www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ίδρυση του τεμένους στο Βοτανικό δεν θα είναι ανεξέλεγκτη

Διαβεβαιώσεις ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, ενώ μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου, έδωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή που υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για "ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες".

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως στην Ελλάδα παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης "με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια", παραπέμποντας παράλληλα στην πρόσφατη δήλωση της Άνγκελας Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμικού μοντέλου στη Γερμανία, καθώς και στον
νόμο για την απαγόρευση της μαντίλας στη Γαλλία.

Επίσης, σημείωσε πως από τη μία πλευρά η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη όπου δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και ότι αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίδονται σε κανέναν τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μόνον προς χρήση παραχωρείται ο χώρος στο Βοτανικό, επικαλούμενος το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., για να λάβει την απάντηση από την πλευρά του βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι "εάν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η Ν.Δ. εκεί που έφτασε".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά ότι το ΛΑΟΣ διαφωνεί με τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου τεμένους με μιναρέδες, με αποτέλεσμα να αποκτά μνημειακό χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: