www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εικόνα-΄Ηχος: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης


Στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Εικόνα-Ήχος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αίτια που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην Κατηγορία Επιτήρησης, αναφέρεται η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά στην αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων και εξετάζει την αποδοτικότητα των υπαρχόντων καταστημάτων προκειμένου να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της λειτουργίας ορισμένων εξ αυτών.

Η εταιρεία το 2010 άνοιξε νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Ιούλιο του 2010 αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία ενός εκ των δύο καταστημάτων που διατηρούσε στην περιοχή της Λάρισας, καθώς ήταν ζημιογόνο. Επίσης, εντός του 2011 διέκοψε τη λειτουργία δύο ζημιογόνων καταστημάτων
στην Καλλιθέα (Αθήνα) και στο εμπορικό κέντρο COSMOS (Θεσσαλονίκη). Κατά το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται η διακοπή λειτουργίας ζημιογόνων καταστημάτων τα οποία επιδρούν αρνητικά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Η εταιρεία στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της ρευστότητάς της. Τον Απρίλιο του 2010 υπέγραψε Σύμβαση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης ακινήτων (sale and leaseback) συνολικής αξίας 3,00 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στην μεταβίβαση δύο ακινήτων (καταστημάτων) ιδιοκτησίας της, τα οποία βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη με συμφωνία επαναγοράς τους σε 10 έτη.

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2011 υπέγραψε νέα Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (πρόωρη εξαγορά του ακινήτου και ταυτόχρονη, εκ νέου, επανεκμίσθωσή) για το ακίνητό της στο Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης συνολικής αξίας 3,20 εκατ. ευρώ με συμφωνία επαναγοράς του σε 15 έτη.
Παράλληλα, προχωρά στην εκμετάλλευση ακινήτων. Η διοίκηση εξετάζει τρόπους αξιοποίησης των αποθηκών της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και προσανατολίζεται περισσότερο στην ενοικίαση του αποθηκευτικού χώρου σε τρίτους.

Επίσης, η εταιρεία στοχεύσει σε περιορισμό των δαπανών της, και συγκεκριμένα δίνει έμφαση στη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η εταιρεία έχει επαναδιαπραγματευθεί τα ενοίκια ορισμένων εκ των καταστημάτων της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω περικοπή ελαστικών δαπανών.

Όπως τονίζει, το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία του 12μηνου 2010, όπου οι λειτουργικές δαπάνες (εκτός των αποσβέσεων) μειώθηκαν κατά 16,8%. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 οι λειτουργικές δαπάνες (εκτός των αποσβέσεων) μειώθηκαν κατά 30,4%.
Επιπλέον αυτών, και προς το σκοπό ενίσχυσης της ρευστότητάς της, η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη επαφές με προμηθευτές και κατά κύριο λόγο με την Expert Ελλάς ΑΕ προς την οποία οφείλεται και το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μερικής ή ολικής κεφαλαιοποίησης του υπάρχοντος χρέους, το οποίο την 31η Δεκ. 2010 ανέρχονταν σε 13.039,90 χιλ. ευρώ.

Μια τέτοια εξέλιξη, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τόσο την οικονομική εικόνα και χρηματοοικονομική διάρθρωση της εισηγμένης όσο και την ρευστότητά της.

Η εταιρεία προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων χωρίς, επί του παρόντος, να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη και ανακοινώσιμη εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: