www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η χημεία του τέλειου... Bloody Mary


Μελέτη για το πώς πρέπει να παρασκευάζεται το τέλειο Bloody Mary πραγματοποίησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν τι μπορεί να κάνει την διαφορά στη γεύση του «πιο πολύπλοκου κοκτέιλ στον κόσμο».

Το κλειδί, λένε, είναι να περιέχει άφθονο πάγο και καλής ποιότητας χυμό τομάτας, καθώς και να καταναλώνεται όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την παρασκευή του, διότι όσο «στέκεται» τόσο «χαλάει» η γεύση του.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως η ανάδευσή του με πάγο ή το σερβίρισμα σε ποτήρι γεμάτο με παγάκια, είναι πιο σημαντικά από το είδος της βότκας που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παρασκευή του.
Η ανάλυση του κοκτέιλ, που έχει ως βάση την τομάτα και την βότκα, αποκάλυψε ότι «η έντονη, πικάντικη γεύση» των άλλων συστατικών του - όπως της γούστερ (Worcestershire) σος και του ταμπάσκο - καλύπτουν την γεύση της βότκας, καθιστώντας αδύνατον να πει κανείς εάν το ποτήρι του περιέχει ακριβή ή φτηνή βότκα.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής δρ Νιλ Ντα Κόστα, ειδικός στην χημική ανάλυση των γεύσεων από την εταιρεία International Flavours and Fragrances, στο Νιου Τζέρσι, «το Bloody Mary αποκαλείται το πιο πολύπλοκο κοκτέιλ του κόσμου και από πλευράς χημείας γεύσεων, περιέχει εκατοντάδες διαφορετικά συστατικά τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλες τις γεύσεις – είναι γλυκό, αλμυρό, ξινό και πικάντικο, αλλά όχι και πικρό».

Η χημεία του Bloody Mary παρουσιάσθηκε χθες στο 241ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής

Μελέτη για το φαληρικό δέλτα από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»


Προμελέτη (masterplan) για για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου, δηλαδή την παραλία Καλλιθέας - Μοσχάτου - Παλαιού Φαλήρου, χρηματοδότησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Η μελέτη είχε προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος". σημειώνεται ότι το ίδρυμα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 566 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει σχεδιαστεί από τον

Ευρεία σύσκεψη για τη ζημιά στο κανάλι του Μόρνου


Στο σημείο όπου προκλήθηκε η ζημιά στο κανάλι μεταφοράς νερού από το Μόρνο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μαζί με στελέχη της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ . Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον οικισμό Σαράντι Βοιωτίας.

Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη για τη ζημιά που προκλήθηκε στο κανάλι με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και τεχνικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα για την έγκαιρη κι έγκυρη αποκατάσταση του αγωγού, καθώς και το θέμα αποζημίωσης των

Πορεία δασκάλων και καθηγητών προς τη Βουλή


Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΔΟΕ . Στην πορεία συμμετείχαν νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ και συμβασιούχοι από το δήμο της Αθήνας.

Καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και αρκετοί μαθητές, που συμμετείχαν στην πορεία, αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι οποίες προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται, επίσης, για τις «περικοπές σε μισθούς, που επιβάλλονται από τη

Από το Σεπτέμβριο οι αλλαγές με το Νέο Λύκειο


Λιγότερα μαθήματα, νέο τρόπο διδασκαλίας με περισσότερες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα, εισαγωγή της ερευνητικής εργασίας και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, και εξετάσεις χωρίς καθορισμένη εξεταστέα ύλη, προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο για το «Νέο Λύκειο» που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Η αρχή για το νέο σύστημα θα γίνει από το Σεπτέμβριο με τους μαθητές της Α' Λυκείου όπου καταργούνται πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Οι μαθητές θα έχουν πλέον επτά βασικά μαθήματα, μεταξύ των οποίων η ελληνική Γλώσσα, η Ιστορία και τα Θρησκευτικά, που θα είναι υποχρεωτικά.

Η πρώτη τάξη θεωρείται «γέφυρα» γενικής κατάρτισης και παιδείας για τις επόμενες τάξεις, ενώ γενικότερος στόχος είναι το λύκειο να γίνει αυτόνομη μονάδα εκπαίδευσης. Στη δευτέρη τάξη του Λυκείου θα υπάρχουν δύο κατευθύνσεις, η θετική και η θεωρητική (ονομάζονται Α' και Β') και στην

Έρογλου: Αν δεν γινόταν η εισβολή δεν θα υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος


«Αν δεν γινόταν η εισβολή, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας πως αν και οι συνομιλίες διεξάγονται από το 1977, λόγω της «ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας δεν έχουν αποτέλεσμα».

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ακόμη πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε ενταχθεί στην ΕΕ, θα αισθανόταν την ανάγκη συμφωνίας, προσθέτοντας ότι αν η διεθνής κοινότητα άφηνε μόνους τους

Εικόνα-΄Ηχος: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης


Στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Εικόνα-Ήχος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αίτια που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην Κατηγορία Επιτήρησης, αναφέρεται η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά στην αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων και εξετάζει την αποδοτικότητα των υπαρχόντων καταστημάτων προκειμένου να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της λειτουργίας ορισμένων εξ αυτών.

Η εταιρεία το 2010 άνοιξε νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Ιούλιο του 2010 αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία ενός εκ των δύο καταστημάτων που διατηρούσε στην περιοχή της Λάρισας, καθώς ήταν ζημιογόνο. Επίσης, εντός του 2011 διέκοψε τη λειτουργία δύο ζημιογόνων καταστημάτων

΄Αρχισαν οι κατασχέσεις απαιτήσεων για οφειλέτες του Δημοσίου


Τα πρώτα αποτελέσματα στο πλαίσιο των διαδικασιών κατασχέσεων απαιτήσεων για πλήθος οφειλετών εις χείρας τρίτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε εις χείρας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις 18 Μαρτίου 2011 και όπως διευκρινίζει το υπουργείο, αφορούσε σε 290 προμηθευτές της - οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε θετική δήλωση στις 28 Μαρτίου 2011 και θα καταβάλει άμεσα ποσό 1.100.059 ευρώ για εξόφληση τρεχουσών υποχρεώσεων της, σε πίστωση μέρους των οφειλών 86 οφειλετών και για εξόφληση οφειλών 42 από αυτές. Επίσης, με τη δήλωση της η εταιρεία δεσμεύεται να αποδίδει

«Κλειδί» για την απώλεια βάρους ο καλός ύπνος και ο έλεγχος του άγχους


Τόσο οι πολλές, όσο και οι λίγες ώρες ύπνου, σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος, δυσκολεύουν το χάσιμο βάρους και ευνοούν την παχυσαρκία, διαπιστώνει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό παχυσαρκίας International Journal of Obesity, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική Telegraph, αναδεικνύει την αξία του ισορροπημένου ύπνου από τουλάχιστον έξι έως το πολύ οκτώ ώρες, καθώς και του ελέγχου του στρες, όσον αφορά τις δίαιτες, που πρέπει να ακολουθούν το τρίπτυχο «λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος».

Ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Έλντερ, έκαναν πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι, επί έξι μήνες, έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται

Διακοπή νερού στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης


Διακοπή στην υδροδότηση θα σημειωθεί αύριο Πέμπτη σε κεντρική περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών επανασύνδεσης στο νέο δίκτυο ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), η διακοπή θα γίνει στις 8:00 και θα διαρκέσει έως και τις 17:00, και αφορά στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται απ’ τις οδούς Βενιζέλου, Χαλκίδη, Γεννηματά,

Στη Βουλή από το ΛΑ.Ο.Σ.οι καταγγελίες για κλοπές στο Μέγαρο Υπατία


Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θ.Πλεύρης και Αδ.Γεωργιάδης τις καταγγελίες περί κλοπών στο Μέγαρο Υπατία, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι «σύμφωνα με καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία μέρος των 300, φερομένων ως απεργών πείνας, λαθρομεταναστών, τους οποίους εσείς παρανόμως ενετάξατε στο καθεστώς ανοχής, έκλεψαν αντικείμενα από το Μέγαρο. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει πιθανή διάπραξη εγκλήματος γεννάται εύλογα η απορία εάν θα

Ειδήσεις ›Media ›Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Alter


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» (Alter Channel) από σήμερα 30η Μαρτίου 2011 αποφάσισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Νωρίτερα η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως, λόγω των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της, δεν θα μπορέσει να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα την ετήσια

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν την Τετάρτη τα νοσοκομεία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους.

Αύριο, Πέμπτη, η ταλαιπωρία των ασθενών θα συνεχιστεί, καθώς θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιφέρειας και η πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σήμερα απεργούν και οι δάσκαλοι και καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία και τις μειώσεις των αποδοχών τους.
Το μεσημέρι, οι γιατροί, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών, μαζί με τους

Μόρνος: Αρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού


Αρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για την πλήρη επιδιόρθωση της ζημιάς.

Ο αγωγός που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, έσπασε χθες στην περιοχή Σαράντι, στο ύψος του Διστόμου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδότηση του καναλιού.

Οπως έκανε γνωστό η ΕΥΔΑΠ  οι τεχνικές υπηρεσίες της έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια),