρτης, Στράντζου, Ελύτη, Φωκά, 25ης Μαρτίου, Επταπυργίου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς του δήμου Συκεών.



Η ίδρυση του τεμένους στο Βοτανικό δεν θα είναι ανεξέλεγκτη

Διαβεβαιώσεις ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, ενώ μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου, έδωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή που υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για "ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες".

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως στην Ελλάδα παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης "με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια", παραπέμποντας παράλληλα στην πρόσφατη δήλωση της Άνγκελας Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμικού μοντέλου στη Γερμανία, καθώς και στον

Επαναστατικό «υβρίδιο»φορητού υπολογιστή από το 2011

Ο συνδυασμός των καλύτερων χαρακτηριστικών του MacBook με το iPad έδωσε το νέο, πολύ λεπτό (μόλις 28 χιλιοστά) και ελαφρύ (από 1.1 μέχρι και 1.5 κιλά), notebook MacBook Air. Η Αpple παρουσίασε το νέο της μοντέλο που έχει Unibody σχεδιασμό, ενώ διαθέτει και λειτουργία Instant-On.


Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, αναλόγως με το μέγεθος της οθόνης.

Το μεγαλύτερο μοντέλο του νέου MacBook Air έχει οθόνη LED 13,3 ιντσών που φτάνει σε μέγιστη ανάλυση 1.440x900pixels, ενώ το μικρότερο έχει οθόνη LED 11,6 ιντσών με μέγιστη ανάλυση 1.366x768pixels.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Steve Jobs, αποκάλυψε παράλληλα και την καινούρια έκδοση του Macintosh λειτουργικού, ονομαζόμενο Lion. Οπως είπε, εμπνεύστηκε από τις συσκευές touch-screen

Τεχνικά προβλήματα σε δύο πλοία στις Κυκλάδες

Το Blue Star Paros ύστερα από πρόσκρουση στον προβλήτα του λιμανιού της Δονούσας βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νάξου, ενώ έχει απαγορευτεί ο απόπλους.


Το Blue Star Paros μεταφέρει 229 επιβάτες, 24 οχήματα και έχει πλήρωμα 66 άτομα.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι της Πάρου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο High Speed 5 ύστερα από

Αντιδράσεις Γερμανών στο Google Street View

Περίπου ένα 3% των κατοίκων των 20 μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να εμφανίζεται το σπίτι τους στο χάρτη της Google.


Μάλιστα ζητούν οι φωτογραφίες των σπιτιών τους να αφαιρεθούν από την υπηρεσία Street View της Google και μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές κατά της της συγκεκριμένης υπηρεσίας 244.237 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google.

Το γερμανικό κοινό έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις για την εφαρμογή του Street View, που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του χρόνου, επικαλούμενο το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Η υπηρεσία παρέχει ηλεκτρονικές φωτογραφίες των δρόμων και των σπιτιών, συνδεδεμένων με την

Ανοιχτή και πάλι η Πανεπιστημίου

Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά πριν από λίγο η οδός Πανεπιστημίου καθώς οι αρχές είχαν προβεί στον αποκλεισμό της έπειτα από καταγγελία ενός φύλακα για τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου επάνω σε μοτοσυκλέτα σε στοά επί της οδού Πανεπιστημίου 20.


Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό, με αποτέλεσμα τη λήξη του συναγερμού.



Αλυσιδωτές ενδοκυβερνητικές εντάσεις για τον Αστακό

Σειρά αντιδράσεων προκάλεσε η ακύρωση της μεγάλης επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για το χειρισμό της υπόθεσης, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, άφησε σαφείς αιχμές για το κατά πόσο η επένδυση ήταν «πράσινη».


Το Κατάρ ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στις επενδύσεις για το έργο τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε λόγο για ιδιωτική συμφωνία που δεν προχώρησε, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, σε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 στην Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του

Νέα συγκέντρωση συμβασιούχων στο υπ. Οικονομικών

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργης Σερβίας έχουν συγκεντρωθεί συμβασιούχοι της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.


Οι συμβάσεις τους λήγουν στα μέσα Νοεμβρίου και ζητούν την ανανέωση τους.


Ο καιρός στις 21.10.2010

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία περιμένουμε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η

Το Νοέμβριο τα στοιχεία για το έλλειμμα

Τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat στις 22 Οκτωβρίου για τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα αφορούν την περίοδο 2006-2009. Αυτό διευκρινίστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010.


Κατά 30,9% μειώθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 το έλλειμμα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.299 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 30,9% έναντι στόχου μείωσης στο εννεάμηνο κατά 29% με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Ο ετήσιος στόχος μείωσης του ελλείμματος με βάση το Προσχέδιο Προϋπολογισμού είναι 36,9%.

Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους

Μυστικά ραντεβού για τις αεροµαχίες

Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο - ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές - για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο, όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».


Η Αγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, όπου τα τουρκικά µαχητικά θα µπορούν να πετούν ανενόχλητα, την ώρα που έβγαζε τα πλοία «Τσεσµέ» και «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μπορεί ο τούρκος Πρωθυπουργός να δήλωσε πριν από λίγες µέρες (µιλώντας στον Σκάι) ότι δεν επιθυµεί να γίνονται υπερπτήσεις στο Αιγαίο και να άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του έχει προβεί σε συστάσεις για το ζήτηµα στις ένοπλες δυνάµεις, οι προτάσεις όµως που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο δεν διαφέρουν από θέσεις που έχουν διατυπωθεί το 2006 και το 2009 και επιχειρούν να διαµορφώσουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο

΄Ολοι οι άνεργοι θα έχουν περίθαλψη

Ιατροφαρµακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους προωθεί το υπουργείο Εργασίας, ενώ τουλάχιστον διετής θα είναι η κάλυψη για ελεύθερους επαγγελµατίες που αναστέλλουν την επαγγελµατική δραστηριότητά τους.


Για την παράταση της ιατροφαρµακευτικής κάλυψης των παροχών υγείας στους ανέργους θα υπάρξει νοµοθετική ρύθµιση. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες (από τη ΝΕΤ) ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουµάνης.

΄Οσον αφορά τον ΟΑΕΕ, στον Νόµο 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρµογή του µηχανισµού στήριξης της ελληνικής οικονοµίας κ.λπ.» περιλαµβάνονται διατάξεις στις οποίες προβλέπεται ότι οι

Στην Αθήνα ο γ.γ του ΝΑΤΟ

Επίσημη επίσκεψη στη Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.


Ο κ. Ράσμουσεν θα έχει συνάντηση στις 15:00 με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, στις 13:00 θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί το νέο αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ, αλλά

Κλειστή η Παναεπιστημίου, αυτή τη στιγμή, λόγω εντοπισμού ύποπτου σιδερένιου κουτιού πάνω σε μηχανάκι

Πέθανε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Ν. Λεγάκης

Πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο εκλιπών είχε μεταβεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειοχειρουργική επέμβαση.


«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά.

Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Ο Νίκος Λεγάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Φοίτησε στην Οδοντιατρική και μετά διετή παρακολούθηση, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 συναπτά χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε, κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, στα Νοσοκομεία