www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν την Τετάρτη τα νοσοκομεία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους.

Αύριο, Πέμπτη, η ταλαιπωρία των ασθενών θα συνεχιστεί, καθώς θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιφέρειας και η πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σήμερα απεργούν και οι δάσκαλοι και καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία και τις μειώσεις των αποδοχών τους.
Το μεσημέρι, οι γιατροί, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών, μαζί με τους
εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια. «Ολοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την εκποίηση και διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας», τονίζουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, και ΟΕΝΓΕ, ζητώντας μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Αποδιάρθρωση του συστήματος υγείας καταγγέλλει ο ΣΥΝ


Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία άσκησε με αφορμή τις κινητοποιήσεις το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Σόφη Παπαδόγιαννη, τονίζοντας ότι μόνη λύση για την ανατροπή της είναι ο αγώνας των εργαζομένων στον κλάδο.

«Οι αιματηρές περικοπές των δαπανών, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ και ΔΝΤ αποδιαρθρώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας, υποβαθμίζουν τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας των Υγειονομικών και δημιουργούν τριτοκοσμικές καταστάσεις στα νοσοκομεία. Οι πολιτικές αυτές που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, μπορούν να ανατραπούν από τους αγώνες των υγειονομικών και του ελληνικού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: