www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

New York Times: «Ένα Σάββατο βράδυ η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ»

Με ένα σενάριο «τρόμου» παρουσιάζεται η «επόμενη μέρα» για την Ελλάδα σε περίπτωση που επέστρεφε στη δραχμή. Χάος, οικονομικός μαρασμός και στρατιωτικό πραξικόπημα θα ακολουθούσαν την ανακοίνωση της επανόδου στο εθνικό νόμισμα.


«Μετά από εβδομάδες φημών, κάποιο Σάββατο βράδυ, ο΄Ελληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα».

Με αυτό το καθόλου ευοίωνο σενάριο ξεκινά το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York

Λουκάς Παπαδήμος: «Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και αυξήσεις φόρων το 2012»

Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και αυξήσεις φόρων το 2012», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, που ολοκληρώθηκε πρίν από λίγα λεπτά.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης και ότι η ανάκαμψη θα

Για βρεφικές δυσπλασίες ενοχοποιούνται κοινά παυσίπονα

Οι γυναίκες που παίρνουν μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατρέχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο απόκτησης παιδιών με συγκεκριμένη σπάνια γενετική ανωμαλία, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να γεννηθούν χωρίς οφθαλμούς ή με αφύσικα μικρούς βοβλούς (συχνή αιτία τύφλωσης), αν οι μητέρες είχαν κάνει χρήση ασπιρίνης ή ναπροξένης κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ο κίνδυνος συνδρόμου ABS (amniotic band syndrome), που προκαλεί διάφορες δυσπλασίες, όπως η συγγενής ιδιοπαθής ραιβοιπποποδία, ήταν επίσης τριπλάσιος, στις γυναίκες που είχαν πάρει παυσίπονα στην εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, οι προαναφερόμενες οφθαλμολογικές ανωμαλίες που επιστημονικά ονομάζονται ανοφθαλμία και μικροφθαλμία,

Νέος Δακτύλιος με έμφαση στην πετρελαιοκίνηση

Σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να επιτευχθεί με την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Εφόσον η άρση απαγόρευσης για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα προδιαγραφών euro-5 και euro-6 συνδυαστεί με συμπληρωματικά μέτρα όπως, η δημιουργία ενός πράσινου δακτυλίου και περιορισμό της κίνησης βαρέων οχημάτων μεγάλης ηλικίας με την ανανέωση του στόλου τους, μαζί με εντατικοποίηση των ελέγχων της ποιότητας των καυσίμων, τότε είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να επιτευχθεί μείωση των ρύπων αλλά και των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει συνταχθεί η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα αστικά κέντρα Αθηνών-Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τροποποίηση του σημερινού συστήματος του δακτυλίου στην Αττική με τον περιορισμό της κυκλοφορίας των παλιών ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ανοίγει η κεντρική λαχαναγορά για τους απλούς καταναλωτές


Ελεύθερα θα μπορούν να ψωνίζουν οι απλοί καταναλωτές στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας για 15 μέρες από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚΛΑ, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.) χορηγώντας μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε οργανωμένες ομάδες που παρέχουν συσσίτια σε απόρους, μια δράση η οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές σε εβδομαδιαία βάση, μέσω των δήμων και της Εκκλησίας.

Παράλληλα, ελεύθερα θα μπορούν να ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγορά Ρέντη) όσοι καταναλωτές το επιθυμούν από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του

Νάνα Μούσχουρη: “Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη με τους Έλληνες”


Οι Έλληνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό μέχρι σήμερα μας έκαναν περήφανους. Χαιρόμασταν για την εξέλιξή τους γιατί ήταν το πρόσωπο της Ελλάδας. Μέχρι πρόσφατα.

Η Νάνα Μούσχουρη ήταν μία από αυτές της Ελληνίδες. Με αδιαμφισβήτητη καριέρα και επιτυχία. Ένας άνθρωπος που θαυμάζαμε και θεωρούσαμε ότι εκπροσωπεί την χώρα μας επάξια. Γι’αυτό οι αρνητικές της δηλώσεις προκάλεσαν το λιγότερο έκπληξη.

Η 77χρονη τραγουδίστρια έδωσε μία συνέντευξη σε γερμανικό site με αφορμή την πρόσφατη συναυλία της στο Βερολίνο. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο “Welt online “ με τίτλο “Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη”.

Φυσικά, το κεντρικό σημείο της συνέντευξης είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. “Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό… Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα”, υποστήριξε η τραγουδίστρια.

Όσον αφορά το εάν ανησυχεί για την Ευρώπη η Νάνα Μούσχουρη απάντησε: “Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι

Αντ. Σαμαράς: Μεγάλη προθυμία για στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ


«Μεγάλη προθυμία» για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ διαπίστωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη χώρα, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε καλά αποτελέσματα», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε

Μ. Βορίδης: Αντίθετο με τη συνείδησή μου το ν/σχ Ραγκούση για τα ταξί


Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του προκατόχου του, Γ. Ραγκούση, για τα ταξί εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πράξει κάτι που είναι αντίθετο στη συνείδησή του.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι είχε μια «διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση» με το κλιμάκιο της τροίκας γύρω από την τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, σημειώνοντας ότι η συνάντηση έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα», ενώ εκτίμησε ότι τα αποτελέσματά της θα

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την τρόικα την Πέμπτη


Με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 13.15 στα γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα αύριο στις 20.30, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει το

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις Παπανδρέου για το μέλλον του ΠαΣοΚ


Ολοκληρώθηκε το ραντεβού Παπανδρέου - Βενιζέλου που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους. Η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης αλλά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι δύο πολιτικοί στο θέμα των εσωκομματικών εξελίξεων.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του εντός της ημέρας ενώ οι εξελίξεις στο κόμμα θα ξεκινήσουν πριν τα Χριστούγεννα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος που όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ, πιστεύει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η εκκρεμότητα αυτή, χωρίς να υπάρχει εσωτερικός διάλογος, απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών και ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει το σενάριο της διαρχίας, δηλαδή να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος ο κ. Παπανδρέου και να επιλεγεί άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που έχει λάβει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος φέρεται ενοχλημένος από την εκλογολογία και το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, δύο ημέρες έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε όπου δήλωσε ότι είναι εξουθενωμένος εξαιτίας της μεγάλης πίεσης

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της τρόικας


«Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν, να ανεχθούν, να δώσουν, είτε από την ΕΓΣΣΕ και τον κατώτατο μισθό είτε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα», είναι το μήνυμα της ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση τους εργοδότες και την τρόικα.

«Τους έχουν αφαιρεθεί πολλά και σημαντικά χωρίς να βελτιωθεί ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα και το χρέος της χώρας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Ήδη βιώνουμε βαθύτατη ύφεση με έκρηξη της ανεργίας, δραματική μείωση μισθών

ΝΔ: «Όχι» σε αύξηση φορολογίας και οριζόντιες περικοπές μισθών


Τροποποίηση των πολιτικών που αποδείχθηκαν λανθασμένες ζητεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου από το ΔΝΤ.


«Η έκθεση του ΔΝΤ, μετά και από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «τα δυσμενή αποτελέσματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα βιώνουμε όλοι και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να υιοθετηθούν πολιτικές «που θα πυροδοτήσουν την επανεκίννηση

Aegean: Τροποποιήσεις πτήσεων από/προς Λάρνακα και Λονδίνο


Αλλαγές στα δρομολόγια Αθήνα-Λάρνακα, καθώς και μιας πτήσης από Λονδίνο προς Αθήνα, ανακοίνωσε η Aegean Airlines για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Κύπρου.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από ώρα 07:00 έως 21:00 της Πέμπτης τοπική και αφορά συγκεκριμένα έπτά σκέλη πτήσεων προς/από Λάρνακα της 15ης Δεκεμβρίουκαθώς και την ώρα αναχώρησης μίας πτήσης από Λονδίνο προς Αθήνα ως κάτωθι:

• Α3 903 Λάρνακα- Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 06:30 αντί στις 08:20
• Α3 906 Αθήνα - Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 20:00 αντί στις 14:45
• Α3 907 Λάρνακα- Αθήνα αναχώρηση από Λάρνακα στις 22:20 αντί στις 17:15

Εμβόλιο «πολεμά» επτά στους δέκα θανατηφόρους καρκίνους


Ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να «πλήξει» σημαντικά επτά στους δέκα θανατηφόρους καρκίνους, αναπτύχθηκε από ειδικούς του Κέντρου για τον Καρκίνο στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια καθώς και της Κλινικής Mayo. Σε πειράματα που διεξήχθησαν σε ποντίκια το εμβόλιο συρρίκνωσε κατά 80% καρκινικούς όγκους του μαστού και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, του παγκρέατος, του εντέρου, των ωοθηκών καθώς και ενάντια στο πολλαπλό μυέλωμα.

Κλινικές δοκιμές το 2013


Παρότι ο δρόμος από το ποντίκι ως τον άνθρωπο είναι μακρός οι αμερικανοί ειδικοί πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους στα τέλη του 2013 και αν όλα πάνε καλά ελπίζουν ότι η θεραπεία θα κυκλοφορήσει ευρέως ως το 2020. Αυτή τη στιγμή η ερευνητική

Απλό τεστ αίματος για πρόγνωση της Αλτσχάιμερ


Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να προσφέρει πρόγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ ακόμη και πέντε χρόνια πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα της νευροεκφυλιστικής νόσου. Σύμφωνα μάλιστα με τον «πατέρα» της νέας αιματολογικής εξέτασης, καθηγητή του Τεχνικού Ερευνητικού Κέντρου VVT της Φινλανδίας Μάτεϊ Ορεσικ, αυτή είναι πιθανό να διατεθεί ευρέως μέσα σε τρία έτη.

Καθυστερημένη διάγνωση


Σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ διαγιγνώσκεται μόνο αφού έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Ωστόσο η καινούργια εξέταση στοχεύει στον εντοπισμό της νόσου προτού παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα στη μνήμη. Η πρώιμη διάγνωση της Αλτσχάιμερ μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για τους ηλικιωμένους, ανέφερε ο καθηγητής Ορεσικ.

Εξήγησε ότι κατέληξε στην ανάπτυξη του νέου τεστ μετά από ανάλυση του αίματος 226 ανδρών και γυναικών που βρίσκονταν στη δεκαετία των 60 και των 70 ετών και στη συνέχεια μετά από

«Ερευνήστε τους λογαριασμούς μας…»


Το «πράσινο φως» για έρευνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδήλωτες καταθέσεις δίνουν με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Παύλος Στασινός, Σπύρος Μοσχόπουλος, Θανάσης Χανταβας, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Βασίλης Τόγιας, Ιωάννης Βλατής, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Αργύρης Λαφαζάνης, Νίκος Ζωίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Σάββας Εμινίδης, Χρήστος Μαγκούφης, Γεώργιος Παπαμανώλης και Ηλίας Θεοδωρίδης αναφέρουν στην επιστολή τους μεταξύ άλλων ότι «το τελευταίο καιρό παρατηρείται

Αστυνομική εισβολή στο ALTER

Ένταση επικρατεί  στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, όπου εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν εκπέμπει πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για να εκδιώξουν τους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει το σταθμό.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η επέμβαση έγινε ύστερα από εισαγγελική παραγγελία που προφανώς ζητήθηκε από τη διοίκηση του σταθμού.

Μάλιστα οι εντολές που έχει το Α.Τ Περιστερίου είναι να συλληφθούν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ σχετικά με την εγκύκλιο Φ. Σαχινίδη


Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, με θέμα «Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 33 του ν. 4024/2011» εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος αφορά στην διαδικασία επιστροφής ποσών από όσους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία με βάση το νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών διοικητικού παράνομα στην υπηρεσία λαμβάνοντας αποδοχές ως εν ενεργεία υπάλληλοι.

Με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται συγκεκριμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να επιστραφούν κατά την συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν οι παραπάνω υπάλληλοι ως μισθοδοσία σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Όπως διευκρινίζει πάντως το υπουργείο, όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο δεν αφορούν υπαλλήλους, που ενώ πληρούσαν τυπικά τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία προτίμησαν (επί

Εξάρθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με «πλούσια» δράση


Την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με «πλούσια» δράση σε περιοχές των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αττικής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Μεταξύ των 13 συλληφθέντων είναι και ένας αρχιφύλακας της αστυνομίας, που τέθηκε διαθεσιμότητα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Τα μέλη των εν λόγω οργανώσεων εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Συγκεκριμένα σε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση που έγινε τη Δευτέρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ευρύτερα της Στερεάς Ελλάδας, συνολικά 13 άτομα, όλοι Έλληνες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα και τα δύο ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, στην πρώτη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 11 από τους συλληφθέντες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας Έλληνας. Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν δύο από τους

Καταγγελία ΓΣΕΕ για ΑΛΕΞ ΠΑΚ


Επίθεση στην εργοδοσία της εταιρείας ΑΛΕΞ ΠΑΚ εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ με αφορμή την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, όπως καταγγέλλει, στους εργαζομένους της εταιρείας.

Η ΓΣΕΕ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «στηρίζει τον αγώνα του σωματείου και της Ομοσπονδίας

Αισιόδοξος για το PSI o Eυ. Βενιζέλος


Tην αισιοδοξία του για θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους (PSI) εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η αίσθηση μου, από προσωπικές επαφές με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, είναι ότι μπορούμε, όχι πολύ δύσκολα, να φτάσουμε (σε μια λύση) κοινής αποδοχής, εθελοντική και ολοκληρωμένη», είπε ο Βενιζέλος σε ομιλία του σε

Γ. Μιχελάκης: Η 19η Φεβρουαρίου η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές


«Η 19η Φεβρουαρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές», τόνισε, μιλώντας στον Real fm 97.8, ο Γιάννης Μιχελάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής μόνο παράτασης, όπως είπε, μίας έως δύο εβδομάδων.

Αναφερόμενος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν παράταση της κυβερνητικής θητείας, ο κ. Μιχελάκης αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ να τα μεταφέρουμε στην πατρίδα;».

Σε ερώτηση για το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει νέα εκλογική αναμέτρηση, αν δεν κερδίσει την

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω εργασιών


Με προβλήματα θα διεξάγεται τις επόμενες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας λόγω εργασιών κλαδέματος επικίνδυνων δένδρων.

Έτσι, για λόγους ασφαλείας θα γίνεται προσωρινή, πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας σε μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου στις παρακάτω οδούς:

α) Ιασίου, μεταξύ των οδών Ι. Γενναδίου και Μπένση Βλαδίμηρου, στις 15, 16 και 19-12-2011, από τις 07.30΄ έως 15.00΄.

β) Μπένση Βλαδίμηρου, μεταξύ της οδού Ιασίου και της Λ. Β. Σοφίας, στις 15, 16 και 19-12-2011,

Aναβάλλεται ο φόρος υπεραξίας


Αναβολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από τις αρχές του έτους αναμένει πλέον η χρηματιστηριακή κοινότητα, μετά τη σημερινή συνάντηση των προέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου και του Χρηματιστηρίου Σωκράτη Λαζαρίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Παντελή Οικονόμου.

Σε θέματα αμιγώς φορολογικά επικεντρώθηκε η συζήτηση των τριών, ιδιαίτερα δε στο «αγκάθι» της επικείμενης εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από τις αρχές του 2012. Οι εκπρόσωποι της κεφαλαιαγοράς

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 83χρονου από τις γραμμές στο σταθμό Νερατζιώτισσα


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό 83χρονου από τις σιδηροδρομικές γραμμές στο σταθμό του Προαστιακού «Νερατζιώτισσα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο ηλικιωμένος είναι σοβαρά

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το μετρό

Σύγχυση επικράτησε νωρίτερα σχετικά με το εάν θα εκτελεστούν αύριο τα δρομολόγια του μετρό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, η απεργία δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία των συρμών. Συνεπώς το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη.

Το Σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία, που επιβλέπει σήμερα την κατασκευή των νέων επεκτάσεων στα εργοτάξια του Μετρό της

Από αύριο το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

«Πρεμιέρα» κάνει αύριο, Πέμπτη, το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για τα Χριστούγεννα. Την ερχόμενη Κυριακή όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε σημερινή ανακοίνωσή της υπενθυμίζει προς το καταναλωτικό κοινό το διευρυμένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων καθώς και ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα καταστήματα στη Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της εργασίας της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2011.

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των

Βλαστός: «Θα προσπαθήσω ξανά να αποδράσω»


Δεν το βάζει κάτω ο βαρυποινίτης, Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος επιμένει ότι… θα ξανακάνει απόπειρα να αποδράσει αν δεν του πουν πόσα χρόνια θα μείνει ακόμα στην φυλακή. Όσο για το όπλο «πετάχτηκε από τα κάγκελα»!!!

«Έχω πληρώσει για ό,τι έχω κάνει. Να πληρώσω και άλλο και λίγο παραπάνω, δεν λέω. Αλλά όχι να πληρώνω όλη τη ζωή μου. Θέλω να μου πει κάποιος εισαγγελέας πόσα χρόνια φυλακής έχω να βγάλω. Να έχω μια ελπίδα ότι θα εκτίσω την ποινή που αναλογεί στις πράξεις μου και θα βγω κάποια στιγμή.

Αλλιώς θα κοιτάξω να αποδράσω πάλι. Με σπρώχνουν να αποδράσω», λέει στο Έθνος και προσθέτει:

«Αλλά ποτέ δεν θα πειράξω αθώους ανθρώπους, όπως τώρα που δεν πείραξα κανέναν. Γιατί δεν θέλω να γίνω κακοποιός, όπως με παρουσιάζουν. Δεν είμαι κακοποιός, επειδή είμαι παράνομος…».

Στην συνέχεια εξηγεί ότι θα μπορούσε να είχε κάνει κακό κατά την προχθεσινή απόπειρα, αφού «τίποτα δεν θα άλλαζε για μένα. Τα ίδια χρόνια πάλι θα έμενα στην φυλακή», όμως δεν το έκανε.

Ο 41χρονος επιμένει ότι τον κατηγορούν για πράξεις που δεν έχει κάνει. «Δεν είμαι αρχηγός του συνδικάτου, όπως με κατηγορούν. Εμπλέκομαι στην απαγωγή Παναγόπουλου μόνο για το ξέπλυμα

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ όσοι δεν ενταχθούν στην εφεδρεία

Εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν ενταχθεί, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα αφαιρέσει από τη σύνταξη αυτή τα ποσά που εισέπραξε για όλο το διάστημα που κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, η οποία προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:

1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελευθεροτυπία

Την έναρξη νέου κύκλου κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία.

Τα σωματεία προχώρησαν στην κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της

Σε στάση εργασίας αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00) που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στην εφεδρεία και στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα

Αυξάνεται κατά πέντε έτη η υπηρεσία των στρατιωτικών

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη.

Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα 40 ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί 35 μαζί με τα πλασματικά χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος».

Στο μεταξύ δεν θα συμπαρασύρονται στην αποστρατεία, όταν προάγονται νεότεροι στην επετηρίδα και θα παραμένουν στην... κατάψυξη μιας παράλληλης επετηρίδας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, οπότε θα λαμβάνουν έναν επιπλέον αποστρατευτικό βαθμό.

Από την εισαγωγή για το νέο μισθολόγιο, προκύπτουν τα παρακάτω :

• Καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές

• Το μισθολόγιο των στρατιωτικών θα είναι προσαρμοσμένο βάση του διοικητικού βαθμό τους

• Τα «εδικά επιδόματα» περιορίζονται. Το επίδομα «θέσης ευθύνης» θα δίνεται από τον βαθμό του

Απίστευτο: Επιστολή ΣΔΟΕ στον Άγιο Βασίλη


Υπουργείο Οικονομικών, Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος..

Προς Άγιο Βασίλη

Αγαπητέ Άγιε,

Μετά από έλεγχο στις επιχειρήσεις σας διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

1. Αρνείστε να πληρώσετε ΙΚΑ στους εργαζόμενους σας,

2. Δεν πληρώνατε φόρους για χιλιετίες στα τελωνεία όταν εισερχόσασταν στον ελληνικό εναέριο χώρο,

3. Δεν πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας για το όχημά σας,

4. Δεν φαίνεται πουθενά η αγορά των πρώτων υλών για την κατασκευή των παιχνιδιών,

Μετρό: 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε., αντιδρώντας -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- «στις εξοντωτικές

Πάνω από 500.000 αναμένεται να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας


Πάνω από 500.000 άνθρωποι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα πρέπει να αλλάξουν δουλειά τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να κατευθυνθούν σε κλάδους με εξωστρέφεια και προοπτική, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως επιχειρηματίες, οπότε η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι εξαιρετικής σημασίας για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε εκδήλωση του επιμελητηρίου, στην οποία χορηγός ήταν η εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», η οποία στηρίζει τους στόχους της διεθνούς εκστρατείας Repo(we)r Greece. Μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που αναζητά, σύγχρονες λύσεις, δημιουργικές ιδέες και τρόπους για τον

Στοπ σε μεταβιβάσεις ακινήτων από οφειλέτες του Δημοσίου


«Μπλόκο» βάζει το υπουργείο Οικονομικών στις μεταβιβάσεις ακινήτων από οφειλέτες του Δημοσίου.

Με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, δεν θα γίνεται καμία μεταβίβαση ακινήτου εάν στο συμβόλαιο δεν έχει επισυναφθεί η σχετική βεβαίωση οφειλής από την αρμόδια Εφορία, αντί του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, στην περίπτωση που πωλητής του ακινήτου έχει χρέη.

Οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι θα συντάσσουν τα συμβόλαια

Λ. Παπαδήμος: Στις πρώτες 30 ημέρες επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα


Θετικά αποτιμά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης από το νέο σχήμα, υπό τον ίδιο, σημειώνοντας ότι επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα.

Oπως αναφέρεται στο blog του Πρωθυπουργού, σε αυτό το διάστημα λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί συνθήκες εθνικής συνεργασίας, εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ ενώ ψηφίστηκε επίσης ο κρατικός

Διυπουργική Επιτροπή: Επί τάπητος πρόσθετες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής

Συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η Εκτελεστική Διυπουργική Επιτροπή του άρθρου 1 του ν. 3943/2011, με θέμα την έγκριση πρόσθετων δράσεων αναφορικά με την εφαρμογή του

Απεργούν οι μηχανικοί


Σε 24ωρη απεργία και αποχή από την εργασία τους προχωρούν σήμερα οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας. Στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Παράλληλα, οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ασφαλιστικού Ταμείου και συμβολική κατάληψη του τμήματος Εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον τεχνικό κόσμο «σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της ισοπέδωσης και της βαρβαρότητας».

Το ΤΕΕ και οι Σύλλογοι και Φορείς των τεχνικών προχωρούν, όπως αναφέρουν, σε κινητοποιήσεις για:

- Την αδικαιολόγητη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων,

Κλειστά τα φαρμακεία


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για «την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου, το αίτημα των φαρμακοποιών είναι «η εφαρμογή του νόμου για την ομαλή διαδικασία της πληρωμής μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Τόνισε ακόμη πως «η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι η αιτία

Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco


Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Kontra Channel, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Συγκεριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,9%, η ΝΔ 21,4%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, Λευκό/ακυρο το 9,1%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%, ενώ η αποχή ανέρχεται στο 16%.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται αυξημένη δύναμη της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τη Δημοκρατική Αριστερά. Ενισχυμένα είναι και τα ποσοστά του προέδρου του ΣΥΝ και της ΚΟ του

Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Μ. Παπαϊωάννου


΄Εκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε το βράδυ στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και

Ο καιρός στις 14.12.2011


Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες σε περιοχές του Ανατολικού και Νοτίου Αγαίου, βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Οι άνεμοι